Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Υπ. Υγείας:Υπάρχουν σκέψεις για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε κάποιους κλάδους
Υπ. Υγείας:Υπάρχουν σκέψεις για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε κάποιους κλάδους

Υπ. Υγείας:Υπάρχουν σκέψεις για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε κάποιους κλάδους

Δεν θα διστάσουμε να καταστήσουμε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά της COVID19 στους κλάδους της Υγείας, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», προσθέτοντας πως «είναι ένα όπλο που έχουμε στο συρτάρι εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά».

Όπως ανέφερε, υπάρχουν σκέψεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους επαγγελματίες υγείας οι οποίες και συζητήθηκαν με κάποιες συντεχνίες, ενώ σημείωσε πως οι Αρχές έχουν υπόψιν όλα τα σενάρια και ένα χρειαστεί ο εμβολιασμό να γίνει υποχρεωτικός σε κάποιους κλάδους, «δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε».
«Αν πρέπει να πάρουμε αυστηρότερα μέτρα, θα τα πάρουμε», τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει εάν υπάρχουν και άλλοι κλάδοι με αρκετούς ανεμβολίαστους, απάντησε καταφατικά, σημειώνοντας πως πρόκειται για καθηγητές και δασκάλους.

 

 

Όπως είπε μπορεί να μην καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε καθηγητές και δασκάλους, ωστόσο, μπορεί να γίνει υποχρεωτικός ο έλεγχος με PCR.

Αναμένουμε να δούμε τα κρούσματα τις επόμενες 1-2 εβδομάδες και εάν χρειαστεί θα λάβουμε αυστηρότερα μέτρα, πρόσθεσε.

Πρόβλημα με τους εμβολιασμούς στους κάτω των 19

Όπως είπε ο Υπουργός, το πρόβλημα με τα κρούσματα των τελευταίων ημερών εντοπίζεται στους κάτω των 19 ετών.

Σημείωσε πως αρκετοί είναι οι γονείς που διαφωνούν με τον εμβολιασμό των παιδιών τους, εάν ακόμη και αυτά το επιθυμούν.

Σχετικά με το ενδεχόμενο εμβολιασμού παιδιών από 5-11 ετών, σημείωσε πως είναι κάτι που δεν έχει συζητηθεί ακόμη.

Τρίτη δόση

Όσον αφορά τη χορήγηση της 3ης δόσης, ο κ. Χατζηπαντέλας επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του SigmaLive, σύμφωνα με το οποίο αναμένει τη σύσταση των Επιδημιολόγων για να μεταβεί στο Υπουργικό με πρόταση για χορήγηση 3ης δόσης του εμβολίου στα άτομα 50 ετών και άνω.

Ο Υπουργός ανέφερε πως είναι αισιόδοξος για το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης, ωστόσο, θα πρέπει να πειστεί για εμβολιασμό και το μικρό ποσοστό του πληθυσμού που δεν το έχει πράξει ακόμη.

«Μόνο με αυτό τον τρόπο θα τελειώσουμε με την πανδημία», σημείωσε.

Οι τιμές των φαρμάκων και τα κατεχόμενα

Κληθείς να σχολιάσει για το γεγονός ότι αρκετοί συμπολίτες μας προμηθεύονται φάρμακα από τα κατεχόμενα καθώς οι τιμές είναι χαμηλότερες, ο κ. Χατζηπαντέλας ανέφερε πως είναι ένα θέμα που προβληματίζει τις Αρχές οι οποίες προσπαθούν να βρουν λύσεις.

Υπάρχουν σκέψεις, είπε, να αγοράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση κάποια φάρμακα και να διατίθενται σε χαμηλότερες τιμές, αλλά και συνεργασίας με την Ελλάδα για να αγοράζονται από κοινού κάποια φάρμακα.

Θα αλλάξει ο χαρακτήρας του ΓεΣΥ;

Σχετικά με τις «φωνές» για αλλαγή της φιλοσοφίας του ΓεΣΥ, ο Υπουργός σημείωσε πως δεν πρόκειται να αλλάξει.

Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι τα προβλήματα που υπάρχουν και οι καταχρήσεις, είπε.

Υπάρχουν αρκετά που πρέπει να διορθωθούν για να δουλέψει σωστά το ΓεΣΥ, τόνισε.

Όσον αφορά τα οικονομικά του ΓεΣΥ, σημείωσε πως εάν δεν πάρουμε διορθωτικές κινήσεις και συνεχίσουν οι καταχρήσεις, τότε το ΓεΣΥ θα πτωχεύσει.

Είχαμε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών για τα οικονομικά του ΓεΣΥ και του ΟΚΥΠΥ και πρόκειται για ζήτημα που είναι υπό παρακολούθηση, θεωρώ πως δεν θα καταρρεύσει το σύστημα, κατέληξε.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend