Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μια Λάρνακα που αλλάζει, αναπτύσσεται και βελτιώνεται – Τα έργα που άλλαξαν την όψη της πόλης
Μια Λάρνακα που αλλάζει, αναπτύσσεται και βελτιώνεται – Τα έργα που άλλαξαν την όψη της πόλης

Μια Λάρνακα που αλλάζει, αναπτύσσεται και βελτιώνεται – Τα έργα που άλλαξαν την όψη της πόλης

Πολλά και σημαντικά έργα ολοκληρώθηκαν τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Λάρνακας. Πρόκειται για έργα που άλλαξαν την όψη του Δήμου και βελτίωσαν σε σημαντικό βαθμό την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Η τοπική αρχή του Δήμου Λάρνακας δεν σταματά εδώ, αφού πολλά είναι και τα έργα που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης και αναμένεται να αποτελέσουν ορόσημο για την περαιτέρω ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής.

Έργα που άλλαξαν την όψη της Λάρνακας

 

 

Περί τα τέλη του Οκτώβρη τελέστηκαν τα εγκαίνια των Αντλιοστασίων Όμβριων Υδάτων S8 και S9 στη Λάρνακα.

Πρόκειται για έργα ιστορικής σημασίας σε σχέση με την ανάπτυξης της πόλης, αξίας δέκα εκατομμυρίων ευρώ που σκοπό έχουν την άμεση αντιπλημμυρική παρέμβαση και την ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων των λιμνάζοντων όμβριων υδάτων στην ευρύτερη περιοχή της ενορίας Σωτήρος και Χρυσοπολίτισσας που διαχρονικά αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα πλημμυρών.

Η δυναμικότητα άντλησης των δύο αντλιοστασίων S8 και S9, ανέρχεται στα 4,880m 3 /hr 41,814m 3 /hr αντίστοιχα.

Η κατασκευή των εν λόγω αντλιοστασίων δεν ήταν σε καμία περίπτωση εύκολη υπόθεση, αφού το ΣΑΛ αντιμετώπισε σωρεία προβλημάτων, κυρίως λόγω της πληθώρας των αρχαιολογικών ευρημάτων που ανευρέθηκαν στην περιοχή.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι τα τελευταία χρόνια το ΣΑΛ μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο Οργανισμό, με την βοήθεια κονδυλιών που προσελκύστηκαν για τον σκοπό αυτό.

Προστίθεται ότι, έχουν ολοκληρωθεί άλλα 25 αντιπλημμυρικά, αξίας 17.850,000 ευρώ. Για τα συγκεκριμένα έργα έχει ήδη εξασφαλιστεί χρηματοδότηση και αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσα στα επόμενα χρόνια, με σκοπό την θωράκιση της Λάρνακας σε όλη την έκταση της.

Δημοτικό Πάρκο Σκύλων

Το Δημοτικό Πάρκο Σκύλων άνοιξε επίσημα τις πόρτες του στις 14 Μάιου 2021 και βρίσκεται πίσω από τον χώρο Στάθμευσης της Λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του μέχρι και σήμερα αποτελεί πόλο έλξης για τους ζωόφιλους και τους τετράποδους φίλους μας αφού πρόκειται για ένα χώρο περιφραγμένο και ασφαλή, ιδανικό τόσο για βόλτα, όσο και για άσκηση.

Εκεί μπορεί κανείς να βρει κατάλληλα παιχνίδια για τους σκύλους, ενώ έχουν εγκατασταθεί και ειδικοί κάλαθοι με σακουλάκια μιας χρήσης για τη συλλογή και απόρριψη των ακαθαρσιών των σκύλων. Το πάρκο διαθέτει εγκαταστάσεις παροχής νερού για τις ανάγκες τους, καθώς επίσης παγκάκια και στέγαστρα για τους κατόχους των σκύλων.

Το Δημοτικό Πάρκο Σκύλων λειτουργεί με συγκεκριμένους κανονισμούς και απαγορεύσεις τόσο προς τους συνοδούς όσος και για τους σκύλους. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης τότε οι παραβάτες απομακρύνονται από το χώρο και επιβάλλονται τα προβλεπόμενα κατά το Νόμο πρόστιμα και ποινές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Πάρκο Σκύλων λειτουργεί καθημερινά και δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

