Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Με κόστος έως 80 ευρώ το “πήγαινε – έλα” στον Πειραιά (ΒΙΝΤΕΟ)
Με κόστος έως 80 ευρώ το “πήγαινε – έλα” στον Πειραιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Με κόστος έως 80 ευρώ το “πήγαινε – έλα” στον Πειραιά (ΒΙΝΤΕΟ)

 

 

Μετά το σκωτσέζικο ντους του 2021 και το μηδενικό ενδιαφέρον για σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας δια θαλάσσης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας σήμερα χαμογελά…

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο Βασίλης Δημητριάδης αποκάλυψε πως η Επιτροπή Αξιολόγησης έπιασε ήδη δουλειά επί των αιτήσεων που οι 3 προσφοροδότες υπέβαλαν, προκειμένου εντός 15νθημέρου να καταλήξει στην εταιρία που θα αρχίσει το… σαλπάρισμα.

Βασίλης Δημητριάδης – Υφυπουργός Ναυτιλίας
“Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν φέτος, ευελπιστούμε τον Μάιο, για να προλάβουμε τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο. Στις επιλογές των μεταφορέων υπήρχε και η Λεμεσός και η Λάρνακα, οπότε είναι στη διακριτική ευχέρεια του μεταφορέα ο λιμένας επιλογής του ή ο συνδυασμός”.

 

Είτε από Λάρνακα, είτε από Λεμεσό, το δρομολόγιο θα διενεργείται 1 φορά τη βδομάδα με το κόστος να υπολογίζεται, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας, κάτω από το «ταβάνι» που προβλέπει ο διαγωνισμός.

Βασίλης Δημητριάδης – Υφυπουργός Ναυτιλίας
“€50 για μονή διαδρομή και €80 μετ’ επιστροφή. Εάν ο πελάτης επιλέξει καμπίνα, η μονή διαδρομή είναι στα €80, μετ’ επιστροφής στα €120, εκτός βεβαίως των λιμενικών τελών”.

Η διάρκεια του ταξιδιού προς Πειραιά θα φτάνει, πάντοτε ανάλογα του τύπου του πλοίου, έως τις 30 ώρες, χωρίς καμία απολύτως στάση σε κάποιο από πανέμορφα νησιά του Αιγαίου.

Βασίλης Δημητριάδης – Υφυπουργός Ναυτιλίας
“Χώροι εστίασης σίγουρα θα υπάρχουν, τώρα εάν θα προσφέρονται και άλλες επιπρόσθετες δραστηριότητες, αυτό είναι εκτός διαγωνιστικού εγγράφου, είναι στην κρίση του μεταφορέα”.

Το καράβι ξεκινάει σύντομα για Πειραιά. Φορτώστε βαλίτσες, κατοικίδια, πάρτε αμάξι ή μηχανή και… καλό ταξίδι!

Πηγή: alphanews

Send this to a friend