Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ Αποκαλυπτικό: Στα 5 εκατομμύρια η συμφωνία Κάμπελ-Πουλλαΐδη (τα μπόνους και η επένδυση 20 εκατομμυρίων)
Αποκαλυπτικό: Στα 5 εκατομμύρια η συμφωνία Κάμπελ-Πουλλαΐδη (τα μπόνους και η επένδυση 20 εκατομμυρίων)

Αποκαλυπτικό: Στα 5 εκατομμύρια η συμφωνία Κάμπελ-Πουλλαΐδη (τα μπόνους και η επένδυση 20 εκατομμυρίων)

 

 

Στην τελική ευθεία έχει μπει η διαπραγμάτευση του Μαρκ Κάμπελ με τον Χρίστο Πουλλαΐδη για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της εταιρείας της Ανόρθωσης. Όλα δείχνουν ότι η οριστική συμφωνία θα υλοποιηθεί μέσα στον Μάρτιο.

Πληροφορίες του LarnakaOnline αναφέρουν ότι ο Μαρκ Κάμπελ έχει έρθει σε προφορική συμφωνία για την μεταβίβαση του 55% των μετοχών (κατέχει 65% ο Πουλλαΐδης σ΄΄ημερα), έναντι του ποσού των 5 εκατομμυρίων. Στην συμφωνία υπάρχει και όρος για επιπλέον 1 εκατομμύριο τον χρόνο που θα υποχρεούται ο Κάμπελ να μεταβιβάζει στον Πουλλαΐδη σε περίπτωση επίτευξης συγκεκριμένων στόχων, μέσα στην επόμενη πενταετία.

Άρα ο Πουλλαΐδης μπορεί να βγει κερδισμένος από την συμφωνία με 5 μέχρι 10 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Κάμπελ μέσα από business plan που έχει ολοκληρωθεί, για να δει αν είναι βιώσιμη μία τέτοια συμφωνία, αποφάσισε να επενδύσει την επόμενη 5ετία το ποσό των 20 εκατομμυρίων. Μέσα σε αυτή την επένδυση συμπεριλαμβάνεται και το ποσό του Πουλλαΐδη που είναι κοντά στα 5 εκατομμύρια συν τα όποια μπόνους έρθουν σταδιακά. Άρα αν πάρει 5 εκατομμύρια ο Πουλλαΐδης από την συμφωνία το συνολικό ποσό που θα δαπανηθεί την επόμενη 5ετία θα είναι 15 εκατομμύρια.

 

Επίσης, μέσα από τα 20 εκατομμύρια ο Κάμπελ θα δίνει ένα σεβαστό ποσό τον χρόνο σε ακαδημίες αλλά και σε έργα βελτίωσης του γηπέδου και γενικά των γηπεδικών εγκαταστάσεων.

Οι αρχικές συμφωνίες και τα ζόρια στις διαπραγματεύσεις…
Μόνο εύκολος διαπραγματευτής δεν είναι ο Χρίστος Πουλλαΐδης ο οποίος αρχικά έψαχνε να βρει έναν επενδυτή για να αποχωρήσει, στη συνέχεια ζήτησε 3 εκατομμύρια για να παραχωρήσει τις μετοχές του και στην πορεία των επαφών τα 3 εκατομμύρια έγιναν 15.

Έτσι, ο Κάμπελ είχε στείλει τελεσίγραφο στον Πουλλαΐδη ότι η προσφορά του είναι στα 5 εκατομμύρια με αποτέλεσμα να υπάρξει προφορική συμφωνία και να απομένουν πλέον κάποια θέματα δικηγόρων, διαδικαστικού χαρακτήρα περισσότερο, για να ολοκληρωθεί η συμφωνία και το 55% των μετοχών να περάσει στον Άγγλο επιχειρηματία.

Με τα σημερινά δεδομένα οι πιθανότητες να ολοκληρωθεί η συμφωνία είναι πολύ μεγάλες. Αν δεν αλλάξει κάτι και αν δεν προκύψουν ανατροπές από τη μία ή την άλλη πλευρά σύντομα θα έχουμε και το πέσιμο των υπογραφών.

Πάνος Λάρκος

Send this to a friend