Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Δρ. Κολιού: Να μην ακυρωθούν εμβολιασμοί – Και η Όμικρον σκοτώνει (BINTEO)
Δρ. Κολιού: Να μην ακυρωθούν εμβολιασμοί – Και η Όμικρον σκοτώνει (BINTEO)

Δρ. Κολιού: Να μην ακυρωθούν εμβολιασμοί – Και η Όμικρον σκοτώνει (BINTEO)

 

 

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας Δρ. Μαρία Κολιού, η οποία αναφέρθηκε στις χαλαρώσεις που ανακοινώθηκαν.

Αρχικά ανέφερε ότι είναι καλές οι χαλαρώσεις αλλά βασίζονται και στην υπευθυνότητα του καθενός. «Έχει διαπιστωθεί ότι η Όμικρον είναι πιο ήπια από άλλες μεταλλάξεις και επιτρέπει το άνοιγμα της κοινωνίας».

 

Πρόσθεσε ότι τα Νοσοκομεία χαρακτηρίζονται από αποσυμπίεση και δεν έχουν την πληρότητα που είχαν προηγουμένως.

 

Συμπλήρωσε ότι κανένας δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι δεν θα ξανά εφαρμοστούν αυστηρότερα μέτρα και αυτό εξαρτάται από το σύστημα υγείας. «Ελπίζουμε να μην έρθει καινούργια μετάλλαξη και που θα έχει πιο σοβαρή νόσο».

Η Δρ. Κολιού τόνισε ότι η Όμικρον έχει πάρει γονίδια από τους κορωνοϊούς του κοινού κρυολογήματος, κάτι που την έκανε πιο μεταδοτική αλλά και πιο ήπια. «Και η Όμικρον σκοτώνει και για αυτό πρέπει να έχουμε τα εμβόλια μας», είπε. Ξεκαθάρισε ότι όσοι έχουν προγραμματισμένα εμβόλια να μην τα ακυρώσουν λόγω των χαλαρώσεων.

Τέλος ανέφερε ότι η τάση εμβολιασμού στην Κύπρο ήταν πολύ καλή και μέχρι στιγμής δεν υπήρξε μείωση στο ρυθμό εμβολισμού.

 

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend