Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Όλες οι εξελίξεις στο Ουκρανικό Μέτωπο (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)
Όλες οι εξελίξεις στο Ουκρανικό Μέτωπο (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Όλες οι εξελίξεις στο Ουκρανικό Μέτωπο (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

 

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Φεβρουαρίου η στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία μετά από εντολή του Ρώσου Προέδρου.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε στρατιωτική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία για την υπεράσπιση των περιοχών που βρίσκονται στα χέρια των αυτονομιστών.

 

Ρωσική σημαία στην Κάκχοβκα ύψωσαν Ρώσοι στρατιώτες

 

Καταστροφή Ουκρανικων στρατευμάτων στο Σαμι

Η Μόσχα ανακοίνωσε πως «διευρύνει την επίθεση» εναντίον της Ουκρανίας

Ο ρωσικός στρατός έλαβε σήμερα τη διαταγή να διευρύνει την επίθεσή του προς όλες τις κατευθύνσεις παρά την αυξανόμενη διεθνή κατακραυγή, καθώς η ρωσική πλευρά ισχυρίζεται ότι το Κίεβο αρνήθηκε τις διαπραγματεύσεις.

Περισσότερα ΕΔΩ

ΗΠΑ: Νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, 350 εκατομμυρίων δολαρίων

Οι ΗΠΑ θα παράσχουν μια νέα στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία, ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων, για να βοηθήσουν το Κίεβο να πολεμήσει τη ρωσική εισβολή, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν.

Περισσότερα εδώ

Ουκρανία: Τουλάχιστον 198 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί – Ανάμεσά τους τρία παιδιά

Τουλάχιστον 198 Ουκρανοί, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δήλωσε ο επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Περισσότερα ΕΔΩ

Κίεβο: Δραματικές ώρες – Οι Ρώσοι χτυπούν κτίρια με πολίτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι του Κιέβου, καθώς ρωσικοί πύραυλοι «χτυπούν» πολυκατοικίες και κτίρια όπου ζουν πολίτες.

Περισσότερα ΕΔΩ

Ουκρανία: Αναφορές για κατάρριψη δύο ρωσικών αεροσκαφών και ενός ελικοπτέρου

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε πως γύρω στα μεσάνυχτα της Παρασκευής κατέρριψε ένα ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο και ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Σουχόι Su-25 κοντά στην περιοχή Καλίνιβκα.

Περισσότερα ΕΔΩ

Πυρά πυροβολικού στα περίχωρα του Κιέβου – Δείτε βίντεο

Εκρήξεις από πυρά πυροβολικού ακούστηκαν γύρω στις 03:00 (ώρα Κύπρου) στα περίχωρα του Κιέβου, της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα.

Περισσότερα ΕΔΩ

Νέες ρωσικές δυνάμεις στα σύνορα Ουκρανίας – Λευκορωσίας

Δορυφορικές φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική εταιρεία Maxar Technologies δείχνουν νέα ανάπτυξη χερσαίων στρατιωτικών δυνάμεων και περίπου 150 μεταγωγικών ελικοπτέρων στη νότια Λευκορωσία, περίπου 32 χιλιόμετρα μακριά από τα ουκρανικά σύνορα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Περισσότερα ΕΔΩ

Έτοιμες να φυγαδεύσουν τον Ζελένσκι από το Κίεβο οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι να εγκαταλείψει το Κίεβο, καθώς συνεχίζεται η ρωσική επίθεση στην ουκρανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post.

Περισσότερα ΕΔΩ

“Πάρτε την εξουσία στα χέρια σας,” λέει ο Πούτιν στον ουκρανικό στρατό

Σε δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά το κάλεσμα Ζελένσκι να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Περισσότερα ΕΔΩ

«Πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων Πούτιν και Λαβρόφ από ΕΕ

Οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν σήμερα το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του υπουργού του των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές.

Περισσότερα ΕΔΩ

“Στα όπλα” ο Πρόεδρος της Ουκρανίας – Πολεμά στο πλευρό των στρατιωτών του

Περισσότερα ΕΔΩ

Το Κίεβο πολιορκείται – Μάχες σε προάστια, πυροβολισμοί κοντά σε κυβερνητικά κτίρια

Μάχες μαίνονται σήμερα το πρωί σε βόρειο προάστιο του Κιέβου, καθώς ο ρωσικός στρατός φαίνεται να σφίγγει τον κλοιό γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP. Ανταλλαγές πυρών και εκρήξεις ακούγονται στο προάστιο Ομπλόνσκι, ενώ πολλές υπόκωφες εκρήξεις ακούγονταν και από το κέντρο της πόλης.

