Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αυτή είναι η επιστολή του υπ. Παιδείας που επιβεβαιώνει την ματαίωση της Σχολής Επιστημών της Θάλασσας στην Λάρνακα
Αυτή είναι η επιστολή του υπ. Παιδείας που επιβεβαιώνει την ματαίωση της Σχολής Επιστημών της Θάλασσας στην Λάρνακα

Αυτή είναι η επιστολή του υπ. Παιδείας που επιβεβαιώνει την ματαίωση της Σχολής Επιστημών της Θάλασσας στην Λάρνακα

Το περιεχόμενο της επιστολής που το υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας απέστειλε στον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, αναφορικά με τη ματαίωση της λειτουργίας στη Λάρνακα Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Κύπρου,  παρουσιάζει το Politis.com.cy . Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι:

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπέβαλε το Πανεπιστήμιο Κύπρου, προέκυψε τεράστια απόκλιση από την αρχική εκτίμηση κόστους του ΠΚ, στην οποία στηρίχθηκε η εξαγγελία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, και το εκτιμώμενο κόστος ανήλθε πέραν των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Περαιτέρω, διαπιστώθηκε ότι η αρχική συνεννόηση με το ΠΚ και το Δήμο Λάρνακας για το χώρο στον οποίο θα στεγαζόταν η Σχολή, στην οποία στηρίχθηκε, επίσης, η εξαγγελία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, έπαψε να ισχύει και δεν ήταν δυνατή η στέγαση της Σχολής.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα προαναφερόμενα, ο Υπουργός Παιδείας,  προχώρησε σε σχετική ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου και ενόψει των δεδομένων που διαμορφώθηκαν και σε συνάρτηση με το δημοσιονομικό σχεδιασμό της Πολιτείας, διαφάνηκε ότι η Ιδρυση Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου δεν ήταν δυνατό να υλοποιηθεί.

 

 

Αναφορικά με την πάνω εξέλιξη που προκαλεί την οργή των Λαρνακέων, μίλησαν στην «Πρωινή Επιθεώρηση» που μεταδίδεται από τον Πολίτη 107.6 & 97.6 ο δήμαρχος Λάρνακας και πρόεδρος της Ένωσης Δήμων, Ανδρέας Βύρας, και οι βουλευτές Λάρνακας, Ανδρέας Πασιουρτίδης (ΑΚΕΛ) και Πρόδρομος Αλαμπρίτης (ΔΗΣΥ).

Ακούστε την παρέμβαση του Ανδρέα Βύρα στον Πολίτη 107.6 & 97.6:

 

Ακούστε την παρέμβαση των Αντρέα Πασιουρτίδη και Πρόδρομου Αλαμπρίτη στην «Πρωινή Επιθεώρηση» που μεταδίδεται από τον Πολίτη 107.6 & 97.6:

 

Πηγή: Πολίτης

Send this to a friend