Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η κοροϊδία με την δημοτική αγορά συνεχίζεται
Η κοροϊδία με την δημοτική αγορά συνεχίζεται

Η κοροϊδία με την δημοτική αγορά συνεχίζεται

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Λίγα 24ωρα μετά την επισήμανση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας, κατά την ετήσια γενική συνέλευση του σώματος, για την αναγκαιότητα δημιουργίας περαιτέρω έργων στο εμπορικό κέντρο της πόλης ώστε να καταστεί ανταγωνιστικό έναντι του Metropolis Mall, αλλά και τη δήλωση του προέδρου της Επιτροπής Προσφορών του Δήμου Λάρνακας Άκη Ζαννέτου για την ανάγκη περιορισμού ανάθεσης έργων σε αναξιόπιστες εργοληπτικές εταιρείες, έγινε γνωστό ότι η παράδοση της νέας δημοτικής αγοράς στη Λάρνακα παίρνει εκ νέου παράταση…

Η ασυνέπεια που επιδεικνύει ο εργολάβος του συγκεκριμένου έργου προκαλεί εκνευρισμό στο Δήμο Λάρνακας, αφού η νέα δημοτική αγορά, στο τέρμα της εμπορικής οδού Ερμού, θεωρείται έργο υψίστης σημασίας για την αναζωογόνηση του εμπορικού κέντρου, ειδικά αυτή την περίοδο που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Metropolis Mall.

 

 

Ασφαλείς πληροφορίες μας αναφέρουν ότιη ολοκλήρωση και η παράδοση του υπό αναφορά έργου παίρνει νέα παράταση 7-8 εβδομάδων, κάτι που σημαίνει ότι ένα έργο που ξεκίνησε με αρχικό χρονοδιάγραμμα διάρκειας 18 μηνών, τελικά θα χρειαστεί περίπου τριάμισι χρόνια για να ολοκληρωθεί. Θυμίζουμε, ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφορών στο Δήμο Λάρνακας είχε τονίσει την ανάγκη δραστικών αλλαγών και βελτιώσεων στις διαδικασίες ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων σ’ εργοληπτικές εταιρείες για κατασκευαστικά έργα, σημειώνοντας ότι οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται λειτουργούν πάντοτε εις βάρος των φορολογούμενων πολιτών, με υπέρμετρες αναθεωρήσεις στους προϋπολογισμούς των έργων, παράλληλα με την οχληρία και την ταλαιπωρία που προκαλούνται. Σχολιάζοντας τη νέα, αρνητική για το Δήμο Λάρνακας, εξέλιξη, ο δημοτικός σύμβουλος Άκης Ζαννέτου επιβεβαίωσε την καθυστέρηση που θα υπάρξει στην παράδοση της αγοράς, λέγοντας ότι η νέα παράταση θ’ αυξήσει και το κόστος που θα επωμιστεί ο δήμος.

«Ένα έργο που θα έπρεπε, βάση συμβολαίου, να είχε παραδοθεί την άνοιξη του 2020, εκτιμάται πλέον, υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις, να παραδοθεί αρχές του 2022. Η πανδημία είναι η εύκολη δικαιολογία για τους εργολάβους. Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι μπορούν να δικαιολογηθούν καθυστερήσεις μόνο 6-8 μηνών λόγω κορωνοιού, όχι ενάμισι χρόνου. Σαν Δήμος Λάρνακας επιθυμούσαμε το άνοιγμα της δημοτικής αγοράς την περίοδο των Χριστουγέννων.

Δυστυχώς τα σχέδιά μας χάλασαν», είπε φανερά ενοχλημένος ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφορών του Δήμου Λ/κας. Ο κ.Ζαννέτου υπενθύμισε πως πρόκειται για την ίδια εταιρεία, στην οποία είχε ανατεθεί πριν μερικά χρόνια η ανέγερση δύο πολυώροφων χώρων στάθμευσης στο εμπορικό κέντρο της πόλης, αλλά εν τέλει μόνο το ένα κατασκεύασε. Οι εργασίες για τη νέα δημοτική αγορά ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2018.

 

Send this to a friend