Περισσότερα ΕΔΩ

Ουκρανικό ΥΠΑΜ: “Στο Κίεβο οι ρωσικές δυνάμεις”

Ουκρανοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται 9 χιλιόμετρα βόρεια του Κοινοβουλίου του Κίεβο. Ενθαρρύνουν τους πολίτες να ετοιμάσουν βόμβες μολότοφ και να αντισταθούν ή να αναζητήσουν καταφύγιο. «Ειρηνικοί κάτοικοι προσοχή. Μην εγκαταλείψετε τα σπίτια σας».

Περισσότερα ΕΔΩ

Στο Μετρό βρίσκουν καταφύγιο οι Ουκρανοί 

Στην καρδιά της εισβολής: «Ανήσυχη ηρεμία..» (ΒΙΝΤΕΟ)

Έλληνας που ζει στο Κίεβο μίλησε στο Ράδιο Πρώτο για το πώς βιώνει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Περισσότερα ΕΔΩ

Χρηματοοικονομικός τομέας, ενέργεια, μεταφορές, εξαγωγές, βίζες στα μέτρα ΕΕ κατά Ρωσίας

Το δεύτερο πακέτο στοχευμένων μέτρων και κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία ανακοίνωσαν τα χαράματα της Παρασκευής, μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν του οποίου η χώρα προεδρεύει του Συμβουλίου της ΕΕ.

Περισσότερα ΕΔΩ

Οι Τσετσένοι ετοιμάζονται να ενισχύσουν το ρωσικό στρατό

Επίθεση με τεθωρακισμένα σήμερα στο Κίεβο, προβλέπουν Ουκρανοί αξιωματούχοι

Η Ουκρανία αναμένει ότι η Ρωσία θα επιτεθεί με τεθωρακισμένα στο Κίεβο αργότερα σήμερα, εκτιμώντας ότι η Παρασκευή θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα του πολέμου, όπως δήλωσε σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών.

Περισσότερα ΕΔΩ

Πρώτες εικόνες από Ουκρανούς αιχμάλωτους

“Βροχή” αεροπορικών επιθέσεων: “Η Ρωσία έχει εκτοξεύσει πάνω από 160 πυραύλους”

Περισσότερα ΕΔΩ

Ζελένσκι: Η χώρα «αφέθηκε μόνη» αντιμέτωπη με τη Ρωσία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε αργά το βράδυ της Πέμπτης διάταγμα που προβλέπει γενική επιστράτευση του πληθυσμού για να αντιμετωπίσει την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων.

Περισσότερα ΕΔΩ

Περαιτέρω περιοριστικά μέτρα και κυρώσεις στη Ρωσία

Στη δημοσιοποίηση των συμπερασμάτων του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, και στην οποία γίνεται γενική αναφορά στις κυρώσεις τις οποίες πρόκειται να εγκρίνουν οι ηγέτες, προχώρησε λίγη ώρα μετά την έναρξη της συνάντησης ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Περισσότερα ΕΔΩ

Ισχυρές εκρήξεις στο Κίεβο, καταρρίφθηκε ρωσικό αεροσκάφος

Τουλάχιστον δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στο κέντρο του Κιέβου, μεταδίδουν το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Περισσότερα ΕΔΩ

Έτοιμος ο Πούτιν να διαπραγματευτεί με την Ουκρανία τους όρους παράδοσης

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί με το Κίεβο σχετικά με την «ουδετερότητα» της Ουκρανίας, εν μέσω μιας εκτυλισσόμενης ρωσικής εισβολής στη γείτονά της.

Περισσότερα ΕΔΩ

Ρωσικές δυνάμεις στο Τσερνόμπιλ – Πυροβολισμοί στην απαγορευμένη ζώνη

Ρωσικά στρατεύματα από την πλευρά της Λευκορωσίας εισήλθαν σήμερα σε μια περιοχή κοντά στο πρώην πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, έγινε γνωστό από έναν σύμβουλο του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, καθώς συνεχίζονται οι μάχες στη χώρα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Περισσότερα Εδώ

Ρωσία: Κατέστρεψε πέραν των 70 στρατιωτικών στόχων στην Ουκρανία

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει προχωρήσει σε πλήγματα κατά περισσότερων από 70 στρατιωτικών στόχων στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων 11 αεροδρομίων.