  1. Κέντρο Εξυπηρέτησης Δημότη Λάρνακας

Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Δημότη Λάρνακας άρχισε επίσημε τη λειτουργία του τον Μάρτιο του 2020. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου Λάρνακας, ο οποίος κατανοώντας τα προβλήματα που δημιουργούνται κατά την εξυπηρέτηση του κοινού στα Κεντρικά Γραφεία, αποφάσισε να προβεί σε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Στο εν λόγω Κέντρο γίνεται εξυπηρέτηση των δημοτών για αποπληρωμή ως ακολούθως:

Δήμος Λάρνακας: αποπληρωμή Δημοτικών Τελών και Προστίμων

Αποκομιδής Σκυβάλων
Επαγγελματικής Άδειας
Δικαιωμάτων/ Διατήρησης Υποστατικών
Ακίνητης Ιδιοκτησίας
Καθαρισμός Οικοπέδων
Κοιμητηρίου
Αδείας Κατοχής Σκύλων
Εξώδικων Πρόστιμων

Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας:

Αποπληρωμή Αποχετευτικών Τελών
Επίσης, στο εν λόγω Κέντρο το κοινό θα μπορεί να υποβάλει ένσταση Φορολογιών.
Η ενέργεια αυτή αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στην επίλυση μέρους του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης και ειδικότερα της αποσυμφόρησης του προβλήματος εξεύρεσης χώρου στάθμευσης, αφού διαθέτει δικό του δωρεάν χώρο στάθμευσης για τις ανάγκες των εξυπηρετούμενων του Κέντρου Εξυπηρέτησης.

2. Οικοδομικό Σύμπλεγμα Ζουχούρι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την Ανάπλαση της αυλής και αποκατάσταση μέρους του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχουρί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργασίες εκτελούνται κανονικά και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Μάριο του 2022.

Το οικοδομικό σύμπλεγμα Ζουχουρί αποτελείται από:

Την αυλή, τις περιμετρικές οικοδομές, το Τέμενος και την πρώην Τ/Κ Αγορά

Βρίσκεται στο Αστικό Κέντρο της πόλης και είναι ένα από τα σημαντικότερα Αρχαία Μνημεία της Λάρνακας.

Το έργο περιλαμβάνει:

Την ανάπλαση της αυλής, συμπεριλαμβανομένου του χώρου της πρώην Τ/Κ Αγοράς,
Τη συντήρηση και αποκατάσταση του Ξενώνα που βρίσκεται στον όροφο των οικοδομών παρά το Τέμενος
Τη συντήρηση και αποκατάσταση των όψεων όλων των οικοδομών του συμπλέγματος, από την πλευρά της αυλής
Σκοπός του έργου, είναι η λειτουργική και η αισθητική βελτίωση του χώρου και των οικοδομών του συμπλέγματος και η λειτουργική σύνδεση της αυλής με τον περιβάλλοντα χώρο και το οδικό δίκτυο της περιοχής.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η διαμόρφωση της αυλής να αναδεικνύει τον ιστορικό και παραδοσιακό χαρακτήρα του χώρου του Τεμένους και των οικοδομών, ώστε να προσελκύει τόσο τους κατοίκους της Λάρνακας, όσο και τους ξένους επισκέπτες.

Προϋπολογισμός του έργου

Ο ολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στα €2.870.000 + ΦΠΑ και δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Το Έργο αυτό είναι το 6 ο και τελευταίο έργο της Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020 και σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός κύκλου αλλά και την έναρξη ενός άλλου, αφού η υλοποίηση και των 6 έργων, έθεσε τις βάσεις για την ωρίμανση και υλοποίηση έργων που εμπίπτουν μέσα στην νέα Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027, τα οποία ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο έχει τροχοδρομήσει.

Πολυχώρος δημιουργικότητας και πολιτισμού (πρώην Λέσχη Λάρνακας)

Αποτελεί ένα νέο9 πυρήνα πολιτισμού, ο οποίος ταυτόχρονα θεωρείται και ένα ποιοτικό σημείο τουριστικής αναφοράς. Ο λόγος για τον Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού.

Το κτήριο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οικοδομήματα της Λάρνακας και είναι συνυφασμένο με την πορεία της πόλης.

Το έργο αυτό εμπλουτίζει σε μεγάλο βαθμό το πολιτιστικό κεφάλαιο της πόλης και ειδικά της διατήρησης της λαϊκής μας τέχνης, αφού σε αυτό λειτουργεί το Κέντρο Λαϊκής Δημιουργικότητας.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν ζωντανά την κατασκευή παραδοσιακών έργων λαϊκής τέχνης όπως είναι τα Λευκαρίτικα κεντήματα, οι Αθηενίτικες δαντέλες, η καλαθοπλεχτική Λιβαδιών και άλλες τέχνες που είναι συνυφασμένες με την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης και επαρχίας Λάρνακας.

