Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Σε αργία 12 ιερείς: “Υπάρχουν ανεμβολίαστοι και στην Ιερά Σύνοδο”
Σε αργία 12 ιερείς: “Υπάρχουν ανεμβολίαστοι και στην Ιερά Σύνοδο”

Σε αργία 12 ιερείς: “Υπάρχουν ανεμβολίαστοι και στην Ιερά Σύνοδο”

Σε τρίμηνη αργία από αύριο θα τεθούν δώδεκα ιερείς της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού. 

Σημειώνεται ότι από τους 123 ιερείς της Αρχιεπισκοπής, οι 27 είναι ανεμβολίαστοι. Από αυτούς, 15 εμβολιάστηκαν ή εξασφάλισαν εξαίρεση για ιατρικούς λόγους

Την απόφαση του Αρχιεπισκόπου να τεθούν σε αργία οι 12 ιερείς, σχολίασε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού. Όπως εξήγησε, οι ιερείς “κατηγορήθηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο” ότι δεν υπάκουσαν τον Επίσκοπό τους.

“Υπακοπή στον Επίσκοπο δεν νοείτε ο εξαναγκασμός τους να εμβολιαστούν, θα ήταν ανυπακοή εάν προπαγάνδιζαν ενάντια των εμβολίων. Η προσωπική τους επιλογή είναι δική τους, δεν μπορεί να τους υποχρεώσει κανένας. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είναι ο μόνος Επίσκοπος σε όλη την Ορθοδοξία ο οποίος υποχρεώνει ιερείς με την απειλή ακόμη και της καθαίρεσης”, προσθέτοντας πως αυτό συνέβη και με τον Αρχιεπίσκοπο Μυτιλήνης ο οποίος είπε σε ανεμβολίαστους ιερείς ότι θα  τεθούν σε αργία μέχρι να λάβουν το εμβόλιο.

Ο κ. Κυριακού, αποκάλυψε ότι υπάρχουν μέλη της Ιεράς Συνόδου που δεν εμβολιάστηκαν κατά της νόσου Covid-19.

“Και αυτός κάνει λάθος. Και έρχεται ο δικός μας ο Αρχιεπίσκοπος που δεν μπορεί να βάλει τάξη μέσα στη Σύνοδο γιατί υπάρχουν ανεμβολίαστοι και στη Σύνοδο. Τι κάνει με τη Σύνοδο ο Αρχιεπίσκοπος, γιατί δεν παίρνει μέτρα κατά των συνοδικών που βρίσκονται στα άνω δόματα της Εκκλησίας και παίρνει μέτρα κατά των ιερέων. Είναι αδιανόητο αυτό που κάνει, και δεν έχει κανένα στοιχείο η θέση των ιερέων με θέμα ανυπακοπής”.

Ο καταστατικός χάρτης της εκκλησίας προνοεί ότι οι ιερείς μπορούν να προσφύγουν στη Σύνοδο και να ζητήσουν σύγκλιση έκτακτης συνεδρίασης.

“Εάν οι συνοδικοί φοβούνται και υπάρχουν σκέψεις στο πίσω μέρος του μυαλού τους τις αρχιεπισκοπικές εκλογές δεν θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα μεταξύ τους, τότε για να βάλει έξι μήνες, χρειάζεται η απόφαση του Επισκοπικού Δικαστηρίου. Για να προχωρήσει όμως με καθαίρεση χρειάζεται απόφαση Συνόδου. Και στη Σύνοδο δεν θα βρει καμιά πλειοψηφία, ούτε και αυτοί που τον υποστήριζαν στο θέμα του κρατικού θα σταθούν δίπλα του γιατί η απόφαση αυτή είναι πολύ ακραία”.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend