Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Επιτέλους, έστω με αρκετά χρόνια καθυστέρηση, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοίνωσε προκήρυξε τον πολυαναμενόμενο διαγωνισμό για τη βελτίωση της τρίτης φάσης του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, που καλύπτει το τμήμα του δρόμου από τον υφιστάμενο κυκλικό κόμβο παρά τον Ναυτικό Όμιλο μέχρι τα όρια της Πύλας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Τμήμα Μεταφορών, το κύριο οδικό δίκτυο, θα αναβαθμιστεί με τέσσερεις λωρίδες κυκλοφορίας κτιστή κεντρική διαχωριστική νησίδα, πλακόστρωτα πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομους, λωρίδες πρασίνου, χώρους πρασίνου, φωτοελεγχόμενες διαβάσεις πεζών τύπου «Pelican», στάσεις λεωφορείων, παρόδιους χώρους στάθμευσης και τέσσερεις ισόπεδους κυκλικούς κόμβους.

Στ’ όλο έργο περιλαμβάνεται και δευτερεύον οδικό δίκτυο, μήκους 4.5 χλμ.  Ως ημερομηνία υποβολής προσφορών ορίστηκε η 14η Ιανουαρίου του 2022 και η έναρξη του έργου αναμένεται περί τα μέσα του 2022 με διάρκεια κατασκευής 30 μήνες, έναντι εκτιμημένης δαπάνης περίπου 20,5 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

 

 

 

Και να παραμείνουμε στην τουριστική περιοχή  και στο τελευταίο μας θέμα αφού  έχουν αρχίσει οι εργασίες κατεδάφισης της πρώην ξενοδοχειακής μονάδας «Beau Rivage», στην ακτή της Πύλας, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε διάστημα 2-3 μηνών.

Ανακοίνωση της εταιρείας που ανέλαβε την κατεδάφιση του παλιού ξενοδοχείου αναφέρει ότι η κατεδάφιση διεξάγεται με ήπια μέσα για σκοπούς προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής, αλλά και για να μην επιβαρυνθούν με τυχόν οχληρία οι γειτνιάζουσες  τουριστικές μονάδες κι επιχειρήσεις.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών κατεδάφισης, ανοίγει ο δρόμος για ανέγερση πολυτελής ξενοδοχειακής μονάδας και αριθμό διαμερισμάτων υπό την ονομασία και διαχείριση παγκοσμίου εμβέλειας τουριστικής αλυσίδας.

Πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο έργο, που με την υλοποίησή του θ’ αναβαθμίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το τουριστικό προϊόν και κατ’ επέκταση την εικόνα της τουριστικής περιοχής Πύλας.

Σε δηλώσεις του Πρόεδρος του Κ.Σ. Πύλας Σίμος Μυτίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, αφού το εγκαταλελειμμένο, εδώ και πολλά χρόνια, ξενοδοχείο «Μπο Ριβάζ» αποτελούσε χώρο συγκέντρωσης άστεγων, πολιτικών προσφύγων και χρηστών ναρκωτικών, εκπέμποντας μια άκρως αλγεινή εικόνα στην παραλιακή περιοχή.

Παράλληλα, ο κ. Μυτίδης μας είπε ότι μελλοντικά προγραμματίζονται από μεγάλες εταιρείες και άλλες ξενοδοχειακές αναπτύξεις, οι οποίες με τη λειτουργία τους θ’ αναβαθμίσουν περαιτέρω την κοινότητα ως τουριστικό προορισμό.

Υπενθυμίζουμε στην συγκεκριμένη τουριστική περιοχή υπάρχουν κι άλλα εγκαταλειμμένα κτήρια, τα οποία επίσης χρήζουν κατεδάφισης και προς τον σκοπό αυτό μεριμνούν οι τοπικές αρχές, σε συνεργασία με την τοπική εταιρεία τουρισμού.

 

Send this to a friend