Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Π. Ζαρούνας: Κανένας κίνδυνος εμπλοκής του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία
Π. Ζαρούνας: Κανένας κίνδυνος εμπλοκής του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Π. Ζαρούνας: Κανένας κίνδυνος εμπλοκής του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

 

 

Κανένας κίνδυνος εμπλοκής του ΝΑΤΟ και των Δυτικών δυνάμεων στον πόλεμο στην Ουκρανία δεν υπάρχει σύμφωνα με τον Διεθνολόγο κύριο Πέτρο Ζαρούνα αφού η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ ούτε και της Ε.Ε. γεγονός που καταδεικνύει ότι θα υπάρξουν μόνο οικονομικές κυρώσεις. 

Σε επικοινωνία που είχε το Larnakonline με τον κύριο Ζαρούνα, μας ξεκαθάρισε ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποφασίστηκε τη δεδομένη στιγμή αφού δεν έγιναν αποδεκτοί οι πολιτικοί όροι της Ρωσίας τόσο από τους Δυτικούς όσο και από την κυβέρνηση του Κιέβου.

Συγκεκριμένα, και αναλυτικότερα, μας ανέφερε ότι οι όροι που έθεσε η Μόσχα ήταν η αναγνώριση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος για προσάρτιση της Κριμαίας από τη Ρωσία καθώς και η υλοποίηση των συμφωνιών του Μινσκ όπου προνοούσαν την αυτονόμηση των επαρχιών του Ντορμπάζ.

 

Παράλληλα, στόχος της Ρωσίας ήταν η δέσμευση της Ουκρανίας ότι δεν πρόκειται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ παρά το γεγονός ότι στο Ουκρανικό Σύνταγμα υπάρχει πρόνοια για ένταξη της χώρας τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην Ε.Ε.

Παράλληλα, ένας ακόμα στόχος της Ρωσίας είναι και η σταδιακή αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας και η μη απόκτηση από μέρους της οπλικών συστημάτων που μπορεί να πλήξουν το ρωσικό έδαφος.

Τέλος, σύμφωνα με τον κύριο Ζαρούνα, η Ρωσία επιδιώκει – όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος Πούτιν- την “αποναζιστικοποίηση” της Ουκρανίας. Με άλλα λόγια επιδιώκει την πολιτική αλλαγή στο Κίεβο αφού η τωρινή Ουκρανική κυβέρνηση είναι ενάντια στα ρωσικά συμφέροντα. “Ζητά κοινώς τη Φινλανδοποίηση της Ουκρανίας” μας τόνισε χαρακτηριστικά.

Larnakaonline

 

Send this to a friend