Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Σταδιακή αποκλιμάκωση όλων των μέτρων ζητούν νοσηλευτές και νοσοκομειακό προσωπικό
Σταδιακή αποκλιμάκωση όλων των μέτρων ζητούν νοσηλευτές και νοσοκομειακό προσωπικό

Σταδιακή αποκλιμάκωση όλων των μέτρων ζητούν νοσηλευτές και νοσοκομειακό προσωπικό

Την σταδιακή αποκλιμάκωση όλων των μέτρων, μέχρι και την πλήρη άρση τους παίρνοντας παράδειγμα από  άλλες χώρες της Ευρώπης όπως τη Δανία, την Αγγλία αλλά και την Ισπανική περιφέρεια της Καταλονίας, που το covid pass οδεύει προς κατάργηση και υπάρχει αποκλιμάκωση των μέτρων, ζητά το κλαδικό συμβούλιο Νοσηλευτών και άλλου Νοσοκομειακού Προσωπικού. Χαιρετίζει επίσης την κοινή πρόσφατη ανακοίνωση της 26ης Ιανουαρίου από τον κλάδο εκπαιδευτικών της Παγκύπριας συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ και του σωματείου Ενωμένοι Γονείς Κύπρου, με κύριο μέλημα τους την άμεση κατάργηση του test to stay, αλλά και των rapid test, μέχρι την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα. 

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το κλαδικό συμβούλιο Νοσηλευτών και άλλου Νοσοκομειακού Προσωπικού αναφέρει πως από τη στιγμή που τα rapid test στα Νοσοκομεία συνεχίζονται να παρέχονται δωρεάν, για σκοπούς εργασίας για όλο το προσωπικό, εισηγείται να γίνονται με τεστ σάλιου και στον έλεγχο αυτό να συμμετέχουν και οι εμβολιασμένοι με 3 δόσεις, αφού στερείται επιστημονικότητας ο αποκλεισμός τους.

Επίσης, αναφέρει πως ο 48ωρος έλεγχος φαίνεται ως υπερβολικός, αφού ο καθημερινός αριθμός κρουσμάτων δείχνει ότι με το μέτρο αυτό δεν έγινε εφικτή η μείωση στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων αλλά αντιθέτως υπάρχει αισθητή αύξηση, σε σχέση με προηγούμενα πανδημικά κύματα.

 

 

Το κλαδικό συμβούλιο Νοσηλευτών διερωτάται «για ποιο λόγο, ενώ εκκρεμεί ακόμη η απόφαση από τον Εισαγγελέα για το θέμα με το οξείδιο του αιθυλενίου στις μπατονέτες των τεστ, δεν γίνεται η διενέργεια με τεστ σάλιου και η αναστολή των rapid test από την ρινική οδό, μέχρι την πλήρη εξέταση της υπόθεσης αυτής».

«Παρόλη την αβεβαιότητα και τον φόβο του κόσμου, για την διενέργεια  του τεστ με την συγκεκριμένη ουσία, γίνεται και σύσταση για έλεγχο με rapid test  σε νήπια, σε εβδομαδιαία βάση, ηλικίας 2-5 ετών. Πως είναι δυνατόν να βάζετε σε τέτοια διαδικασία μωρά, τα οποία δεν είναι σε θέση καν να αντιληφθούν τον λόγο για τον οποίο κάνουν αυτό το τεστ νιώθοντας ότι κακοποιούνται σωματικά και ψυχικά από τους ίδιους τους γονείς τους αφού τα περισσότερα παιδιά αυτής της ηλικίας δεν συνεργάζονται αυξάνοντας και τον κίνδυνο τραυματισμού τους;», σημειώνει.

Send this to a friend