Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Άλλοι στους αγρούς και άλλοι στα σπίτια φοβούμενοι τον καιρό, γιόρτασαν οι περισσότεροι Λαρνακείς την Καθαρά Δευτέρα.
Χωρίς μαζικές συγκεντρώσεις και μεγάλες οργανωμένες εκδηλώσεις από τους Δήμους και τις Κοινότητες, οι Λαρνακείς έκοψαν τη μούττη της Σαρακοστής και γιόρτασαν την μέρα.

Φυσικά από τη μέρα δεν έλειψε το έθιμο με το πέταγμα του χαρταετού, που πάντα φέρνει χαμόγελα στα μικρά παιδιά.
Ο Δήμος Λάρνακας, στην περιοχή του Τεκκέ πρόσφερε κυπριακά εδέσματα και ποτά στους παρευρισκόμενους ενώ ο Πολιτιστικός Όμιλος Αθανασία παρουσίασε ένα πλούσιο πρόγραμμα από τσιαττιστά και κυπριακούς χορούς.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας έστειλε το μήνυμα της ειρήνης με την προσμονή για το τέλος του πολέμου.
Ο Δήμος Αραδίππου γιόρτασε τη Σαρακοστή στο Δάσος της Ριζοελιάς.

 

 

 

Η πρώτη ανθρωπιστική πτήση προς τη Ρωσία, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία,  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα από το αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σύμφωνα με την Hermes Airports, η ρωσική πρεσβεία στην Κύπρο διευθέτησε την άφιξη αεροσκάφους της Αεροφλότ από τη Μόσχα, προκειμένου να παραλάβει Ρώσους υπηκόους, οι οποίοι επιθυμούσαν να επιστρέψουν στη χώρα τους μετά τα δραματικά γεγονότα. Το αεροπλάνο αναχώρησε με 400 Ρωσσόφωνους επιβάτες.

 

Και τέλος να κλείσουμε με την 9η διάλεξη του Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Λάρνακας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7.00 το βράδυ με θέμα: «Τι μαθήματα πήραμε και παίρνουμε από τον κορωνοϊό».

Εισηγήτρια η Δρ. Μαρία Κολιού-Μαζερί, Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και Μέλος της Επιδημιολογικής Ομάδας του Υπουργείου Υγείας.

Send this to a friend