Home ΛΑΡΝΑΚΑ Προειδοποιούν με παράδοση εκλογικών βιβλιαρίων οι κοινότητες Βασιλικού
Προειδοποιούν με παράδοση εκλογικών βιβλιαρίων οι κοινότητες Βασιλικού

Προειδοποιούν με παράδοση εκλογικών βιβλιαρίων οι κοινότητες Βασιλικού

 

 

ΓΡΑΦΕΙ O ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Για περίπου μία ώρα, κάτοικοι των εννέα κοινοτήτων Βασιλικού απέκοψαν την κυκλοφορία στον κυκλικό κόμβο Καλαβασού, στο πλαίσιο συμβολικής εκδήλωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χθες (11/2) το πρωί ενάντια στην πρόθεση της κυβέρνησης να εγκαταστήσει στην περιοχή τους μονάδες ασφαλτικού.

Οι διαμαρτυρόμενοι προχώρησαν στις 8π.μ. στην αποκοπή του κυκλικού κόμβου, απαιτώντας από το κράτος ν’ ακυρώσει την απόφασή του για μεταφορά των εργοστασίων ασφάλτου στην περιοχή Βασιλικού, που είναι προγραμματισμένη να γίνει τους επόμενους μήνες. Στην εκδήλωση συμμετείχανοι τοπικές αρχές και δεκάδες κάτοικοι των γύρω κοινοτήτων μαζί με τα μικρά παιδιά τους. Κρατώντας πλακάτ και πανό, απαίτησαν σεβασμό, ασφάλεια και προστασία της υγείας τους και του περιβάλλοντος.

 

Οι εννέα κοινότητες Βασιλικού προειδοποιούν με κλιμάκωση των μέτρων τους εάν δεν εισακουστούν, υποστηρίζοντας ότι ήδη η περιοχή τους είναι υπερβολικά επιβαρυμένη με βαριές βιομηχανίες και με τη λειτουργία του ενεργειακού κέντρου. Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση,δεν αποκλείεται μελλοντικά να αποκοπεί η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λεμεσού, ενώ γίνονται σκέψεις όπως οι κάτοικοι των επηρεαζόμενων κοινοτήτων παραδώσουν τα εκλογικά τους βιβλιάρια.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας των κοινοτήτων Βασιλικού πραγματοποιήθηκε ένα 24ωρο μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που απαγόρευσε τη λειτουργία των ασφαλτικών μονάδων στις βιομηχανικές περιοχές Γερίου και Τσερίου. Το Ανώτατο εξέδωσε αποφάσεις σε δύο εφέσεις που καταχωρίστηκαν από τον Γενικό Εισαγγελέα, μετά από την άρνηση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας να εκδώσει προσωρινά διατάγματα αναστολής εργασιών στα εργοστάσια ασφάλτου που βρίσκονται στις υπό αναφορά βιομηχανικές περιοχές.

Κάνοντας δεκτές τις δύο εφέσεις, το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε τη λειτουργία των ασφαλτικών μονάδων με ισχύ 21 μέρες από την ημερομηνία επίδοσης των σχετικών διαταγμάτων και μέχρι το πέρας των αγωγών ή μέχρι άλλης διαταγής του δικαστηρίου. Τον Μάρτιο του 2021 το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας είχε απορρίψει πρωτόδικα τα αιτούμενα προσωρινά διατάγματα αναστολής εργασιών των ασφαλτικών μονάδων Γερίου και Τσερίου.

 

Send this to a friend