Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

 Ο Δήμος Λάρνακας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για το θέμα, με την δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής στη πόλη μας, υποστηρίζοντας ότι στην επίμαχη επιστολή του Υπουργείου Παιδείας, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, πέραν από τον προϋπολογισμό της νέας πρυτανείας που αναφέρει κόστος 100 εκατομμύριων ευρώ, δεν προσκομίστηκαν άλλα στοιχεία που να δείχνουν ότι όταν είχε παρθεί η σχετική πολιτική απόφαση βασιζόταν σε διαφορετικά δεδομένα.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Λάρνακας διερωτάται, εάν πράγματι ισχύει το πιο πάνω κόστος και ποιος θ’ αναλάβει την ευθύνη επειδή παρουσιάστηκαν διαφορετικά δεδομένα στην κυβέρνηση, αφήνοντας εκτεθειμένη για ακόμα μια φόρα την Λάρνακα.

Αναφορικά με το θέμα του χώρου η ανακοίνωση αναφέρει ότι αφού αποκλείστηκε το πρώην λεπροκομείο, προτάθηκαν άλλοι τρεις χώροι, ένας εκ των οποίων ήταν ο χώρος του παλιού αεροδρομίου, όπου το κόστος ανέγερσης θα μειωνόταν σημαντικά.

 

Προτάθηκε, επίσης, άλλη κρατική γη, στην οποία και πάλι το κόστος θα ήταν χαμηλό ή το ίδιο με την ανέγερση της σχολής στο πρώην λεπροκομείο. «Το θέμα δεν θεωρείται ότι έχει λήξει.

Στο παρών στάδιο ο δήμος εξετάζει όλες τις επιλογές που έχει ενώπιον του και θεωρεί ότι η δημιουργία μιας τέτοιας  σχολής αποτελεί ειλημμένη πολιτική απόφαση, όπως εκφράστηκε πολλές φορές από τον ΠτΔ.

Ο Δήμος Λάρνακας αναμένει ότι αυτή η πολιτική απόφαση θα υλοποιηθεί».

 

Την κατάρριψη παγκόσμιου ρεκόρ θα επιχειρήσουν οι μαθητές του PASCAL στη Λάρνακα με την αποστολή μικροδορυφόρου στο διάστημα για λήψη εικόνας και βίντεο από υψόμετρο 147,648 ποδών. Η προσπάθεια θα γίνει σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι από τον Σταθμό Ραδιοβολίσεων του Τμήματος Μετεωρολογίας.

Η αποστολή αναμένεται με αγωνία από την μαθητική κοινότητα, αφού πάνω σε αυτόν θα βρίσκονται πειράματα από 27 σχολεία της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Το εγχείρημα αποτελεί μέρος διαστημικής ημερίδας και θα προβληθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου στα 27 συμμετέχοντα σχολεία.

Περίπου δύο χιλιάδες μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα πειράματά τους να φτάνουν σε διαστημικά υψόμετρα.

Η ημερίδα διοργανώνεται από τον οργανισμό «Cyprus Space Foundation» και στηρίζεται από το Τμήμα Μετεωρολογίας και το Κέντρο Αριστείας «Ερατοσθένης».

 

Σήμερα στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Γιώργος Λυκούργος, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Χειμώνα «Ο Στέφανος Κορκολής ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη».

 

 

 

Send this to a friend