Home ΛΑΡΝΑΚΑ Επιτόπια επιμόρφωση εργαζομένων της τουριστικής βιομηχανίας σε σημεία ενδιαφέροντος της Λάρνακας
Επιτόπια επιμόρφωση εργαζομένων της τουριστικής  βιομηχανίας σε σημεία ενδιαφέροντος της Λάρνακας

Επιτόπια επιμόρφωση εργαζομένων της τουριστικής βιομηχανίας σε σημεία ενδιαφέροντος της Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

«Μαθήματα» ιστορίας στο πλήρως ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρνακας θα πάρουν οι εργαζόμενοι στην τουριστική βιομηχανία της πόλης, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής ξενάγησης που διοργανώνει κάθε χρόνο η τοπική εταιρεία τουρισμού για σκοπούς επιμόρφωσης του προσωπικού για καλύτερη ενημέρωση των ξένων τουριστών.

Η εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας διοργανώνει την ετήσια εκπαιδευτική ξενάγηση για το προσωπικό των ξενοδοχείων της πόλης, τους εγχώριους ταξιδιωτικούς πράκτορες, τους ξεναγούς και άλλους εργαζόμενους στην τουριστική βιομηχανία την ερχόμενη Τετάρτη, 2 Μαρτίου.

 

 

Το φετινό πρόγραμμα, παρόλο που θα είναι απλοποιημένο ένεκα της πανδημίας, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθότι εστιάζεται σε νέα σημεία αναφοράς.

Η ξενάγηση θα ξεκινήσει από το αρχαιολογικό μουσείο, το οποίο επαναλειτούργησε πρόσφατα, όπου θα γίνει λεπτομερής ενημέρωση για τα εκθέματα από την Δρα Άννα Σατράκη, αρχαιολογικό λειτουργό του Τμήματος Αρχαιοτήτων.

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τη φοινικική εποχή και για το λιμάνι του αρχαίου Κιτίου, μέσω τρισδιάστατης εικονικής πραγματικότητας, με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού.

Στη συνέχεια θα έχουν την ευκαιρία διαδραστικής γνωριμίας με το άγαλμα της Σοφί Σιαμπόν (μπροστά από το μνημείο των Καλογραιών), μέσω της πρωτοποριακής εφαρμογής Larnaka Storytelling Statues.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ξενάγηση και στον Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού (πρώην Λέσχη Λάρνακας), όπου θα παρακολουθήσουν ζωντανά τους τεχνίτες και τους καλλιτέχνες να δημιουργούν τα έργα τους.

Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί με ξενάγηση στο καινούριο Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης-Συλλογή Χριστοφόρου, στην Αραδίππου, το οποίο στεγάζει πέραν των 300 έργων ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής.

Στόχος της ετήσιας καθιερωμένης ξενάγησης είναι η επιμόρφωση των επαγγελματιών του κλάδου για τα καινούργια σημεία ενδιαφέροντος της πόλης κι περιφέρειας Λάρνακας, έτσι ώστε να μπορούν να τα προβάλλουν σωστά στους ξένους επισκέπτες.

Το υπό αναφορά πρόγραμμα πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετικά σημεία ενδιαφέροντος της πόλης κι επαρχίας.

Για το πρόγραμμα και για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με την εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας στο τηλ. 24657070 ή στο email [email protected].

 

Send this to a friend