Στο Κέντρο συμμετέχουν:

H Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας
Oι Δήμοι Λευκάρων, Αθηένου και Λιβαδιών
To εργαστήριο κεραμικής
Οι επισκέπτες μπορούν:

Nα παρακολουθήσουν από έμπειρους τεχνίτες τη διαδικασία κατασκευής παραδοσιακών έργων λαϊκής τέχνης, αρκετές εκ των οποίων περιλαμβάνονται στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, όπως είναι τα Λευκαρίτικα κεντήματα, οι Αθηενίτικες δαντέλες, η καλαθοπλεκτική Λιβαδιών και άλλες τέχνες που είναι συνυφασμένες με την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης και επαρχίας Λάρνακας.

Το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 10.00 π.μ. μέχρι τις 5.00 μ.μ., Δευτέρα μέχρι Σάββατο. Ο χώρος είναι ανοικτός για τους δημότες και επισκέπτες της Λάρνακας, για ομάδες τουριστών ενώ είναι κατάλληλος και για επισκέψεις σχολείων.

Επίσης, με την ανάπλαση της εξωτερικής αυλής και κήπου, φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις και μικρές εκδηλώσεις όπως παρουσιάσεις βιβλίων.

Η ιστορία του κτηρίου

Το κτήριο του αρχαίου αυτού Μνημείου, υπολογίζεται ότι κτίστηκε το δεύτερο μισό του 18 ου αιώνα και η αρχική του χρήση ήταν οικία και ανήκε οικογένεια Ματτέι.

Πρόκειται για μια πλούσια και σημαντική οικογένεια γαιοκτημόνων, ιταλικής καταγωγής και Λατίνοι της Κύπρου.

Με την άφιξη των Άγγλων, το 1878, μετατράπηκε σε Λέσχη για Δημόσιους Υπαλλήλους και Στρατιωτικούς.

Στην αυλή του εν λόγω κτηρίου, δημιουργήθηκε το πρώτο γήπεδο τένις που είχε γίνει στην Κύπρο. Μετά το 1960 μετονομάστηκε από English Club σε Λέσχη Λάρνακας.

Το 1974 και για ένα χρόνο περίπου φιλοξένησε οικογένειες προσφυγών.

Το κτήριο είναι τουρκοκυπριακής ιδιοκτησίας και σήμερα είναι μισθωμένο στο Δήμο Λάρνακας.

Οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν στις 31 Δεκεμβρίου 2018 και ολοκληρώθηκαν στις αρχές του 2021.

Το Έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

3. Ανάπλαση οδών και διευκόλυνση ΑμεΑ στο κέντρο της Λάρνακας

Στο τελευταίο στάδιο πριν τη ολοκλήρωση του βρίσκεται το έργο Ανάπλασης οδών και Διευκόλυνση ΑμεΑ στο κέντρο της Λάρνακας.

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση δρόμων και πεζόδρομων στο Αστικό Κέντρο Λάρνακας στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης ΒιώσιμηςΑστικής Ανάπτυξης της Λάρνακας.

Η δαπάνη της Α’ φάσης ανέρχεται στα €2.126.199,10 επιπλέον ΦΠΑ.

Το Έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Σημειώνεται επίσης, στον προγραμματισμό των νέων έργων, η Β’ φάση του Έργου αφορά την ανάπλαση της Πλατεία Αλκής και Ακροπόλεως και η πλακόστρωση των οδών Ερμού, Ζήνωνος Κιτιέως μαζί με όλους τους κάθετους δρόμους που συνδέουν το Εμπορικό Κέντρο με το Παραλιακό Μέτωπο των Φοινικούδων.

4. Ανάπλαση Δημοτικού Κήπου Λάρνακας

Εντός του Δημοτικού Κήπου Λάρνακας, ο οποίος βρίσκεται στο Αστικό Κέντρο της πόλης, στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Δημοτικό Θέατρο.

Το έργο αφορά στην ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου και περιλαμβάνει δεντροφύτευση για αναβάθμιση και εμπλουτισμό χώρων πρασίνου, πεζόδρομους, πλατειακούς χώρους, παιχνιδότοπους, φωταγώγηση, αστική επίπλωση, πρόσβαση για ΑΜΕΑ και κατασκευή καφετέριας και χώρων υγιεινής.

Σκοπός του έργου είναι η αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του αστικού κέντρου της πόλης και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Τα σχέδια έχουν εκπονηθεί από τον Δήμο Λάρνακας, όπως επίσης η προκήρυξη προσφορών, η αξιολόγηση και κατακύρωση του έργου.

