Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ «Ο κόσμος πρέπει να συνεχίζει τη ζωή του χωρίς μέτρα αλλά θα μολύνεται φυσικά»
«Ο κόσμος πρέπει να συνεχίζει τη ζωή του χωρίς μέτρα αλλά θα μολύνεται φυσικά»

«Ο κόσμος πρέπει να συνεχίζει τη ζωή του χωρίς μέτρα αλλά θα μολύνεται φυσικά»

Προς την σταδιακή άρση όλων των περιοριστικών μέτρων που λήφθηκαν για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, φαίνεται να προσανατολίζονται οι επιστήμονες.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας κος Πέτρος Καραγιάννης αναφερόμενος στην ανοσία της αγέλης, υπογράμμισε πως μπορεί να μην επιτευχθεί ποτέ και αυτό εξαιτίας του γεγονότος ότι ο κορωνοϊός συνεχώς μεταλλάσσετε και λόγω της ανοσίας ενός ατόμου που πέφτει μέσα σε 3-4 μήνες.

«Καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούμε να κολλούμε όλοι ταυτόχρονα για να κάνουμε ένα τοίχος, είναι σταδιακή η μόλυνση και εκείνο το 94% που χρειαζόμαστε νομίζω δεν θα το πετύχουμε.»

 

 

Ερωτηθείς ο κος Καραγιάννης γιατί κάποτε μιλούσαμε για 60% εμβολιαστικής κάλυψης και σήμερα λέμε για 90-95%, εξήγησε πως με το αρχικό στέλεχος χρειαζόμασταν πιο χαμηλή ενώ με τις μεταλλάξεις αυτό το ποσοστό αυξήθηκε.

Δυο τα σενάρια που υπάρχουν για την πορεία της πανδημίας… Ή θα συνεχίζουμε να ζούμε με περιοριστικά μέτρα για πολλά χρόνια ακόμη ή θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, ζώντας με τον κορωνοϊό. Υπερ του δεύτερου, τάσσεται ο Δρ Καραγιάννης όπως και πολλοί άλλοι επιστήμονες και κυβερνήσεις, όπως ανέφερε ο ίδιος.

«Προς τα εκεί πάμε, στη δεύτερη εκδοχή πάμε θεωρώ και προς τα εκεί κινούμε και εγώ δηλαδή ότι ενόσω νέα στελέχη δεν είναι ιδιαίτερα νοσογόνα, εκείνο που χρειάζεται πλέον είναι η προστασία των ευάλωτων ομάδων και των ηλικιωμένων και οποιασδήποτε άλλης ομάδας είναι επικίνδυνο και ο υπόλοιπος πληθυσμός να συνεχίζει τη ζωή του, θα μολύνεται φυσικά και ίσως κάποιοι από αυτούς να έχουν σοβαρά προβλήματα όμως η πλειονότητα θα το περάσει σχετικά ήπια, ή σαν μια γρίπη…»

Ερωτηθείς αν είναι αυτή η άποψη που ανέπτυξε ο ίδιος στη σύσκεψη της περασμένης Τρίτης με τα υπόλοιπα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής και τον Υπουργό Υγείας, είπε πως είναι κάτι που το έχουν αναφέρει πάρα πολλές φορές.

Πηγή: alphanews.live

Send this to a friend