Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΚΕΛ Αραδίππου: Τον τελευταίο λόγο θα πρέπει να τον έχουν οι δημότες
ΑΚΕΛ Αραδίππου: Τον τελευταίο λόγο θα πρέπει να τον έχουν οι δημότες

ΑΚΕΛ Αραδίππου: Τον τελευταίο λόγο θα πρέπει να τον έχουν οι δημότες

 

 

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Αραδίππου – Δημοτική Ομάδα ΑΚΕΛ Αραδίππου.

Ως ΑΚΕΛ Αραδίππου, μαζί με την Δημοτική μας Ομάδα, έχουμε λάβει γνώση της κοινής ανακοίνωσηςτων Δημοτικών Ομάδων ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, την οποία και καλωσορίζουμε μέσα στα πλαίσια της υγιής πολιτικής συζήτησης με θέμα την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Περαιτέρω, σημειώνουμε τα εξής:

 

Το επιχείρημα ότι οι Τρούλλοι αποτελούν όμορη κοινότητα του Δήμου Αραδίππου είναι ουτοπικό. Καλούμε τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να επανεξετάσουν τα κατοικήσιμα σύνορα του Δήμου Αραδίππου τα οποία αποτυπώνουν ποιοι δήμοι είναι όμοροι και  άρρηκτα συνδεδεμένοι με τον Δήμο μας.

Τους καλούμε επίσης, να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί ο Δήμος Αραδίππου συνυπάρχει μαζί με τους Δήμους Λιβαδείων και Λάρνακας στα σχετικά συμβούλια υδατοπρομήθειας και αποχετεύσεως;

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, σε σχέση με τις «άοκνες προσπάθειες» και την βιωσιμότητα του Δήμου, τους καλούμε να απαντήσουν στο ερώτημα πόσα εκατομμύρια επιβαρύνθηκε ο Κύπριος φορολογούμενος πολίτης για διευθέτηση χρέους που είχε δημιουργηθεί από τα γινάτια και την κακοδιαχείριση της Συναγερμικής Δημαρχείας, προς το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων;

Επίσης, υπογραμμίζουμε πως το γινάτι του ΔΗΣΥ Αραδίππου να μην συμμετέχει ο Δήμος Αραδίππου στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας, όπου συμβλήθηκαν οι όμοροι Δήμοι και Κοινότητες για να υπάρξει ενιαίος σχεδιασμός του αποχετευτικού δικτύου, και η επιλογή για αυτόνομο σχεδιασμό, είχε  ως αποτέλεσμα να μείνουν οι Δήμοι Αραδίππου και Λιβαδιών χωρίς αποχετευτικό την στιγμή που και «η τελευταία κοινότητα ορεινής» έχει συνδεθεί με αποχετευτικό. Τελικά εισχώρησε ο Δήμος Αραδίππου στο ΣΑΛ όπου ήταν εξαρχής η μοναδική βιώσιμη επιλογή για να μπορέσει να υλοποιηθεί το αποχετευτικό. Ζητούμε όπως απαντήσουν τι σημαίνει αυτό το γεγονός σε κόστος καιέξοδα, τα οποίααπαιτούνται για να συνδεθεί σήμερα ολόκληρος ο Δήμος Αραδίππου με αποχετευτικό δίκτυο, και ποιος θα επιβαρυνθεί αυτό το κόστος;

Ελπίζουμε, πως η άρνηση του ΔΗΣΥ στην πρόταση συνένωσης Αρδίππου-Λάρνκα-Λιβάδια-Ορόκλινη, δεν αποτελεί ακόμα ένα γινάτι.

Δηλώνουμε έντονα, πως κανένας Κύπριος πολίτης δεν έχει υποχρέωση να πληρώνει τα γινάτια, είτε του Δημάρχου Αραδίππου, είτε του ΔΗΣΥ Αραδίππου, που στόχο έχουν την εξυπηρέτηση μικροκομματικών και άλλων συμφερόντων.

Ζητούμε να εξηγήσουν οι υπόλοιπες δημοτικές ομάδες και ο Δήμαρχος Αραδίππου την οικονομική και γενικά την οιανδήποτε σύνδεση υπάρχει σήμερα μεταξύ Αραδίππου-Κελλιών-Τρούλλων. Επίσης, σημειώνουμε πως δεν υπάρχει καμία μελέτη που να προκρίνει την εν λόγω σύνδεση της οποίας η βιωσιμότητα θα ακροβατεί χωρίς ουσιαστικά και επαρκή στηρίγματα.

Ξεκάθαρα δηλώνουμε πως οι τουρκοκυπριακές περιουσίες εντός της κοινότητας των Κελλιών, σε συνδυασμό με το γεγονός πως οι Τρούλλοι αποτελούν ακριτική κοινότητα, δεν μπορούν να θεωρούνται ως σοβαρά και πολιτικά επιχειρήματα σε σχέση με την οικονομική ανάπτυξη και τις ευκαιρίες που μπορούν να δημιουργηθούν. Αυτά τα ζητήματα, τα προσεγγίζουμε με την ανάλογη ευαισθησία αλλά και πολιτική θέση, αυστηρά μέσα στα πλαίσια ανάδειξης του εθνικού μας προβλήματος.

Επαναλαμβάνουμε πως η θέση η οποία εκφράσαμε βασίζεται στα δύο υπάρχον σενάρια, καθώς και στο γεγονός πως λαμβάνουμε υπόψη την θέση του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία λέει πως ο Δήμος Αραδίππου χωρίς πρόσβαση προς την θάλασσα δεν μπορεί να σταθεί μόνος του.

Επαναλαμβάνουμε για ακόμα μια φορά, πως τον τελευταίο λόγο θα πρέπει να τον έχουν οι δημότες μέσα από σχετικό τοπικό δημοψήφισμα.

Κάτι το οποίο ΔΕΝ στήριξε ο Δημαρχος Αραδίππου εντός της Ένωσης Δήμων.

Εμείς καταθέτουμε απλά την άποψη μας μπροστά στις δύο προτάσεις που υπάρχουν, βάζοντας κάτω ειλικρινείς προβληματισμούς και ερωτήματα και σεβόμενοι την όποια άποψη της πλειοψηφίας των δημοτών η οποία μπορεί να παρατεθεί μόνο μέσα από σχετικό δημοψήφισμα. Η απουσία ενός τέτοιου δημοψηφίσματος αφαιρεί από όλους μας το δικαίωμα στην αναφορά της «άποψης της πλειοψηφίας».

Send this to a friend