Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ «Να προχωρήσουμε σε χαλαρώσεις.. δεν μπορείς να κρατάς μια κοινωνία δέσμια»
«Να προχωρήσουμε σε χαλαρώσεις.. δεν μπορείς να κρατάς μια κοινωνία δέσμια»

«Να προχωρήσουμε σε χαλαρώσεις.. δεν μπορείς να κρατάς μια κοινωνία δέσμια»

 

 

«Να προχωρήσουμε σε χαλαρώσεις.. δεν μπορείς να κρατάς μια κοινωνία δέσμια»

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο δρ.Χάρης Αρμεύτης και μίλησε για τις χαλαρώσεις που πρέπει όπως είπε να γίνουν, σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα.

Ο πνευμονολόγος εισαγωγικά είπε πως «τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέπουν κάποιες χαλαρώσεις. Μειώθηκαν σημαντικά οι νοσηλείες κι αυτό σημαίνει ότι έχουμε περιθώριο. Θα πρέπει να γίνουν στοχευμένες χαλαρώσεις για να μην έχουμε ξανά ένα πισωγύρισμα».

 

Αναφορικά με τις χώρες που προχώρησαν με ολική άρση των μέτρων, ο δρ.Αρμεύτης είπε ότι η κάθε χώρα έχει τη δική της φιλοσοφία και τη δική της προσέγγιση.

«Η Κύπρος έχει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση όμως στα θέματα υγείας. Δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ή να δυσκολέψει κάποιον ασθενή από του να νοσηλευτή στην Κύπρο».

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τις δυνατότητές μας. Δεν μπορούμε να διπλασιάσουμε για παράδειγμα τις κλίνες ΜΕΘ. Πρέπει με αυτά τα δεδομένα να πορευτούμε στις χαλαρώσεις μας με γνώμονα την κοινωνική συνοχή και από την άλλη να μην έχουμε κανένα πισωγύρισμα», συμπλήρωσε.

«Όσο πιο πολλούς εμβολιασμούς έχουμε, εντός χρονικών ορίων που απαιτούνται, αποδεικνύεται ότι νοσηλεύουμε πολύ λιγότερους.Ποιον ενοχλεί αν καταγράφουμε στην Κύπρο 3 χιλιάδες κρούσματα, αλλά δεν νοσηλεύουμε κανέναν», είπε ο γιατρός.

«Με αυτά τα δεδομένα μπορούμε να προχωρήσουμε σε χαλαρώσεις, δεν μπορείς να κρατάς μια κοινωνία δέσμια για πάντα. Υπάρχουν κοινωνικές επιπτώσεις από την πανδημία, οικονομικές επιπτώσεις και σημαντικότερο είναι τα χρόνια νοσήματα και η ανάγκη να επανέλθουν τα νοσηλευτήρια σε κανονικούς ρυθμούς», ανέφερε.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend