Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Καρούσος: Χαλαρώσεις μέτρων σε αεροδρόμια- Αισιοδοξία για νέα τουριστική σεζόν
Καρούσος: Χαλαρώσεις μέτρων σε αεροδρόμια- Αισιοδοξία για νέα τουριστική σεζόν

Καρούσος: Χαλαρώσεις μέτρων σε αεροδρόμια- Αισιοδοξία για νέα τουριστική σεζόν

 

 

Νέα μέτρα τίθενται σε εφαρμογή από την ερχόμενη Δευτέρα (21/2), στα κυπριακά αεροδρόμια, με τον Υπουργό Μεταφορών να είναι αισιόδοξος για τη νέα τουριστική σεζόν.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο Υπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Καρούσος αρχικά ανέφερε ότι σε όλη την Ευρώπη άρχισαν να χαλαρώνουν τα μέτρα σε ότι αφορά τις αερομεταφορές.

Συμπλήρωσε ότι η Κύπρος έχει εφαρμόσει από τα πιο αποτελεσματικά μέτρα ελέγχου στα αεροδρόμια.

 

«Είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε pcr σε όσους τους επιβάτες, ενώ είμαστε οι πρώτοι που εφαρμόσαμε το Cyprus flight pass» ανέφερε ο κ. Καρούσος.

Συνέχισε λέγοντας, «Από την 1η Μαρτίου αφαιρείται το pcr με την άφιξη. Μπαίνει το νέο σχέδιο δράσης σε ισχύ το οποίο θα ξεκινούσε από 1η του Μάρτη και αντ’ αυτού θα ξεκινήσει από τις 21 Φεβρουαρίου με μεταβατική περίοδο την ερχόμενη εβδομάδα που θα ισχύει ακόμα το pcr με την άφιξη.

Από 1η Μαρτίου καταργείται το pcr με την άφιξη για τους εμβολιασμένους και για ανεμβολίαστους που θα ταξιδεύουν από χώρες που θα είναι κατηγορίας πράσινης».

Μετέπειτα μιλώντας για τη νέα τουριστική σεζόν εξέφρασε την αισιοδοξία του.  «Μπαίνουμε σε νέα τουριστική περίοδο με αισιοδοξία, το 2022 θα είναι καλύτερο από το 2021. Βλέπουμε από το πρόγραμμα των αεροπορικών ότι υπάρχουν αεροπορικές εταιρείες που έχουν αυξημένες θέσεις σε σχέση με το 2019. Βλέπουμε ότι θα πάει πολύ καλύτερα από το 2021».

Ερωτηθείς για τους Κύπριους που εργάζονται στην Ουκρανία, ανέφερε ότι αν χρειαστεί να επαναπατριστούν πολίτες το Υπουργείο Μεταφορών θα είναι έτοιμο να οργανώσει τους επαναπατρισμούς. «Προς το παρών όμως δεν υπάρχει κάτι».

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend