Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Συνάντηση Κίνησης Προσφύγων Αμμοχώστου με την Πρόεδρο της Βουλής
Συνάντηση Κίνησης Προσφύγων Αμμοχώστου με την Πρόεδρο της Βουλής

Συνάντηση Κίνησης Προσφύγων Αμμοχώστου με την Πρόεδρο της Βουλής

Τη δική της ξεχωριστή σφραγίδα στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού αλλά και για αποκατάσταση των προσφύγων θέλει να αφήσει η Πρόεδρος της Βουλής κα. Αννίτα Δημητρίου.

Σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Κίνησης Προσφύγων Αμμοχώστου, υπό τον Πρόεδρο της κ. Λοϊζο Αυξεντίου, την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021, η κα. Δημητρίου έθεσε ξεκάθαρα το πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει και που επιδιώκει να προωθήσει.

Μέσα από την Κοινοβουλευτική Διπλωματία και την ενδυνάμωση του δικτύου πρεσβευτών της Κύπρου στα διεθνή και ευρωπαϊκά σώματα αλλά και μέσα από προσκλήσεις που θα απευθύνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών προς Κοινοβουλευτικές Αντιπροσωπείες Ευρωπαϊκών και άλλων Μεσογειακών χωρών, η νέα Πρόεδρος της Βουλής εξήγησε πως η προώθηση του Κυπριακού αλλά και ιδιαίτερα το πρόβλημα που τίθεται με την πόλη καταγωγής του πατέρα της, την Αμμόχωστο και τις ενέργειες των κατοχικών δυνάμεων, είναι στις άμεσες της προτεραιότητες.

 

 

Η αντιπροσωπεία της Κίνησης Προσφύγων Αμμοχώστου, έθεσε με τη σειρά της για ακόμη μια φορά, την ανάγκη προώθησης της ίσης κατανομής βαρών και της άμεσης λήψης πολιτικών αποφάσεων για τους πρόσφυγες. Επεσήμανε την αδυναμία αξιοποίησης των στεγαστικών και άλλων σχεδίων που υπάρχουν για τον προσφυγικό κόσμο, λόγω των αυστηρών κριτηρίων που θέτουν πλέον οι τράπεζες και ζήτησε όπως αυξηθούν οι σχετικές χορηγίες.  Επεξήγησε το ρόλο και τις δράσεις της Κίνησης και έθεσε τα μέλη του Συμβουλίου της στη διάθεση της Προέδρου της Βουλής για τυχόν αξιοποίηση τους προς υποβοήθηση των ενεργειών και των πρωτοβουλιών της σε σχέση με την Αμμόχωστο.

Η Κίνηση Προσφύγων Αμμοχώστου χαιρετίζει τέλος, τη θετική ανταπόκριση της Προέδρου της Βουλής και την προθυμία της να στηρίξει το έργο αλλά και τη διάχυση των απόψεων της Κίνησης, μέσα από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές αλλά και μέσα από διεθνή σώματα και οργανισμούς.

Η Κίνηση Προσφύγων Αμμοχώστου δηλώνει και πάλι την προσήλωσή της στην ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών η οποία να ασκεί ισχυρή πολιτική πίεση σε κέντρα αποφάσεων για την προάσπιση της ακεραιότητας της Κύπρου και τη δυναμική διεκδίκηση των δικαιωμάτων των προσφύγων και επιζητεί την σύμπραξη όλων των φορέων και οργανώσεων που εργάζονται για την απελευθέρωση και επανένωση του τόπου μας.

Send this to a friend