Home ΛΑΡΝΑΚΑ Νέο λουκ στην ακτή Ορόκλινης με 500 νέες ξαπλώστρες και 250 ομπρέλες
Νέο λουκ στην ακτή Ορόκλινης με 500 νέες ξαπλώστρες και 250  ομπρέλες

Νέο λουκ στην ακτή Ορόκλινης με 500 νέες ξαπλώστρες και 250 ομπρέλες

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Η κατασκευή επτά νέων ίσαλων κυματοθραυστών στη θαλάσσια περιοχή Ορόκλινης, που αναμένεται να επιλύσει το τεράστιο πρόβλημα διάβρωσης που αντιμετωπίζει για χρόνια η παραλία, δημιουργεί νέες προοπτικές ανάπτυξης στην ραγδαία τουριστικά αναπτυσσόμενη κοινότητα, παράλληλα με τη λειτουργία των νέων πολυτελών ξενοδοχείων μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατακυρωθούν οι προσφορές για αγορά από το κοινοτικό συμβούλιο 500 νέων ξαπλώστρων και 250 ομπρελών, σε συνέχεια των 240 ξαπλώστρων και 120 ομπρελών που είχαν αγοραστεί πέρσι.

 

Ως εκ τούτου, από φέτος η παραλία Ορόκλινης, σε όλο της το μήκος (περίπου τριών χιλιομέτρων), θα διαθέτει ολοκαίνουργιες και ομοιόμορφες ξαπλώστρες και ομπρέλες με το λογότυπο του κοινοτικού συμβουλίου, ενώ θα διαθέτει επιπλέον 50 κίτρινα κρεβατάκια που θα διατίθενται δωρεάν σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Νεόφυτος Φακοντής δήλωσε ότι έχει υπογραφεί συμφωνία με τους ιδιοκτήτες των νέων ξενοδοχείων Radisson και Solaar για ανακατασκευή του υφιστάμενου παραλιακού πεζόδρομου (Α΄ φάση), που θα περιλαμβάνει αντικατάσταση του φωτισμού και των ξύλινων παγκακιών, ώστε να συνάδει με τον νέο παραλιακό πεζόδρομο (Β΄ φάση) που φτιάχτηκε πρόσφατα.

Εντός του 2022 το Κ.Σ. Ορόκλινης αναμένεται ν’ αντικαταστήσει και μέρος του παραλιακού πεζόδρομου παρά το «Χρυσό Ψάρι», ενώ θ’ αντικαταστήσει και όλο τον φωτισμό της Α΄ φάσης, από το ξενοδοχείο Παλμ Μπητς μέχρι το Δασάκι (όρια Πύλας).

Όσον αφορά τη Γ΄ φάση του παραλιακού πεζόδρομου Ορόκλινης, που θα επεκτείνεται μέχρι τα υφιστάμενα γκάζια της Πετρολίνα, ο κ.Φακοντής είπε ότι ήδη βρίσκονται σ’ εξέλιξη οι διεργασίες που απαιτούνται, ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν το συντομότερο.

Σε μια άλλη εξέλιξη, θέμα ημερών είναι η παράδοση ενός παιχνιδότοπου δίπλα από τον υφιστάμενο πύργο ναυαγοσωστών παρά την παραλία Le Bay, ενώ στον ίδιο χώρο θα εγκατασταθούν υπαίθρια όργανα γυμναστικής, παγκάκια, φωτισμός και θα γίνουν φυτεύσεις δέντρων.

Οι κυματοθραύστες

———————————-   

Στην Ορόκλινη ξεκίνησε από τον περασμένο Σεπτέμβριο η κατασκευή επτά νέων παράλληλων κυματοθραυστών, ενώ εκτελούνται κι εργασίες ανύψωσης των τριών υφιστάμενων κυματοθραυστών. Το συμβόλαιο προβλέπει χρονοδιάγραμμα 24 μηνών με την ολοκλήρωσή του να τοποθετείται αρχές φθινοπώρου του 2023. Το κόστος θα πλησιάσει τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Send this to a friend