Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Ο Δήμος Λάρνακας τίμησε χθες το έθιμο της Τσικνοπέμπτης
Ο Δήμος Λάρνακας τίμησε χθες το έθιμο της Τσικνοπέμπτης

Ο Δήμος Λάρνακας τίμησε χθες το έθιμο της Τσικνοπέμπτης

Ο Δήμος Λάρνακας τίμησε το έθιμο της Τσικνοπέμπτης. Πραγματοποίησε εκδήλωση στο παραλιακό Μέτωπο Φοινικούδων και συγκεκριμένα στην πλατεία Ευρώπης κατά τη διάρκεια της οποίας ο Δήμος Λάρνακας πρόσφερε δωρεάν εδέσματα της ημέρας όπως λουκάνικα, παστουρμάδες και ποτά, όπως κρασί και ζιβανία.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας δήλωσε πως “θα μπορούσε να ήταν καλύτερη η ημέρα σήμερα, τα γνωστά γεγονότα έχουν επισκιάσει τη γιορτή, η διάθεση μας για πανηγύρια και χαρές, από το πρωί δεν μπορώ να πω ότι είναι πλέον η κατάλληλη η διάθεση. Όπου υπάρχει πόλεμος, όπου υπάρχουν νεκροί,  ιδιαίτερα όταν είναι περιοχές πολύ κοντά μας, δεν μπορεί να είμαστε και πολύ χαρούμενοι”. Ανεξάρτητα από αυτό, πρόσθεσε, “η Τσικνοπέμπτη είναι μια γιορτή την οποία πλέον έχουμε καθιερώσει, τα συνεργεία και οι υπάλληλοι του δήμου πιστοί στο έθιμο της ημέρας προσφέρουν στον κόσμο, στους επισκέπτες, στους δημότες της Λάρνακας, δωρεάν εδέσματα”.

Γενικά, συνέχισε, “θέλαμε να δώσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας από όλα αυτά τα οποία μας βασανίζουν τον τελευταίο καιρό, πανδημία, τώρα με τον πόλεμο, και έτσι ως Δήμος Λάρνακας θα παραμείνουμε πιστοί σε αυτή την καθιερωμένη πλέον γιορτή μας”.

 

 

Ο Πολιτιστικός Λειτουργός του Δήμου Λάρνακας Άκης Ιωάννου δήλωσε από πλευράς του πως “υπάρχει η ανάγκη ο κόσμος να βγει έξω. Είναι τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας…Η εκδήλωση σήμερα είναι αφιερωμένη στην Τσικνοπέμπτη, όπου ο Δήμος προσφέρει δωρεάν στο κοινό εδέσματα της ημέρας όπως λουκάνικα, παστουρμάδες και ποτά όπως κρασί και ζιβανία”.

Ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Λάρνακας Άθως Καζαντζής δήλωσε επίσης πως “ως Πολιτιστικό Τμήμα και ως Δήμος, προσπαθούμε να τηρήσουμε τα έθιμα μας. Εδώ και δυο χρόνια δεν έγινε η συγκεκριμένη εκδήλωση λόγω της πανδημίας, οπότε επανερχόμαστε για να δώσουμε μια ελπίδα στον κόσμο, με την Τσικνοπέμπτη να τιμήσουμε το έθιμο, με την ελπίδα ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες”.

Send this to a friend