Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εκπνέει αύριο η προθεσμία υποβολής των προσφορών για την Γ΄ φάση του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας
Εκπνέει αύριο η προθεσμία υποβολής των προσφορών για την Γ΄ φάση του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας

Εκπνέει αύριο η προθεσμία υποβολής των προσφορών για την Γ΄ φάση του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Εκπνέει την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου η παράταση που δόθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για την υποβολή των προσφορών σε σχέση με τα κατασκευαστικά έργα της Γ΄ φάσης του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας.

Η παράταση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απορίες και τα ερωτήματα των ενδιαφερομένων εργοληπτικών εταιρειών, προτού υποβάλουν τις τελικές τους προσφορές.

 

Όπως πληροφορούμαστε, αρκετοί ενδιαφερόμενοι εργολάβοι αντιμετώπισαν δυσκολίες και προβλήματα ως προς την εξασφάλιση τιμών από προμηθευτές του εξωτερικού λόγω της πανδημίας.

Η Γ΄ φάση ανακατασκευής του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας καλύπτει την τουριστική περιοχή Ορόκλινης, συνολικού μήκους περίπου τριών χιλιομέτρων. Πιο συγκεκριμένα, καλύπτει το δρόμο από τον Ναυτικό Όμιλο Λάρνακας μέχρι τα όρια της Πύλας.

Όσον αφορά το θέμα των απαλλοτριώσεων που απαιτούνται να γίνουν για την όδευση του νέου δρόμου, όπως πληροφορούμαστε το τελικό διάταγμα απαλλοτριώσεων αναμένεται να δημοσιευτεί από το Υπουργείο Εσωτερικών τον ερχόμενο Αύγουστο, ενώ μέχρι τότε εκτιμάται ότι θα γίνει και η αξιολόγηση των προσφορών, ούτως ώστε το συντομότερο να υπάρχει επιτυχών προσφοροδότης που θα ξεκινήσει τις κατασκευαστικές εργασίες.

Οι φορείς της Λάρνακας ευελπιστούν πως δεν θα προκύψουν ενστάσεις από άλλες εργοληπτικές εταιρείες προς την Αναθεωρητική Αρχή, καθότι κάτι τέτοιο θα πάρει ακόμα πιο πίσω το συγκεκριμένο οδικό έργο, το οποίο ήδη έχει καθυστερήσει αρκετά χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην τουριστική Ορόκλινη προγραμματίζεται προσεχώς η λειτουργία νέων πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων, όπως είναι το Radisson Larnaca Beach Resort, το Quality Lodge by Best Western Premier Collection και το Solaar Boutique Hotel, μονάδες που εκτιμάται ότι θα προσελκύσουν ποιοτικό τουρισμό.

Η υφιστάμενη δομή του δρόμου σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στο αναβαθμισμένο επίπεδο των ξενοδοχειακών καταλυμάτων που θα διαθέτει μελλοντικά η περιοχή.

Οι φορείς της Λάρνακας, παρόλο που κρίνουν ότι οι καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στην έναρξη της Γ΄ φάσης ήταν αδικαιολόγητες, εντούτοις χαιρετίζουν το γεγονός πως επιτέλους έχουν ανακοινωθεί συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, που αποτελούν δέσμευση των Υπουργείων Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και Εσωτερικών.

 

Send this to a friend