Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στην Αραδίππου το μεγαλύτερο πολυθεματικό πάρκο!
Στην Αραδίππου το μεγαλύτερο πολυθεματικό πάρκο!

Στην Αραδίππου το μεγαλύτερο πολυθεματικό πάρκο!

 

 

Γράφει ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Το μεγαλύτερο σ’ έκταση πάρκο σε ολόκληρη την επαρχία Λάρνακας προγραμματίζει ο Δήμος Αραδίππου.

Θα πρόκειται για ένα πολυθεματικό πάρκο, το οποίο αναμένεται να δημιουργηθεί σε μια έκταση 33.994 τετραγωνικών μέτρων μεταξύ της περιοχής Κοφινάρκα (γνωστής και ως περιοχή Πασκάλ) και της εκκλησίας της Παναγίας Αιματούσης (Παναγιάς των Αμπελιών).

 

Το τεμάχιο βρίσκεται στην ενορία Αποστόλου Λουκά και ανήκει στη δικαιοδοσία και διαχείριση του Δήμου Αραδίππου.

Ο δήμαρχος Ευάγγελος Ευαγγελίδης δήλωσε ότι ο δήμος έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε σχέδια αξιοποίησης του συγκεκριμένου τεμαχίου κι έπειτα από τη σύμβαση που υπέγραψε με το επαρχιακό κτηματολόγιο, πλέον είναι έτοιμος να προχωρήσει με την έκδοση της πολεοδομικής άδειας, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Το πάρκο θα περιλαμβάνει χώρους αναψυχής και πρασίνου, πολυχώρο εστίασης, σιντριβάνι και βοτανικό κήπο. Θα διαθέτει, επίσης, σύγχρονες ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις φούτσαλ, αντισφαίρισης και καλαθόσφαιρας, οι οποίες θα συνδυαστούν με ένα skating park, όργανα γυμναστικής και ποδηλατοδρόμους.

Σύμφωνα πάντα με τα σχέδια του Δήμου Αραδίππου, το πιο εντυπωσιακό σημείο του πάρκου θα είναι το υπαίθριο θέατρο, χωρητικότητας πέραν των χιλίων θέσεων.

«Έχει γίνει μια αξιόλογη μελέτη για να καταστεί αυτός ο χώρος, πέρα από χώρος αναψυχής και ευεξίας, σημείο συνάντησης πολιτισμού και παράδοσης.

Πρόκειται για ένα έργο που θ’ αλλάξει προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής των δημοτών μας», δήλωσε ο κ. Ευαγγελίδης. Το έργο, σύμφωνα με τον δημοτικό μηχανικό του Δήμου Αραδίππου Ανδρέα Δημητρίου, θα ξεκινήσει άμεσα μετά την εξασφάλιση των πολεοδομικών αδειών και θα χρειαστεί περίπου δύο χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί. Το κόστος υπολογίζεται προκαταρκτικά στο ενάμισι εκατομμύριο ευρώ.

 

Send this to a friend