Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Η Πάφος «πάγωσε» την Αρένα και άφησε 2η την ΑΕΚ! (βίντεο)
Η Πάφος «πάγωσε» την Αρένα και άφησε 2η την ΑΕΚ! (βίντεο)

Η Πάφος «πάγωσε» την Αρένα και άφησε 2η την ΑΕΚ! (βίντεο)

 

 

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Πάφος στην Αρένα επί της ΑΕΚ με 3-1, αφήνοντας την ΑΕΚ στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 28 βαθμούς και η ίδια να ανεβαίνει στην 4η θέση και στους 21 βαθμούς.

Η ΑΕΚ μπορεί να προηγήθηκε με 1-0 με τον Τάντι στο 11’, όμως η Πάφος ισοφάρισε με τον Αμπντουσαλάμοφ στο 16’ και μετά το γύρισε στο 36’ με τον Βαλακάρι και στο 38’ με τον Πάνιτς σε 3-1.

Η ομάδα του Καταλά αν και ξεκίνησε καλά το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα στην συνέχεια τα χάλασε και «γονάτισε» απέναντι στην ανώτερη Πάφο, όπως αποδείχτηκε μέσα στο παιχνίδι.

 

Το φιλμ του αγώνα:

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυναμικά και έχασε τεράστιες ευκαιρίες στο 3’ και στο 6’ να σκοράρει.

Αρχικά στο 3’ Ο Τρισκόφσκι σε ευνοϊκή θέση βρήκε την μπάλα μπροστά του, έπιασε ένα σουτ, η μπάλα άουτ. Στο 6’ χάθηκε τριπλή ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Κβίντα να διώχνει πάνω στην γραμμή! Στη συνέχεια ο Εσπινόσα με εξουδετερωμένο τον Ρούτκο έκανε το σουτ, η μπάλα κάπου κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ! Σέντρα του Ροσάλες στο δεύτερο δοκάρι, ο Ματ δεν μπόρεσε για το κεφάλι, ο Τρισκόφσκι ήταν στην σωστή θέση που έκανε το σουτ αλλά ο Κβίντα έσωσε την Πάφο!

Η πίεση που άσκησε η ΑΕΚ στο πρώτο δεκάλεπτο έφερε καρπούς και στο 11’ μετά από κόρνερ και κεφαλιά του Τρισκόφσκι ο Τάντι από κοντά έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Η Πάφος όμως απάντησε άμεσα στο γκολ της ΑΕΚ και πέντε λεπτά μετά έκανε το 1-1 με τον Αμπντουσαλάμοφ.

Στην συνέχεια η Πάφος ανέβηκε μετά την ισοφάριση της και πέτυχε δύο ακόμη γκολ, γυρίζοντας το ματς. Στο 36’ με άπιαστο σουτ ο Βαλακάρι έκανε το 2-1 και στο 38’ ο Πάνιτς με κεφαλιά το 3-1. Αποτέλεσμα που έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ προσπάθησε να μπει και πάλι δυνατά για να μειώσει και μετέπειτα να ισοφαρίσει.

Στο 47’ ο Νταρμπισάιαρ απείλησε με κεφαλιά, όμως ο Ρούντκο έκανε τρομερή επέμβαση.

Στην συνέχεια απείλησε η Πάφος στο 55’ με τον Βαλακάρι, χωρίς όμως να καταφέρνει να βρει στόχο.

Μετέπειτα η ΑΕΚ φάνηκε αποδιοργανωμένη, χωρίς να μπορεί να φτιάξει εύκολα φάσεις για να απειλήσει την Πάφο.

Ενώ στο 72΄ο Ντράγκομιρ έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 4-1, καθώς σε αντεπίθεση απέναντι από τον Τούμπα έστειλε την μπάλα έξω.

Στο 79’ η ΑΕΚ σκόραρε με τον Φαράζ, όμως στο 83’ ακυρώθηκε από το VAR για οφσάιντ.

Στην συνέχεια η Πάφος κατάφερε να περιορίσει την ΑΕΚ και κράτησε το 3-1 μέχρι το τέλος, παίρνοντας σπουδαία νίκη από την Αρένα.

ΑΕΚ: Τούμπας, Μιλίσεβιτς (Τιάγκο 46′), Τόμοβιτς, Ροσάλες, Τάντι (Άμπραχαμ 46′), Γκουστάβο, Εσπινόσα (Αναστασίου 74′), Τρισκόφσκι, Ακοράν, Γκιούρσκο, Ντάρμπισαϊρ

Στον πάγκο: Μίκελ, Ολατούντζι, Φαράζ, Άμπραχαμ, Μακρής, Ζοέλ, Αναστασίου, Ρόμο, Ναούμ. Χριστοφόρου, Τιάγκο, Μαρτίνεθ

Πάφος: Ρούτκο, Κβίντα, Σεμέδο, Αμπντουσαλάμοφ (Κοβάσεβιτς 56′), Ζ. Αουρέλιο, Βαλακάρι, Φουρ (Μπαμπαγιάν 75′), Πάνιτς (Παλάσιος 82′), Ντράγκομιρ, Μπάιριτς, Πάγιτς (Αίλτον 82′).

Στον πάγκο: Πέτρου, Άντος, Παλάσιος, Αϊλτον, Χότσκο, Κοβάσεβιτς, Ντάγκλας Αουρέλιο, Λέιτε, Μπαμπαγιάν, Φυλακτού, Μιχαήλ, Πάντσεον.

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Τζιωρτζής Ομηρος
Παρατηρητής: Τράττου Λεόντιος

Θεόδωρος Τσιολάκης-LarnakaOnline Sports

Send this to a friend