Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ούτε ένα συγνώμη για τον Γιώτη…
Ούτε ένα συγνώμη για τον Γιώτη…

Ούτε ένα συγνώμη για τον Γιώτη…

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ιδιαίτερα έντονος ήταν ο ανώτερος δημόσιος κατήγορος Θανάσης Παπανικολάου κατά τη σημερινή του αγόρευση προτού το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επιβάλει ποινή στους τρεις νεαρούς κατηγορουμένους, από την πόλη κι επαρχία Λάρνακας, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για πρόκληση θανάτου στον 16χρονο μαθητή Παναγιώτη Στεφανή, από τους Τρούλλους, λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

Πρόκειται για την γνωστή υπόθεση που αφορά το μπούλινγκ που δέχθηκε το θύμα σε νεανικό πάρτι στους Τρούλλους, τον Απρίλιο του 2019, καταναλώνοντας υπερβολικές ποσότητες αλκοολούχων ποτών, γεγονός που εν τέλει προκάλεσε το θάνατό του.

 

 

Αγορεύοντας ο κ.Παπανικολάου, είπε ότι δυόμισι χρόνια μετά την τραγωδία, οι κατηγορούμενοι ακόμα δεν έχουν απολογηθεί προσωπικά στους γονείς του αδικοχαμένου μαθητή. «Ούτε ένα συγνώμη δεν είπαν στους χαροκαμένους γονείς», είπε, υπενθυμίζοντας ότι ο άτυχος Παναγιώτης ήταν το μοναχοπαίδι της οικογένειας.

Στις δικές τους αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων εξέφρασαν την απολογία των πελατών τους για το τραγικό συμβάν. Εστίασαν την μακρά αγόρευσή τους στις προσωπικές περιστάσεις των κατηγορουμένων και στο νεαρό της ηλικίας τους, τονίζοντας ότι η υπόθεση αυτή θα τους σημαδεύει για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Οι δικηγόροι ζήτησαν από το δικαστήριο την επιβολή στους κατηγορουμένους ποινής αναμόρφωσης και όχι τιμωρίας, υποστηρίζοντας πως στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα έπρεπε να βρίσκονται και άλλα άτομα, όπως ο ιδιοκτήτης της κατοικίας όπου έγινε το μοιραίο πάρτι.

Το δικαστήριο θα επιβάλει ποινή στους κατηγορουμένους στις 11 Νοεμβρίου (10π.μ.).

Υπενθυμίζουμε, ότι αρχικά στο εδώλιο του κατηγορουμένου ήταν τέσσερα πρόσωπα, αλλά ο ένας κατηγορούμενος απαλλάχτηκε από την κατηγορία. Η δικαστής Δόνα Κωνσταντίνου στην καταδικαστική της απόφασης σημείωσε ότι οι κατηγορούμενοι πήγαν στο πάρτι, κάθισαν δίπλα στον Παναγιώτη και άρχισαν να του σερβίρουν αλκοόλ (σφηνάκια), να τον προτρέπουν να καταναλώσει μεγάλες ποσότητες, ακόμα και να τον ποτίζουν απευθείας οι ίδιοι αλκοόλ, με σκοπό να διαπιστώσουν τις αντοχές του.

«Το καθήκον των κατηγορουμένων και η ευθύνη τους σίγουρα δεν ήταν να ενθαρρύνουν τον Παναγιώτη να πιεί μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Όταν βλέπουμε έναν συνάνθρωπό μας σε μια δυνητικά επικίνδυνη για τον ίδιο κατάσταση, είναι αυτονόητο ότι δεν προβαίνουμε σ’ ενέργειες, οι οποίες επιτείνουν την επικινδυνότητα της κατάστασής του. Ήταν μια αμελής πράξη εκ μέρους των κατηγορουμένων, που εμπεριείχε τον κίνδυνο δυσάρεστης εξέλιξης.

Χωρίς την παρέμβασή τους, ο Παναγιώτης θα συνέχιζε να πίνει ποτό με το δικό του ρυθμό και όχι με το ξέφρενο ρυθμό και τις ποσότητες που οι κατηγορούμενοι επέβαλαν», είχε τονίσει, μεταξύ άλλων, το δικαστήριο.

 

 

Send this to a friend