Το κατασκευαστικό συμβόλαιο έχει υπογραφεί στις 6 Οκτωβρίου 2017 με διάρκεια για ολοκλήρωση του έργου τους 14 μήνες. Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 23/10/2017, ενώ την επίβλεψη, τον συντονισμό και τη διαχείριση του συμβολαίου ανέλαβαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, στις 2 Μαΐου 2019.

Master plan ενιαίας ανάπτυξης Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας

Το Master Plan έρχεται για να αλλάξει ολοκληρωτικά την ενιαία περιοχή του Λιμανιού και της Μαρίνας της Λάρνακας, καθώς επίσης και της γύρω περιοχής, ενώ τη ίδια στιγμή αναμένεται να επιφέρει σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία και κοινωνία.

Απώτερος σκοπός του έργου είναι να καταστεί η χώρα προορισμός επενδύσεων με προοπτικές σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης. Με την ολοκλήρωση ενός λειτουργικού Λιμανιού που θα σέβεται το περιβάλλον και την περιοχή, αναμένεται να δημιουργηθεί μια από τις πιο σύγχρονες και όμορφες Μαρίνες στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία θα φιλοξενεί περισσότερα από 800 σκάφη όλων των μεγεθών και δημιουργήσει πέραν των τεσσάρων χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας.

Σημειώνεται ότι το Master Plan έχει υποβληθεί στα αρμόδια όργανα του κράτους για έγκριση και έκδοση όλων των απαραίτητων αδειών.

Οι τέσσερεις φάσεις του έργου:

Πρώτη φάση

Θα διαρκέσει περίπου πέντε χρόνια και θα περιλαμβάνει την κατασκευή υποδομών δημόσιων χώρων και βραχιόνων στην περιοχή της Μαρίνας.

Η φάση αυτή θα ενοποιήσει τον παραλιακό πεζόδρομο των Φοινικούδων, ενώ με την ολοκλήρωση της θα κατασκευαστούν κτηριακές εγκαταστάσεις όπως Λιμεναρχείο, Ναυτικός Όμιλος, κτήριο εισόδου στο Λιμάνι, κτίριο πολλαπλών χρήσεων καθώς και ο τερματικός σταθμός επιβατών κρουαζιέρας καθιστώντας την πόλη ένα τουριστικό κόμβο.

Δεύτερη φάση:

Θα κατασκευαστούν στην περιοχή Μαρίνας κτίρια τα οποία θα περιλαμβάνουν διαμερίσματα, καταστήματα λιανικού εμπορίου, χώρους ψυχαγωγίας και χώρους στάθμευσης.

Επίσης θα δημιουργηθεί κτίριο για συντήρηση και επισκευή σκαφών, ενώ προτείνεται η δημιουργία επιχειρησιακού πάρκου το οποίο θα αποτελείται από γραφείο και χώρους εκπαίδευσης.

Μάλιστα, αναμένεται να αναγερθεί ξενοδοχείο 5 αστέρων με θέα το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων και την Μαρίνα το οποίο θα περιλαμβάνει beach club και χώρους στάθμευσης.

Τρίτη φάση

Θα κατασκευαστεί, στην περιοχή της Μαρίνας, ένα υπερσύγχρονο φουτουριστικό κτίριο με πανοραμική θέα 360 μοιρών όπου θα υπάρχουν οροφοδιαμερίσματα, εστιατόριο και χώροι στάθμευσης.

Επίσης θα αναγερθούν ιδιωτικές επαύλεις με κήπο, πισίνα και αγκυροβόλιο. Στην βόρεια πλευρά θα ανεγερθεί ξενοδοχείο, συνεδριακό κέντρο και χώρο στάθμευσης.

Θα υπάρχουν βοηθητικές υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως κτίριο ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, υποσταθμοί ΑΗΚ, υπηρεσίες Μαρίνας, κτίριο συντήρησης και επισκευής σκαφών και εργαστήρια και αποθήκες για εξοπλισμό σκαφών.

Τέταρτη φάση

Κατά την 4η και τελευταία φάση θα προστεθούν επιπλέον ιδιωτικές επαύλεις με κήπο, πίσινα, γκαράζ και θέση αγκυροβολίας.

Επίσης θα κατασκευαστούν οικιστικά και εμπορικά κτίρια ενώ στην περιοχή Λιμανιού θα προστεθούν νέες αποθήκες.

