Home ΛΑΡΝΑΚΑ Βοήθεια από το Ευρωπαικό Ταμείο Αλιείας για την Πιαλέ Πασά ζήτησε ο Δήμος Λάρνακας
Βοήθεια από το Ευρωπαικό Ταμείο Αλιείας για την Πιαλέ Πασά ζήτησε ο Δήμος Λάρνακας

Βοήθεια από το Ευρωπαικό Ταμείο Αλιείας για την Πιαλέ Πασά ζήτησε ο Δήμος Λάρνακας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Πολύ μεγαλύτερο εύρος, άρα και μεγαλύτερο κόστος θα έχει το έργο που αφορά την αισθητική αναβάθμιση των προσόψεων επί της παραλιακής οδού Πιαλέ Πασά, στη Λάρνακα. Από 200 χιλιάδες ευρώ που αρχικά υπολογιζόταν το όλο εγχείρημα, τελικά το κόστος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο (περίπου 1.100.000 ευρώ).

Ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι ήδη ο δήμος έχει υποβάλει αίτηση στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας για εξασφάλιση κονδυλίου που θα καλύπτει το 85% του συνολικού κόστους.

 

Η απάντηση του Ταμείου Αλιείας αναμένεται σύντομα κι εφόσον είναι θετική, τότε ο δήμος της πόλης θα προχωρήσει στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τα κατασκευαστικά έργα, καθότι το υπό αναφορά έργο είναι πια ώριμο.

Ο Α. Βύρας ανέφερε ότι τα βελτιωτικά έργα που προγραμματίζονται στην Πιαλέ Πασά δεν θα αφορούν μονάχα το μπογιάτισμα των προσόψεων.

Όπως εξήγησε, εκτός από το μπογιάτισμα, θα γίνει μια πλήρης αναβάθμιση των προσόψεων, των πορτοπαραθύρων, καθώς και όλων των πινακίδων που βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου. «Θα επιχειρηθεί ένα ολικό λίφτινγκ στην Πιαλέ Πασά», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Λάρνακας, προσθέτοντας πως τα χρώματα που θα επιλεγούν θα είναι εμπνευσμένα από την ιστορία της Λάρνακας και της Κύπρου γενικότερα.

Στόχος των τοπικών φορέων είναι όπως ο συγκεκριμένος παραλιακός δρόμος, που είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζει ο ξένος τουρίστας όταν το αεροπλάνο του προσεγγίζει το αεροδρόμιο Λάρνακας για προσγείωση, ν’ αποκτήσει συγκεκριμένη χρωματική ταυτότητα, βελτιώνοντας παράλληλα την εικόνα που εκπέμπει ολόκληρη η περιοχή στα μάτια των ντόπιων και ξένων επισκεπτών, αφού πρόκειται για πολυσύχναστο δρόμο που ενώνει το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων με την περιοχή Μακένζι.

Ήδη, ομάδα καλλιτεχνών αποτελούμενη από τους Εύρο Ευρυβιάδη, Κυριάκο Τσαγγαρίδη, Σπύρο Αγαθού, Ιωσήφ Χατζηκυριάκο και με τη συμβολή μελών της εταιρείας Studio Bagno και του Στέφανου Τόμπσον, έχει επιλέξει τους κατάλληλους χρωματισμούς που αρμόζουν στη Λάρνακα, βάσει ιστορικών στοιχείων που λήφθηκαν από αρχεία, ιστορικούς πίνακες και γκραβούρες εποχής.

Στόχος είναι το εγχείρημα με την χρωματική ταυτότητα να επεκταθεί μελλοντικά και σε άλλες τοποθεσίες στην πόλη κι επαρχία Λάρνακας, αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την ιστορία και την κουλτούρα διαφόρων περιοχών.

 

Send this to a friend