Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ακούσια, σταδιακή υποβάθμιση των Φοινικούδων
Ακούσια, σταδιακή υποβάθμιση των Φοινικούδων

Ακούσια, σταδιακή υποβάθμιση των Φοινικούδων

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Επιτακτική φαντάζει, σύμφωνα με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρνακας, η ανάγκη πλήρους ανάπλασης του παραλιακού μετώπου των Φοινικούδων, καθότι είναι κοινό μυστικό ότι το σήμα κατατεθέν της πόλης του Ζήνωνα είναι υποβαθμισμένο τα τελευταία χρόνια.

Δεν είναι λίγα τα παράπονα μελών του Επιμελητηρίου που εκφράστηκαν το τελευταίο διάστημα και τα οποία αφορούν την οχληρία που παρατηρείται σχεδόν καθημερινά εξαιτίας της ύπαρξης κεντρικής στάσης λεωφορείων στο μέσο της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών, την στάθμευση αυτοκινήτων κατά μήκος του δρόμου, τα φθαρμένα πλακόστρωτα, την ταμπελορύπανση, την ανομοιομορφία των σκιάστρων των υποστατικών, την ύπαρξη διαφόρων παραπηγμάτων κ.α.

 

 

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΛ Σταύρος Σταύρου έθιξε το θέμα κατά την πρόσφατη ετήσια γενική συνέλευση του Επιμελητηρίου, τονίζοντας ότι οι Λαρνακείς θέλουν να δουν ξανά τις γνωστές Φοινικούδες να αποκτούν την παλιά τους αίγλη.

Κάλεσε, δε, τον δήμο της πόλης να δώσει προτεραιότητα στην αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, αφού, όπως ανέφερε, πρόκειται για την κατ’ εξοχήν ιστορική περιοχή συνάθροισης των ντόπιων, αλλά και το τουριστικό ορόσημο της πόλης.

«Η ακούσια σταδιακή υποβάθμιση των Φοινικούδων πρέπει να μας γίνει μάθημα ως προς το πώς πρέπει να αναβαθμίζουμε νέες περιοχές. Δεν πρέπει ποτέ να αναβαθμίζουμε νέες περιοχές αφήνοντας ταυτόχρονα άλλες σε μαρασμό. Αυτό δεν αποτελεί αειφόρο πρακτική.

Θα πρέπει, λοιπόν, αυτή η αναβάθμιση να γίνεται κατόπιν σωστού σχεδιασμού και συλλογικής διαβούλευσης με τους φορείς της πόλης», συμπλήρωσε ο κ.Σταύρου, ο οποίος πρόσθεσε ότι σύντομα το ΕΒΕΛ θα καταθέσει αναλυτικό υπόμνημα με τα έργα που χρειάζεται να γίνουν στο μέτωπο των Φοινικούδων.

Ο τουρισμός
——————
Αναφερόμενος στα θέματα του τουρισμού, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ είπε ότι το 2021 ο τουρισμός στη Λάρνακα παρουσίασε μέτριες επιδόσεις, ενώ λόγω των ιδιάζουσων συνθηκών δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις για το 2022.

Ωστόσο, παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας, ο Στ. Σταύρου μίλησε για έντονο ενδιαφέρον από πλευράς επενδυτών για δημιουργία νέων ξενοδοχειακών καταλυμάτων, λέγοντας ότι την δεδομένη στιγμή ο Δήμος Λάρνακας έχει εγκρίνει ή εξετάζει αιτήσεις για 25 νέες μονάδες.

Υπενθύμισε, ακόμα, ότι τη νέα χρονιά θα λειτουργήσουν (κορωνοιού επιτρέποντος) στην τουριστική περιοχή Ορόκλινης ξενοδοχεία τύπου resort, γεγονός που θεωρείται σημαντικό στην προσπάθεια που γίνεται ώστε η Λάρνακα να μπορέσει να έχει ένα ολοκληρωμένο ξενοδοχειακό δυναμικό.

Ανέφερε, τέλος, ότι στη Λάρνακα υλοποιείται συλλογικά ένα αξιόλογο σχέδιο δράσης στον τομέα του τουρισμού, μέσω της τοπικής εταιρείας τουρισμού, το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και τα εξαιρετικά έργα ψηφιακής μετεξέλιξης της τουριστικής Λάρνακας, τα οποία παρουσιάστηκαν πρόσφατα.

 

Send this to a friend