Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Στις 22 Φεβρουαρίου το Κακουργιοδικείο Λάρνακας θα επιβάλει ποινή στην εταιρεία η οποία, μέσω του συνηγόρου της, παραδέχθηκε 42 κατηγορίες σε σχέση με την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν.

Στο κατηγορητήριο της υπόθεσης αρχικά περιλαμβάνονταν 90 κατηγορίες, ωστόσο ένας μεγάλος αριθμός από αυτές αποσύρθηκαν με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία παραδέχθηκε τέσσερις κατηγορίες που αφορούν κατασκευή ηλεκτρονικών μηχανημάτων, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για υποκλοπή ιδιωτικής επικοινωνίας και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα συστήματα αυτά ήταν εγκατεστημένα στο κτήριο όπου στεγαζόταν η εταιρεία στη Λάρνακα, στο επίδικο βαν και σε βαλίτσες πλάτης.

 

Περαιτέρω, η εταιρεία παραδέχθηκε από μία κατηγορία για παράνομη υποκλοπή του διεθνούς αριθμού συνδρομητή 626 καρτών κινητής τηλεφωνίας.

Επίσης, έγινε παραδοχή σε 31 κατηγορίες που αφορούν επεξεργασία προσωπικών δεδομένων σε σχέση με πολίτες, των οποίων οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας εισέρχονταν στην εμβέλεια λειτουργίας των μηχανημάτων που κατείχε η εταιρεία.

Παραδοχή έγινε και σε δύο κατηγορίες για αναληθείς δηλώσεις κατά τον εκτελωνισμό του επίδικου βαν. Όλα τα πιο πάνω αδικήματα διαπράχθηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες κατά τα έτη 2018-19.

Σύμφωνα με το νόμο, οι κατηγορίες αυτές επισύρουν την επιβολή μεγάλων χρηματικών προστίμων.

 

Μια ξύλινη πεζογέφυρα που θα διευκολύνει την πρόσβαση προς το μονοπάτι της φύσης, παρά την μεγάλη λίμνη της αλυκής Λάρνακας, αναμένεται να κατασκευαστεί προσεχώς στο πλαίσιο των έργων αναβάθμισης που προγραμματίζονται περιμετρικά του υδροβιότοπου.

Πρόκειται για έργα που προωθούνται από το Δήμο Λάρνακας, το Τμήμα Περιβάλλοντος και την τοπική εταιρεία τουρισμού.

Η ξύλινη πεζογέφυρα θα κατασκευαστεί με χορηγία της εταιρείας Exxon Mobil, εκπρόσωποι της οποίας παρέδωσαν στον δήμαρχο Ανδρέα Βύρα επιταγή ύψους 15 χιλιάδων ευρώ, χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν για το υπό αναφορά έργο.

 

Σήμερα έχουμε τη Συναυλία της Ελληνίδας τραγουδίστριας Γιώτας Νέγκα Τραγουδώντας την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου», στις 8:00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Γιώργος Λυκούργος, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Χειμώνα.

Send this to a friend