Home ΛΑΡΝΑΚΑ “Η Λάρνακα αξίζει να έχει Πανεπιστημιακή Σχολή και στο τέλος θα γίνει”
“Η Λάρνακα αξίζει να έχει Πανεπιστημιακή Σχολή και στο τέλος θα γίνει”

“Η Λάρνακα αξίζει να έχει Πανεπιστημιακή Σχολή και στο τέλος θα γίνει”

 

 

Γράφει ο Αντρέας Πολυκάρπου 

Τέλος στα σχέδια για Σχολή Επιστημών της Θάλασσας στη Λάρνακα φαίνεται να έβαλε το Πανεπιστήμιο Κύπρου, σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου.

Το Πανεπιστήμιο, με επιστολή ενημέρωσε χθες τα μέλη της Επιτροπής ότι δεν είναι εφικτή η υλοποίηση του σχεδιασμού για Σχολή Επιστημών της Θάλασσας στη Λάρνακα, καθώς υπολογίστηκε ότι το κόστος της ανέρχεται στα €100 εκατομμύρια.

 

Το Larnakaonline επικοινώνησε με τον πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου κύριο Κωνσταντίνο Χριστοφίδη ο οποίος εξέφρασε τη σιγουριά του για το ότι η συγκεκριμένη σχολή θα γίνει στο τέλος στη Λάρνακα.

Όπως ανέφερε, είναι προς το συμφέρον του τόπου να γίνει η συγκεκριμένη σχολή στην Λάρνακα αφού η Κύπρος είναι μια χώρα που επιδιώκει να γίνει ναυτιλιακό κέντρο κατέχοντας μια πολύ μεγάλη ΑΟΖ.

Αναφορικά με το κόστος, ο κύριος Χριστοφίδης μας δήλωσε ότι το φούσκωμα του κόστους από ανθρώπους που δεν θέλουν να γίνει η σχολή θα καταρρεύσει αφού πρόκειται για μια εξαιρετική επένδυση για την Κύπρο εν γένει.

Παράλληλα, τόνισε ότι 0 20ος αιώνας ήταν ο αιώνας της μεγένθυνσης της οικονομίας στη βάση της Πράσινης Οικονομίας ενώ ο 21ος αιώνας είναι ο αιώνας της Γαλάζιας Οικονομιας γι’ αυτό και η σχολή θα έπρεπε ήδη να γίνει εδώ και τρία χρόνια και να έχει ήδη τους πρώτους φοιτητές.

Τέλος, μας ξεκαθάρισε ότι η σημερινή ηγεσία του Πανεπιστημίου Κύπρου μπορεί να μην θέλει να γίνει η σχολή όμως το κράτος οφείλει να ξεκαθαρίσει αν θέλει πράγματι τη δημιουργία της. Διότι η Λάρνακα το αξίζει.

Send this to a friend