Σοκολατόπιτα με μόνο 3 υλικά: Χωρίς ζάχαρη, χωρίς βούτυρο, χωρίς ψήσιμο
Η σοκολάτα είναι η αγαπημένη μας ένοχη απόλαυση! Λατρεύουμε να την απολαμβάνουμε είτε σκέτη είτε σε λαχταριστά γλυκά.
Ένα από τα γλυκά που αγαπάμε είναι η σοκολατόπιτα. Πρόκειται στην ουσία για ένα αφράτο κέικ σοκολάτας με πλούσια γεύση και απαλή υφή.
Συνταγές και παραλλαγές υπάρχουν πολλές, άλλες εύκολες με απλά και λίγα υλικά και άλλες πιο σύνθετες και απαιτητικές.
Αν έχεις λιγούρες και θέλεις κάτι να ικανοποιήσει τον ουρανίσκο σου, σου έχουμε την τέλεια συνταγή με μόνο 3 υλικά.
Αυτή η απίθανη συνταγή γίνεται χωρίς βούτυρο, χωρίς λάδι, χωρίς ζάχαρη και χωρίς ψήσιμο! Κι όμως, γίνεται και είναι θεϊκή και σούπερ εύκολη!
Σημείωσε τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις:
ΥΛΙΚΑ
- 600 γρ. γάλα ή γάλα αμυγδάλου
- 500 γρ. κουβερτούρα
- 300 γρ. νιφάδες βρώμης
Ταψί: 24 εκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την τοποθετούμε σε ένα γυάλινο μπολ.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το γάλα μέσα στο μπολ με τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε το μείγμα ώστε να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει λεία η σοκολάτα.
- Σε μια φόρμα 24 εκ. στρώνουμε λαδόκολλα, ενώ τα τοιχώματα τα βουτυρώνουμε.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά τις νιφάδες βρώμης και παράλληλα ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια κι αν θέλουμε στολίζουμε με σαντιγί.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι από το live-kitchen.gr
Διαβαστε επισης