Η ανάπτυξη αυτή αποτελεί ένα έργο που πρόκειται να αλλάξει όχι μόνο την εικόνα της Λάρνακας αλλά και ολόκληρης της Κύπρου.

Πάρκο καλλιτεχνών

Πάρκο Καλλιτεχνών «Μεσόγειος». Πρόκειται για άλλο ένα έργο που έρχεται για να φέρει νέα δεδομένα στον Δήμο Λάρνακας.

Το έργο αφορά τη δημιουργία του εν λόγω πάρκου στην παραλιακή Τ/Κ συνοικία Σκάλας το οποίο θα συνδέεται με τη οδό Πιαλέ Πασά και θα εφάπτεται του νέου Δημοτικού Χώρου Στάθμευσης στο χώρο του πρώην τουρκοκυπριακού σινεμά.

Η Μελέτη αφορά την εξυγίανση και ευπρεπισμό τουρκοκυπριακών τεμαχίων τα οποία έχουν εκμισθωθεί στο Δήμο Λάρνακας για τη δημιουργία ανοικτού πλατειακού χώρου με πλακόστρωση, φύτευση, φωτισμό και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού.

Στον υπό διαμόρφωση χώρο οι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν και να χωροθετούν εικαστικά έργα εξωτερικού χώρου και να γίνονται εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Στη Μελέτη περιλαμβάνεται επίσης και η πλακόστρωση των οδών, Ακ Ντενίζ, Σεϋχάν, Νταγ Μποζ και Μποζ Κουρτ. Η κατασκευή του Πάρκου Καλλιτεχνών δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Σημείο αναφοράς η Γειτονία Καλλιτεχνών

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας και ο Δήμος Λάρνακας ένωσαν δυνάμεις για τη δημιουργία clusters σε συγκεκριμένες περιοχές, κάτι το οποίο αποτελεί νέα τάση στον τομέα του τουρισμού.

Η εν λόγω περιοχή βρίσκεται σε δύο δρομάκια εντός της παλιάς τουρκοκυπριακής συνοικίας που εφάπτεται της παραλιακής οδού Πιαλέ Πασά και εκεί δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή εννέα εικαστικοί καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων γλύπτες, κεραμίστες και ζωγράφοι.

Ο Δήμος Λάρνακας και η ΕΤΑΠ Λάρνακας, θέλοντας να ενδυναμώσουν την ταυτότητα της αυθεντικής αυτής περιοχής, αλλά και να ενισχύσουν την επισκεψιμότητα της προέβησαν σε βελτιωτικές παρεμβάσεις.

Συγκεκριμένα:

Προστέθηκε αστικός εξοπλισμός: Παγκάκια, καλάθοι, γλάστρες, τοποθετήθηκαν χειροποίητες κεραμικές πινακίδες οδών και υπαίθρια έργα τέχνης από καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στην υπό αναφορά γειτονιά, ενώ σε καίρια σημεία τοποθετήθηκαν πινακίδες με κατατοπιστικό χάρτη των εργαστηρίων.

Οι βελτιώσεις πραγματοποιήθηκαν και με τη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Οι εν λόγω αισθητικές παρεμβάσεις αποτελούν την απαρχή μεγαλύτερων έργων που προγραμματίζονται, όπως η δημιουργία του Πάρκου Καλλιτεχνών «Μεσόγειος» και η πλακόστρωση των παρακείμενων οδών.

Για τα έργα αυτά υπογράφηκαν πρόσφατα τα συμβόλαια για τις σχετικές μελέτες.

Σημειώνεται ότι η Γειτονιά Καλλιτεχνών και εργαστήρια της περιοχής παρουσιάζονται και σε εικονική περιήγηση 360° ως μέρος του Larnaka Cultural Walk και μπορεί κάποιος να τα επισκεφθεί και ηλεκτρονικά μέσω του συνδέσμου:

http://virtuallarnakaregion.com/ArtWorkshops/

Έργα προς ωρίμανση

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά έργα στον Δήμο Λάρνακας βρίσκονται προς ωρίμανση. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι πρόκειται για τη μεταστέγαση των γραφείων του Δήμου Λάρνακας στο παλαιό νοσοκομείο, τη λειτουργία Κέντρου Ενάλιας Αρχαιολογίας, την ανάπλαση της Πλατείας Αλικής και Ακρόπολης, την ανακαίνιση του Παττίχειου Πάρκου, αλλά και τη δημιουργία Πάρκων και άλλων χώρων συνάθροισης και ψυχαγωγίας στους Κυβερνητικούς Οικισμούς.

Send this to a friend