Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Κραυγή απόγνωσης: Ουσιαστική βοήθεια σε μονογονιό γυναίκα, όχι ζητιανιά…
Κραυγή απόγνωσης: Ουσιαστική βοήθεια σε μονογονιό γυναίκα, όχι ζητιανιά…

Κραυγή απόγνωσης: Ουσιαστική βοήθεια σε μονογονιό γυναίκα, όχι ζητιανιά…

 

 

Του Βάσου Βάσου

Κραυγή απόγνωσης από 42χρονη γυναίκα, κάτοικο του συνοικισμού Αγίων Αναργύρων Α΄, στη Λάρνακα. Η γυναίκα, η οποία είναι μονογονιός, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού ηλικίας 7,5 χρόνων, επικοινώνησε με την εφημερίδα μας, προκειμένου να γνωστοποιήσει τα πολλαπλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει καθώς και τα σοβαρά προβλήματα υγείας που την ταλαιπωρούν (καρκινοπαθής, με προβλήματα επιληψίας κτλ), ζητώντας την στήριξη του Γραφείου Ευημερίας Λάρνακας.

Όπως μας είπε, συχνά πέφτει θύμα ξυλοδαρμού από τα μεγαλύτερα της παιδιά που είναι χρήστες ναρκωτικών, ζητώντας την ουσιαστική βοήθεια των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών, προκειμένου ν’ απαλλαχτεί απ’ αυτό το μαρτύριο. «Φοβάμαι πια για τη ζωή μου εάν στο γραφείο ευημερίας δεν πάρουν στα σοβαρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζω και δεν δώσουν λύσεις», μας ανέφερε, διατυπώνοντας παράλληλα τρομερά παράπονα για τον τρόπο που οι αρμόδιοι και η Αστυνομία έχουν χειριστεί μέχρι σήμερα την περίπτωσή της.

 

Παράλληλα, η 42χρονη μας είπε ότι αντιμετωπίζει τρομερά οικονομικά προβλήματα, αφού μόνο 650 ευρώ λαμβάνει (συνολικά) μηνιαίως ως επίδομα μονογονιού και πολύτεκνης μάνας. Όπως είπε, της κόβουν το ρεύμα, ενώ κινδυνεύει να συλληφθεί από τα εντάλματα που εκκρεμούν εναντίον τους, αφού χρωστάει παντού. Η ίδια δεν έχει χρήματα ούτε για να αγοράσει τα απαραίτητα για το ανήλικο παιδί της, την ίδια ώρα που νιώθει καταβεβλημένη από τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

«Δεν ζητιανεύω. Είναι θέμα θυμού και απογοήτευσης για τον τρόπο που με χειρίζονται στο γραφείο ευημερίας. Μια άεργη γυναίκα, με 650 ευρώ τον μήνα, πώς μπορεί να ζήσει σήμερα;», διερωτήθηκε. Η εφημερίδα μας επικοινώνησε με την επόπτρια του Επαρχιακού Γραφείου Λάρνακας Θέλμα Λεοντίου, η οποία είναι ενήμερη για την συγκεκριμένη περίπτωση. Η κ.Λεοντίου μας δήλωσε ότι υπάρχει συνεργασία με την συγκεκριμένη κοπέλα και υποσχέθηκε πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηριχθεί.

«Το χειριζόμαστε το θέμα. Πρόκειται για μια ευάλωτη οικογένεια με αρκετά ενδοοικογενειακά προβλήματα. Είναι εις γνώση των λειτουργών και των προϊσταμένων του γραφείου μας. Κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να την βοηθήσουμε», σημείωσε. Αυτό, όμως, που ζητά η 42χρονη είναι η άμεση επέμβαση του γραφείου ευημερίας στα προβλήματα που αντιμετωπίζει προτού, όπως λέει, να είναι αργά…

Send this to a friend