Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ Ο θάνατος του Άλκη δυστυχώς δεν μπορεί να αλλάξει τα καμένα μυαλά – Ίσως μιλούσαμε για τραγωδία σήμερα (άποψη)
Ο θάνατος του Άλκη δυστυχώς δεν μπορεί να αλλάξει τα καμένα μυαλά – Ίσως μιλούσαμε για τραγωδία σήμερα (άποψη)

Ο θάνατος του Άλκη δυστυχώς δεν μπορεί να αλλάξει τα καμένα μυαλά – Ίσως μιλούσαμε για τραγωδία σήμερα (άποψη)

 

 

Για μία ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες ενός τραγικού γεγονότος. Ως γνωστό μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα στο ΑΠΟΕΛ και την Ανόρθωση, το πούλμαν της αποστολής της «Κυρίας», κατά την επιστροφή του στην Λάρνακα, και ενώ βρισκόταν εν κινήσει δέχθηκε επίθεση από αγνώστους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο αριθμός ξεπερνούσε τα πέντε άτομα, οι οποίοι έριξαν πέτρες, έσπασαν τα τζάμια του λεωφορείου, προκάλεσαν πολλές ζημιές και κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν ο οδηγός του λεωφορείου δεν ήταν ψύχραιμος, αν έχανε την συγκέντρωση του, αν πανικοβαλλόταν και με μία στραβοτιμονιά είχαμε χειρότερα.

Πιθανόν σήμερα να μιλούσαμε ακόμη και για τραγωδία με αρκετούς νεκρούς. Όσο μακάβριο κι αν ακούγεται αυτή είναι η ωμή αλήθεια. Ακόμη το χώμα που έθαψε τον Άλκη στη Θεσσαλονίκη είναι «ζεστό» και κάποιοι ανεγκέφαλοι δρουν και πράττουν με τέτοιο τρόπο θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

 

Δυστυχώς μυαλό δεν βάζουμε. Στα λόγια είμαστε όλοι Άγιοι και καλοί. Και αυτό δεν έχει να κάνει με το χρώμα της κάθε ομάδας. Καμένα μυαλά υπάρχουν παντού. Σε όλες τις ομάδες. Κόκκινα, κίτρινα, μπλε, πράσινα, πορτοκαλί κτλ. Το θέμα είναι πως τα αντιμετωπίζεις, πως τα περιορίζεις και τι κάνεις για να αποτρέψεις τυχόν παρόμοια σκηνικά.

Και εδώ είναι που η Αστυνομία θα μπορούσε να ενεργήσει διαφορετικά. Και αυτό γιατί μπορεί να αποχώρησε με συνοδεία Αστυνομίας η Ανόρθωση από το γήπεδο αλλά στην πορεία τα περιπολικά αποχώρησαν και άφησαν το πεδίο ελεύθερο για να υλοποιήσουν το σχέδιο τους οι χούλιγκανς. Μετά από ένα τέτοιο ντέρμπι δεν θα ήταν κόπος αν η Αστυνομία συνόδευε την αποστολή μέχρι την Λάρνακα.

Υ.Γ. Καλό είναι εκεί στην Ανόρθωση να βρουν τρόπο να κουμαντάρουν λίγο τον Ουάρντα. Μπορεί να τα ακούει από την κερκίδα αλλά αυτό που πρέπει να κάνει είναι να κλείνει τα αυτιά του και όχι να προκαλεί. Παικταράς μεν αλλά…

Πάνος Λάρκος

Send this to a friend