Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Πραγματοποιήθηκε χθες επίσκεψη του Γιώργου Σκαλιά, Ειδικού Σύμβουλου του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Γραφείο του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Βύρα όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Λάρνακας, για τα έργα υποδομής που έγιναν σε σχολικές υποδομές, καθώς και για τα έργα, που αφορούν την εκπαίδευση γενικότερα.

Ο Ανδρέας Βύρας ζήτησε την προσωπική του παρέμβαση για να επιλυθεί, επιτέλους, το πρόβλημα που παρατηρείται τα τελευταία 6-7 χρόνια αναφορικά με την κάκιστη κατάσταση στην οποία έχει αφεθεί το μισογκρεμισμένο κτήριο της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής.

Όπως είναι γνωστό, το τεμάχιο της πρώην Διανέλλειου έχει παραχωρηθεί στο κράτος με την προοπτική στον ίδιο χώρο να ανεγερθεί νέο σχολικό κτήριο που να ικανοποιεί τις αυξημένες εκπαιδευτικές ανάγκες της πόλης μας. Δυστυχώς, όμως, τίποτε δεν έχει γίνει προς αυτή την κατεύθυνση, ούτε έχει συμπεριληφθεί στους κρατικούς προϋπολογισμούς του 2022.

 

 

Οι αρχές της Λάρνακας ζητούν όπως στο σημείο αυτό ανεγερθεί ένα σύγχρονο γυμνάσιο προς αντικατάσταση του υφιστάμενου κτηρίου που στεγάζει το Γυμνάσιο Δροσιάς, το οποίο θεωρείται πλέον εντελώς ακατάλληλο για σχολικό κτήριο.

Ο κ. Σκαλιάς διαβεβαίωσε τον Α. Βύρα ότι θα δει το αίτημα για ανέγερση νέου γυμνασίου ως επείγον και θα αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε σύντομα ν’ αρχίσουν οι διαδικασίες δημιουργίας ενός νέου σχολικού κτηρίου στο χώρο της πρώην Διανελλείου.

 

Και κλείνοντας να περάσουμε στα Λεύκαρα όπου υπερχείλισε το Φράγμα Λευκάρων για Τρίτη φορά στην ιστορία του. Είναι το έβδομο μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου. Και είναι δέκα φορές μεγαλύτερο από το φράγμα Ξυλιάτου.

Κατασκευάστηκε το 1973 και είναι από τα πρώτα μεγάλα φράγματα που κατασκευάστηκαν στην Κύπρο με σκοπό να υδροδοτεί τις περιοχές Λάρνακας και Αμμοχώστου. Το νερό του που κατεβαίνει από τα βουνά του Μαχαιρά είναι πολύ καλής ποιότητας.

 

Send this to a friend