Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Έρευνες για δεσμοφύλακα που αποκρύπτει κινητά υποδίκων στις Κεντρικές Φυλακές
Έρευνες για δεσμοφύλακα που αποκρύπτει κινητά υποδίκων στις Κεντρικές Φυλακές

Έρευνες για δεσμοφύλακα που αποκρύπτει κινητά υποδίκων στις Κεντρικές Φυλακές

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Την πληροφορία σε σχέση μ’ εμπλοκή δεσμοφύλακα που παρέχει βοήθεια σε υπόδικους για απόκρυψη κινητών τηλεφώνων στις Κεντρικές Φυλακές προσπαθούν να επαληθεύσουν οι ανακριτές της υπόθεσης του φόνου του Αντρέα Ευαγγέλου, που διαπράχθηκε στη Λάρνακα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ως γνωστό, η Αστυνομία παρουσίασε την περασμένη Παρασκευή μαρτυρία στο δικαστήριο, κατά τη διαδικασία προφυλάκισης των τεσσάρων υπόπτων, σύμφωνα με την οποία ο 45χρονος υπόδικος  επικοινωνούσε μέσω βιντεοκλήσεων από τις Κεντρικές Φυλακές με άλλα πρόσωπα, τα οποία θεωρούνται ύποπτα ότι εκτέλεσαν τον 53χρονο Ευαγγέλου.

 

Η πληροφορία σε σχέση με την κατοχή και χρήση κινητού τηλεφώνου από τον υπόδικο εντός των Κεντρικών Φυλακών επιβεβαιώνεται στη βάση δεύτερης πληροφορίας που κατέχουν οι ανακριτές, στην οποία γίνεται αναφορά ότι κατά τις επιχειρήσεις που διενεργούνται από την Αστυνομία εντός των φυλακών για εκτέλεση ενταλμάτων έρευνας, με την άφιξη των μελών της Αστυνομίας ειδοποιείται συγκεκριμένος δεσμοφύλακας, ο οποίος περισυλλέγει τα κινητά τηλέφωνα των υποδίκων που βρίσκονται εντός των κελιών τους.

Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο των εξετάσεων που διεξάγονται για εξιχνίαση της υπόθεσης φόνου του Ανδρέα Ευαγγέλου, η Αστυνομία αναμένεται να αξιολογήσει τα πλάνα από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που καλύπτουν τους χώρους των Κεντρικών Φυλακών τα οποία έχουν παραληφθεί, προκειμένου να επαληθευτούν οι πληροφορίες περί εμπλοκής δεσμοφύλακα στην απόκρυψη κινητών τηλεφώνων υποδίκων.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι εξετάσεις, σε συνεργασία με το προσωπικό του Τμήματος Κεντρικών Φυλακών, προς αναζήτηση συσκευών κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM που η Αστυνομία πιστεύει ότι χρησιμοποιούσε μέσα στις Κεντρικές Φυλακές ο υπό αναφορά υπόδικος.

Για τον σκοπό αυτό, αναμένεται ν’ αποσταλούν αιτήματα δικαστικής συνδρομής προς τις εταιρείες – διαχειριστές των εφαρμογών διαδικτυακών συνδιαλέξεων whatsapp, viber και telegram, που φαίνεται να χρησιμοποιούσαν οι ύποπτοι στην υπόθεση Ευαγγέλου για τις μεταξύ τους συνδιαλέξεις.

Στο Δικανικό Εργαστήρι

———————————–

Όσον αφορά τα κινητά τηλέφωνα και τις ηλεκτρονικές συσκευές που παραλήφθηκαν κατά τις σαρωτικές έρευνες που έλαβαν χώρα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (3/2) στις οικίες και στα υποστατικά των συλληφθέντων στην πόλη κι επαρχία Λάρνακας, αυτά θα τύχουν εξέτασης από το Δικανικό Εργαστήρι Ηλεκτρονικών Δεδομένων του Αρχηγείου Αστυνομίας και θα εκδοθούν διατάγματα αποκάλυψης περιεχομένου ιδιωτικής επικοινωνίας. Η Αστυνομία θα επιδιώξει την έκδοση νέου διατάγματος αποκάλυψης των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των υπόπτων, στη βάση νέων στοιχείων που έχουν προκύψει.

Παράλληλα, στο πλαίσιο διερεύνησης της σοβαρής αυτής υπόθεσης διενεργούνται εξιδεικευμένες εξετάσεις στο ψηφιακό υλικό που εντοπίστηκε στις συσκευές τηλεφώνων δύο εκ των υπόπτων που τελούν υπό κράτηση, προκειμένου να διασταυρωθούν οι τοποθεσίες σε σχέση με αρχεία εικόνας, βίντεο και ήχου, τα οποία οι ανακριτές ευελπιστούν να καταδείξουν το σημείο όπου αποκρύπτεται το πιστόλι, η μοτοσικλέτα και άλλα τεκμήρια που σχετίζονται με τη δολοφονία του Ανδρέα Ευαγγέλου.

Θυμίζουμε, ότι ο γιος του τελευταίου, κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη που διεξάγεται στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας, η οποία αφορά σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών.

Πάντως, και οι τέσσερις ύποπτοι που τελούν υπό κράτηση με διατάγματα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας (οι τρεις προφυλακίστηκαν για οκτώ μέρες, ο τέταρτος για τέσσερις), αρνούνται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση φόντου του Α. Ευαγγέλου.

Send this to a friend