Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μπάζουν οι κλειστές αίθουσες αθλοπαιδιών σχολείων της Λάρνακας
Μπάζουν οι κλειστές αίθουσες αθλοπαιδιών σχολείων της Λάρνακας

Μπάζουν οι κλειστές αίθουσες αθλοπαιδιών σχολείων της Λάρνακας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Δεν νοείται βροχές χωρίς προβλήματα στη Λάρνακα. Μπορεί στους δρόμους να μην παρατηρήθηκαν πλημμύρες από τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις, ωστόσο παρατηρήθηκαν προβλήματα σε σχολεία της πόλης, όπου κλειστές αίθουσες αθλοπαιδιών έμπαζαν νερά από τις στέγες.

Την Τετάρτη (15/12) αρμόδιοι λειτουργοί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθούν τα σχολεία που αντιμετώπισαν προβλήματα, σε μια προσπάθεια να εξευρεθούν οι σωστές λύσεις.Ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας Πέτρος Χρυσοστόμου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κλειστές αίθουσες αθλοπαιδιών σε σχολεία χρονίζουν, αφού, όπως είπε, κάθε φορά που βρέχει έντονα οι στέγες μπάζουν νερά.

 

Και τούτο, παρά το γεγονός ότι στο πρόσφατο παρελθόν έχουν γίνει διορθωτικές εργασίες σε σχολικά κτήρια, με τη μόνωση των οροφών των κλειστών γηπέδων. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι στο Γυμνάσιο Βεργίνας η οροφή έσταζε σε ορισμένα σημεία, γι’ αυτό και θα πρέπει να επιδιορθωθεί άμεσα και σωστά, ούτως ώστε να μην παρατηρηθεί ξανά το ίδιο πρόβλημα. Παρόμοια προβλήματα παρατηρήθηκαν και στην κλειστή αίθουσα του Γυμνασίου «Πετράκη Κυπριανού», η οποία είναι τσίγκινη, κυκλικής κατασκευής, και όταν βρέχει στάζουν νερά από τις ενώσεις. Από την πλευρά του, οπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λάρνακας Κώστας Κώστα ανέφερε πως κάθε φορά που βρέχει καταρρακτωδώς παρατηρείται το ίδιο σκηνικό, δηλαδή να πλημμυρίζουν αίθουσες αθλοπαιδιών σε διάφορα σχολεία της πόλης.

Ο κ.Κώστα κατήγγειλε ότι παρόμοιες καταστάσεις παρατηρήθηκαν στο Λύκειο Βεργίνας και στην Τεχνική Σχολή Λάρνακας. «Παρά το γεγονός ότι γίνονται επιδιορθώσεις, το πρόβλημα δεν επιλύεται και κάθε χρόνο μαζεύουμε τα νερά με τους κουβάδες. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη, γι’ αυτό θα πρέπει να δοθούν άμεσα λύσεις», είπε ο κ.Κώστα, ο οποίος πρόσθεσε πως οι κλειστές αίθουσες αθλοπαιδιών χρησιμοποιούνται όχι μόνο από μαθητές, αλλά και από σωματεία της Λάρνακας κατά τις απογευματινές ώρες. Καταγγελία έγινε, επίσης, και για νερά της βροχής στην κλειστή αίθουσα του Γυμνασίου Λειβαδιών.

 

 

Send this to a friend