Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Εσπευσμένα στην ελεύθερη Αμμόχωστο για τους νεφροπαθείς ο Χατζηπαντέλας
Εσπευσμένα στην ελεύθερη Αμμόχωστο για τους νεφροπαθείς ο Χατζηπαντέλας

Εσπευσμένα στην ελεύθερη Αμμόχωστο για τους νεφροπαθείς ο Χατζηπαντέλας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Τη Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, θα επισκεφθεί την Πέμπτη (10/3) το πρωί ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, μετά το νέο πρόβλημα που προέκυψε το βράδυ της περασμένης Τρίτης (8/3), σε σχέση με τη δυσλειτουργία μηχανήματος της συγκεκριμένης μονάδας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η θεραπεία νεφροπαθών.

Ο κ.Χατζηπαντέλας, ο οποίος θα συνοδεύεται από εκπροσώπους του ΟΚΥπΥ και της Παγκύπριας Οργάνωσης Νεφροπαθών, θα ενημερωθεί για την κατάσταση των μηχανημάτων στην υπό αναφορά μονάδα και θ’ ακούσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και καιρό οι αιμοκαθαρόμενοι της επαρχίας Αμμοχώστου.

 

Το νέο πρόβλημα που παρουσιάστηκε αφορά το Σύστημα Αντίστροφης Ώσμωσης (RO System), το οποίο τροφοδοτεί τις μηχανές αιμοκάθαρσης.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αιμοκαθαρόμενων Αμμοχώστου Γιώργος Κέζος κατήγγειλε ότι η εταιρεία που προμήθευσε το εν λόγω μηχάνημα ενημέρωσε τον ΟΚΥΠΥ, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ότι το μηχάνημα έχει ξεπεράσει το όριο εγγυημένης λειτουργίας του και ως εκ τούτου η προμηθεύτρια εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε προβλήματα παρουσιαστούν μελλοντικά.

Τα προβλήματα που προέκυψαν την περασμένη Τρίτη οφείλονται ακριβώς σε δυσλειτουργία του Συστήματος Αντίστροφης Ώσμωσης, γεγονός που προκάλεσε για πολλοστή φορά την οργή των  νεφροπαθών της επαρχίας.

«Μας υποσχέθηκαν ότι μέχρι το Νοέμβριο θα είχαν παραγγείλει νέο μηχάνημα. Πριν από ένα μήνα, μας είπαν ότι παρήγγειλαν το νέο μηχάνημα.

Όλα αποδείχθηκαν ψέματα», δήλωσε φανερά απογοητευμένος ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αιμοκαθαρόμενων Αμμοχώστου.

Όπως μας λέχθηκε, μετά το νέο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο Μηχάνημα Αντίστροφης Όσμησης, αγανακτισμένοι νεφροπαθείς έψαχναν το βράδυ της Τρίτης λεωφορεία ή ταξί για να τους μεταφέρουν για σκοπούς θεραπείας στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας…

 

 

 

Send this to a friend