Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Τέθηκε σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Κυριακής η οδηγία του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για κλείσιμο του εναέριου χώρου της Κύπρου για τα αεροσκάφη που εκτελούν πτήσεις από ρωσικά αεροδρόμια, σύμφωνα με την σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χθες Δευτέρα ακυρώθηκαν τρεις επιβατικές πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες να πετάξουν από Ρωσία προς το αεροδρόμιο της Λάρνακας καθώς και μία ιδιωτική πτήση.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της διαχειρίστριας εταιρείας των αεροδρομίων Hermes Airports Χρύστα Ντζάνη, την τρέχουσα εβδομάδα, από 28 Φεβρουαρίου μέχρι τις 6 Μαρτίου, ήταν προγραμματισμένες συνολικά 21 πτήσεις από τη Ρωσία προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

 

 

Οι πτήσεις αυτές, που θα προέρχονταν από τα αεροδρόμια της Μόσχας, της Αγίας Πετρούπολης και του Κρασνοτάρ, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν λαμβάνοντας υπόψη τα υφιστάμενα δραματικά δεδομένα που ισχύουν στην Ουκρανία.

Τις επόμενες εβδομάδες, μέχρι και το τέλος Μαρτίου, ήταν προγραμματισμένος περίπου παρόμοιος αριθμός πτήσεων, ανά εβδομάδα, από Ρωσία προς Κύπρο και αντίστροφα, με μία μικρή αύξηση πτήσεων προς το τέλος του μήνα.

Η εκπρόσωπος της Hermes είπε ότι η κατάσταση αξιολογείται καθημερινά από την διαχειρίστρια εταιρεία και το πρόγραμμα των πτήσεων από Ρωσία θα διαμορφωθεί ανάλογα με τις εξελίξεις που θα προκύψουν σε σχέση με την ουκρανική κρίση.

Send this to a friend