Περισσότερα ΕΔΩ

Πόλεμος Ουκρανία: Τα πιο καταστροφικά όπλα στη φαρέτρα των Ρώσων

Φόβους ότι η κυβέρνηση Πούτιν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πιο καταστροφικά όπλα στον κόσμο σε έναν γενικευμένο πόλεμο στην Ουκρανία, εκφράζουν οι ειδικοί.

Περισσότερα ΕΔΩ

Ολομέτωπη επίθεση των Ρώσων στο Κίεβο: Υπό κατάληψη το αεροδρόμιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αεροπορική επιχείρηση με ρωσικά ελικόπτερα Mi-8 στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αντόνοβ, μερικά χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο, σύμφωνα με ανταποκριτές διεθνών ΜΜΕ και μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που ανεβάζουν βίντεο στα social media.

Περισσότερα ΕΔΩ

Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί και 10 τραυματίες σε επίθεση σε νοσοκομείο

Η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας είπε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν όταν ρωσική οβίδα έπληξε ένα νοσοκομείο στο Vuhledar στην περιοχή του Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία. Στους τραυματίες φέρεται να περιλαμβάνονται έξι γιατροί.

Η Ουκρανία είπε ότι η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει 203 επιθέσεις από την αρχή της ημέρας, με τις μάχες να διεξάγονται σε ολόκληρη σχεδόν την επικράτεια, αναφέρει το Reuters.

Σε ξεχωριστή ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, που εκδόθηκε στις 14:00 τοπική ώρα, αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ένα ρωσικό ελικόπτερο K-52 και τρία ελικόπτερα κοντά στο Gostomel καταρρίφθηκαν στην περιοχή του Κιέβου κοντά στο Mezhyhirya.

Οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή Λουχάνσκ, κοντά στην πόλη Σκάστιε και «ο εχθρός συνεχίζει να υφίσταται απώλειες», ανέφερε η δήλωση.

Πρόσθεσε ότι «οι συνοριοφύλακες μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις και το NMU κρατούν την άμυνα και αποκρούουν επιθέσεις».

Στην περιοχή της Οδησσού, 10 στρατιωτικοί φέρεται να έλαβαν τραύματα από θραύσματα κατά τη διάρκεια επίθεσης.

Ρωσικές στρατιωτικές μονάδες διείσδυσαν στην περιοχή του Κιέβου

Ρωσικές στρατιωτικές μονάδες διείσδυσαν στην περιοχή του Κιέβου από την Λευκορωσία για να πραγματοποιήσουν επίθεση με πυραύλους Grad σε στρατιωτικούς στόχους, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική μεθοριακή φρουρά.

Χωρίς να διευκρινίσει τη φύση αυτής της χερσαίας διείσδυσης στην περιοχή του Κιέβου, η συνοριακή φρουρά πρόσθεσε ότι αυτή έγινε από το σημείο ελέγχου της Βίλτσα, το οποίο βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα βόρεια της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Δημοσιογράφος του AFP διαπίστωσε την παρουσία αρκετών ελικοπτέρων, χωρίς να αναγνωρίσει την ταυτότητά τους, να πετούν ομαδικά σε χαμηλό ύψος στα προάστια του Κιέβου.

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες αυτή η ομαδική πτήση είχε ξεκινήσει από τη γειτονική Λευκορωσία.

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας, χώρας συμμάχου της Ρωσίας, είχε ανακοινώσει το κλείσιμο από τις 11:00 ώρα Κύπρου του λευκορωσικού εναέριου χώρου πάνω από τα σύνορα με την Ουκρανία, στο νότιο τμήμα της Λευκορωσίας, σημειώνοντας ότι προβαίνει στην κίνηση αυτή για να “εγγυηθεί την ασφάλεια της χρήσης του εναέριου χώρου” της.

Ουκρανία: Συνετρίβη στρατιωτικό αεροσκάφος κοντά στο Κίεβο-Αναφορές για νεκρούς

Πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους από συντριβή στρατιωτικού ουκρανικού αεροσκάφους κοντά στο Κίεβο.

