Στο Κακουργιοδικείο θα λογοδοτήσει ο γιατρός που εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ
Σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου παραπέμφθηκε σήμερα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ο γιατρός Ηλίας Πετάης, 53 χρόνων, από τη Λάρνακα, ο οποίος κατηγορείται ότι εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορωνοϊό σε ασθενείς του. Αντιμετωπίζει αριθμό κατηγοριών που αφορούν συνωμοσία για καταδολίευση, καταρτισμό πλαστού επίσημου εγγράφου, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, εγγραφή με ψευδείς παραστάσεις και ψευδείς καταχωρήσεις σε αρχεία ή άλλα έγγραφα του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, τα αδικήματα διαπράχθηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες μεταξύ Μαῒου – Ιουλίου 2021. Η πρώτη δικάσιμος για την υπόθεση αυτή ενώπιον του Κακουργιοδικείου ορίστηκε στις 18 Ιανουαρίου 2022, ημερομηνία κατά την οποία ο γιατρός θα παρουσιαστεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου, θα του απαγγελθούν οι κατηγορίες και θα κληθεί ν’ απαντήσει εάν τις παραδέχεται ή όχι.
Μέχρι τότε θα παραμείνει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Υπενθυμίζουμε, ότι στις 30 Νοεμβρίου ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας με ανάρτηση του γνωστοποίησε ότι κατόπιν οδηγιών προς την Αστυνομία, καταχωρίστηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας η συγκεκριμένη υπόθεση εναντίον του 53χρονου γιατρού, με σκοπό την παραπομπή του σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας.
Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας στις 6 περασμένου Αυγούστου μετά από καταγγελία που έγινε στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας από πολίτη, σύμφωνα με την οποία ο γιος του, από τις 31 Ιουλίου και κατά την πιο πάνω ημερομηνία, βρισκόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου σε σοβαρή κατάσταση λόγω κορωνοιού. Μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας του ασθενή, οι γιατροί προχώρησαν σε διασωλήνωση.
Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο παραπονούμενος, στις 5 Αυγούστου πληροφορήθηκε πως ο γιος του εκμυστηρεύτηκε σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου ότι είχε εξασφαλίσει ψεύτικο πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, ενώ στην πραγματικότητα δεν είχε εμβολιαστεί.
Έγιναν εξετάσεις από πλευράς Αστυνομίας και διαπιστώθηκε ότι όντως ο εν λόγω ασθενής εκμυστηρεύτηκε σε γιατρό και νοσηλευτές πως δεν είναι εμβολιασμένος. Ο παραπονούμενος γνωστοποίησε στην Αστυνομία τα στοιχεία του γιατρού, καταγγέλλοντας ότι είναι εγγεγραμμένος στο ΓεΣΥ ως προσωπικός γιατρός και ότι καταχώρησε τον γιο του στο σύστημα του ΟΑΥ ως εμβολιασμένο.
Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, δεύτερος ασθενής που νοσηλευόταν, τότε, με κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και απεβίωσε, εμφανιζόταν ότι ήταν εμβολιασμένος μέσω του συγκεκριμένου γιατρού, αλλάστην πραγματικότητα ούτε αυτός είχε εμβολιαστεί.