Home ΛΑΡΝΑΚΑ Εγκαίνια του Μουσείου Λάρνακας στις 16/2 μετά από 4 χρόνια και 9 μήνες
Εγκαίνια του Μουσείου Λάρνακας στις 16/2 μετά από 4 χρόνια και 9 μήνες

Εγκαίνια του Μουσείου Λάρνακας στις 16/2 μετά από 4 χρόνια και 9 μήνες

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Το ρεπορτάζ του LarnakaOnline, ημερομηνίας 8 Φεβρουαρίου, με τίτλο «Από αναβολή σε αναβολή το μουσείο Λάρνακας», έφερε τελικά τα ποθητά αποτελέσματα.

Την ίδια μέρα (8/2) το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ενημέρωσε το Δήμο Λάρνακας ότι τα εγκαίνια του πλήρως ανακαινισμένου αρχαιολογικού μουσείου της πόλης θα γίνουν στις 16 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 8.30 το πρωί, στην παρουσία του Γιάννη Καρούσου.

 

Έπειτα, λοιπόν, από πάμπολες αναβολές και μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων ολοκλήρωσης των εργασιών επέκτασης και ανακαίνισης των χώρων του μουσείου, έγινε γνωστή η πολυπόθητη ημερομηνία επαναλειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Λάρνακας, το οποίο παρέμεινε κλειστό από τον Μάιο του 2017. Δηλαδή, για τέσσερα χρόνια κι εννέα μήνες… Οι φορείς της Λάρνακας θεωρούν πως η δουλειά που έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα στο μουσείο, με δύο ανακαινισμένες πτέρυγες και με μία καινούργια αίθουσα αφιερωμένη σ’ εντυπωσιακές σαρκοφάγους, είναι αξιοπρόσεκτη, γεγονός που εκτιμάται ότι θ’ αυξήσει σε σημαντικό βαθμό την επισκεψιμότητα στο μουσείο, σε σύγκριση με τους (μικρούς) αριθμούς επισκέψεων που ίσχυαν πριν από τις ανακαινίσεις.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων προγραμματίζει προσεχώς την ενοποίηση του ανακαινισμένου αρχαιολογικού μουσείου με τον χώρο του αρχαίου λιμανιού του Κιτίου, που βρίσκεται δίπλα από το μουσείο, με τον αρχαιολογικό χώρο Κιτίου καθώς και με την οδό Αγίου Νεοφύτου (ενορία Χρυσοπολίτισσας), όπου ανακαλύφθηκε το σπάνιο ψηφιδωτό που απεικονίζει τους άθλους του Ηρακλή.

Μετά την μετακίνηση των γηπέδων τένις, συνεχίστηκαν οι ανασκαφές στο χώρο του αρχαίου λιμανιού με σημαντικά ευρήματα, ενώ σε σχέση με το ψηφιδωτό, η απόφαση είναι ότι θα παραμείνει στο υπέδαφος του δρόμου, όπου προγραμματίζεται η διαμόρφωση ενός ειδικού χώρου για τη θέαση του σημαντικού αυτού αρχαιολογικού ευρήματος.

Η ενοποίηση των χώρων αναμένεται να γίνει με ειδική αερογέφυρα. Ο κ.Βύρας ανέφερε ότι οι σχετικές διεργασίες που απαιτούνται είναι σ’ εξέλιξη και πως σύντομα ο δήμος θα προκηρύξει τον διαγωνισμό για την επιλογή του μελετητή του έργου.

Send this to a friend