Περισσότερα ΕΔΩ

Η Ουκρανία άρχισε διαδικασία διακοπής διπλωματικών σχέσεων με Ρωσία

Την πρόταση του Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας για διακοπή των διπλωματικών σχέσεων της χώρας με τη Ρωσία, στήριξε ο Πρόεδρός της, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Το Υπ. Εξωτερικών άρχισε τη διαδικασία για τη διακοπή διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσική Ομοσπονδία έπειτα από αίτημα του επικεφαλής του κράτους, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Περισσότερα ΕΔΩ

Ουκρανία: 18 νεκροί στην Οδησσό – Ακούγονται εκρήξεις στο Κίεβο

Δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση με πυραύλους σε χωριό της Οδησσού στη νότια Ουκρανία, ανακοίνωσαν σήμερα οι περιφερειακές αρχές.

Περισσότερα ΕΔΩ

ΧΑΡΤΕΣ: Πού έγινε η ρωσική εισβολή και το 1ο κύμα της επίθεσης

Εισβολή στην Ουκρανία: Ρωσικά ελικόπτερα στην περιφέρεια του Κιέβου 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης η εισβολή των ρωσικών δυνάμεων σε πόλεις της Ουκρανίας. Βομβαρδισμοί ακούγονται στο Κίεβο, στο Χάρκοβο, στο Λουχάνσκ και σε άλλες περιοχές, ενώ οι ουκρανικές αρχές κάνουν λόγο και για 50 νεκρούς.

Νωρίς το μεσημέρι, πλήθος ρωσικών ελικοπτέρων «έκρυψε» τον ουρανό στην πόλη Χοστομέλ, στην ευρύτερη περιφέρεια του Κιέβου, ενώ σε βίντεο που κυκλοφόρησε, διακρίνονται εκρήξεις σε διάφορα σημεία.

Αίτημα από Ουκρανία προς Τουρκία για κλείσιμο Στενών Βοσπόρου

Το κλείσιμο των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων με βάση το άρθρο 9 της Συνθήκης του Μοντρέ ζήτησε επίσημα από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών η Ουκρανία, όπως δήλωσε ο Πρέσβης της χώρας στην Άγκυρα, Βασίλ Μπόντναρ.

Διαβάστε ΕΔΩ

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε την κατάληψη περιοχών στα ανατολικά της Ουκρανίας

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία έχουν καταλάβει εδάφη από τον ουκρανικό στρατό, καθώς το Κίεβο είναι αντιμέτωπο με στρατιωτική εισβολή της Μόσχας. Σύμφωνα με τον στρατηγό Ιγκορ Κονατσένκοφ, εκπρόσωπο του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, που μίλησε στη ρωσική τηλεόραση, οι αντάρτες προέλασαν τρία χιλιόμετρα στην επαρχία Ντονέτσκ και ενάμισι χιλιόμετρο στην επαρχία Λουγκάνσκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

“Προστασία αμάχων και όχι κατάληψη ουκρανικών εδαφών επιδιώκει η Ρωσία”

Τη θέση πως τα σχέδια της Ρωσίας δεν περιλαμβάνουν την κατάληψη ουκρανικών εδαφών, αλλά την προστασία αμάχων και Ρώσων πολιτών στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, εξέφρασε ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο Στανισλάβ Οσάτσι σε σημερινές δηλώσεις του προς το ΚΥΠΕ. Παράλληλα, σε σχέση με ενδεχόμενο επηρεασμό της Κύπρου από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας εκτίμησε ότι η αστάθεια του ρουβλιού στην αγορά συναλλάγματος, η οποία προκλήθηκε από το νέο πακέτο κυρώσεων, θα αυξήσει σημαντικά το κόστος των τουριστικών πακέτων που εκφράζονται σε ευρώ, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την τουριστική κίνηση από τη Ρωσία προς την Κύπρο.

Διαβάστε ΕΔΩ

Ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως σκότωσε 50 Ρώσους

Ένα αγόρι σκοτώθηκε όταν βομβαρδίστηκε συγκρότημα κατοικιών στο Χάρκοβο στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Διαβάστε ΕΔΩ

Ουκρανία: Η ανατριχιαστική στιγμή που ηχούν οι σειρήνες πολέμου (BINTEO)

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Πέμπτης η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τις εικόνες πανικού που επικρατεί να κάνουν το γύρο του κόσμου.

Διαβάστε ΕΔΩ

Send this to a friend