Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Για περίπου μία ώρα, κάτοικοι των εννέα κοινοτήτων Βασιλικού απέκοψαν την κυκλοφορία στον κυκλικό κόμβο Καλαβασού, στο πλαίσιο συμβολικής εκδήλωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την Παρασκευή ενάντια στην πρόθεση της κυβέρνησης να εγκαταστήσει στην περιοχή τους μονάδες ασφαλτικού.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι τοπικές αρχές και δεκάδες κάτοικοι των γύρω κοινοτήτων μαζί με τα μικρά παιδιά τους.

Κρατώντας πλακάτ και πανό, απαίτησαν σεβασμό, ασφάλεια και προστασία της υγείας τους και του περιβάλλοντος.

 

Οι εννέα κοινότητες προειδοποιούν με κλιμάκωση των μέτρων τους εάν δεν εισακουστούν, υποστηρίζοντας ότι ήδη η περιοχή τους είναι υπερβολικά επιβαρυμένη με βαριές βιομηχανίες και με τη λειτουργία του ενεργειακού κέντρου.

Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, δεν αποκλείεται μελλοντικά να αποκοπεί η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λεμεσού, ενώ γίνονται σκέψεις όπως οι κάτοικοι παραδώσουν τα εκλογικά τους βιβλιάρια.

 

Το μεγαλύτερο σ’ έκταση πάρκο σε ολόκληρη την επαρχία Λάρνακας προγραμματίζει ο Δήμος Αραδίππου.

Θα πρόκειται για ένα πολυθεματικό πάρκο, το οποίο αναμένεται να δημιουργηθεί σε μια έκταση 33.994 τετραγωνικών μέτρων μεταξύ της περιοχής Κοφινάρκα (γνωστής και ως περιοχή Πασκάλ) και της εκκλησίας της Παναγίας Αιματούσης (Παναγιάς των Αμπελιών).

Το τεμάχιο βρίσκεται στην ενορία Αποστόλου Λουκά και ανήκει στη δικαιοδοσία και διαχείριση του Δήμου Αραδίππου.

Σύμφωνα πάντα με τα σχέδια του Δήμου Αραδίππου, το πιο εντυπωσιακό σημείο του πάρκου θα είναι το υπαίθριο θέατρο, χωρητικότητας πέραν των χιλίων θέσεων.

Το έργο, σύμφωνα με τον δημοτικό μηχανικό Ανδρέα Δημητρίου, θα ξεκινήσει άμεσα μετά την εξασφάλιση των πολεοδομικών αδειών και θα χρειαστεί περίπου δύο χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί. Το κόστος υπολογίζεται προκαταρκτικά στο ενάμισι εκατομμύριο ευρώ.

 

Κατεδαφίστηκε επιτέλους το παλιό ξενοδοχείο Beau Rivage στην τουριστική περιοχή Πύλας. Οι εργασίες ξεκίνησαν από τα τέλη περασμένου Οκτωβρίου και τρεις μήνες μετά, οι μπουλντόζες ολοκλήρωσαν την κατεδάφιση της παλιάς οικοδομής. Απομένει ο καθαρισμός του χώρου από μεγάλους όγκους μπάζων και στη συνέχεια προγραμματίζεται η ανέγερση νέας πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας από εταιρεία ξένων συμφερόντων.

Με την κατεδάφιση του Beau Rivage έγινε ακόμα ένα βήμα για την αισθητική αποκατάσταση της περιοχής.

Τελευταίο «αγκάθι» όσον αφορά τα εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας απέμεινε το ξενοδοχείο «Εύα», το θέμα του οποίου, προς το παρών, βρίσκεται σε αδιέξοδο. Ένα κτήριο που για πολλά χρόνια τώρα παραμένει ερειπωμένο στην «καρδιά» της τουριστικής περιοχής Ορόκλινης – Πύλας.

 

Send this to a friend