Home ΛΑΡΝΑΚΑ Διαγωνισμός για έργα €80 εκατ. στη Λάρνακα
Διαγωνισμός για έργα €80 εκατ. στη Λάρνακα

Διαγωνισμός για έργα €80 εκατ. στη Λάρνακα

 

 

Εντός των επόμενων εβδομάδων, θα προκηρυχθεί ο πρώτος διαγωνισμός για την υλοποίηση των κατασκευαστικών έργων της τρίτης φάσης του αποχετευτικού συστήματος Λάρνακας. Πρόκειται για έργα της Γ1 φάσης, που κοστολογούνται στα 80 εκατομμύρια ευρώ και θα αφορούν στην επέκταση του συστήματος στον Δήμο Δρομολαξιάς-Μενεού και στις κοινότητες Κιτίου, Περβολιών και Τερσεφάνου.

Τα πρώτα έργα, θα εκτελεστούν στο Μενεού και τη Δρομολαξιά, στη συνέχεια θα επεκταθούν στην παραλιακή περιοχή Περβολιών και ακολούθως στις υπόλοιπες περιοχές. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του έργου, κάθε περιοχή θα συνδέεται με τον Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων στο Μενεού, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του δικτύου.

Όπως ανέφερε στον «Φ» ο γενικός διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας, Άγγελος Χατζηχαραλάμπους, το αργότερο σε ένα μήνα θα δοθεί η τελική έγκριση των εγγράφων που ετοιμάστηκαν για διαγωνισμούς και κατασκευαστικά συμβόλαια. «Αναμένουμε ότι τις προσεχείς εβδομάδες, θα είμαστε σε θέση να προκηρύξουμε τα πρώτα κατασκευαστικά συμβόλαια και σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες».

 

Το έργο θα περιλαμβάνει δίκτυα βαρύτητας μήκους 147km, οικιακές συνδέσεις και οκτώ αντλιοστάσια μεταφοράς λυμάτων και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026, όπως είναι η δέσμευση προς την ΕΕ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαδικασίες για να μπει σε πορεία υλοποίησης και η Γ2 φάση, η οποία θα αφορά στους Δήμους Αραδίππου και Λειβαδιών και στις κοινότητες Ορόκλινης και Πύλας. «Αυτή τη στιγμή γίνονται επαφές με τα αρμόδια υπουργεία, ώστε να εξευρεθούν χρηματικοί πόροι για το έργο αυτό. Θα προχωρήσουμε με το αρχικό στάδιο, που είναι η εξεύρεση μελετητών για ετοιμασία εγγράφων και επίβλεψη των έργων αυτών», ανέφερε ο κ. Χατζηχαραλάμπους.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση η Γ2 φάση του αποχετευτικού Λάρνακας, θα κοστίσει 150 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει τη δημιουργία νέου σταθμού επεξεργασίας λυμάτων, ο οποίος θα κατασκευαστεί στα όρια της Αραδίππου.

Πηγή: Philenews

Send this to a friend