Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Το όνειρο του Δημήτρη που έγινε πραγματικότητα και τον ανέβασε στο βάθρο (βίντεο)
Το όνειρο του Δημήτρη που έγινε πραγματικότητα και τον ανέβασε στο βάθρο  (βίντεο)

Το όνειρο του Δημήτρη που έγινε πραγματικότητα και τον ανέβασε στο βάθρο (βίντεο)

Το μεγάλο του όνειρο κατάφερε να εκπληρώσει χθες ο διακεκριμένος κολυμβητής Δημήτρης Γιαννή από τη Δερύνεια, που έχει στο ενεργητικό του πλειάδα συμμετοχών σε διεθνείς διοργανώσεις και ευρωπαϊκούς αγώνες.

Ο 29χρονος αθλητής, που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, συμμετείχε για πρώτη φορά σε Αγώνα Τρίαθλου στο πλαίσιο του Ayia Napa Triathlon 2021 και εκτέλεσε με άριστες επιδόσεις το κολύμπι των επτακοσίων πενήντα μέτρων και την ποδηλασία των είκοσι χιλιομέτρων. Στον αγώνα δρόμου πέντε χιλιομέτρων συμμετείχε στη θέση του Δημήτρη, ο αθλητής της Ανόρθωσης και εθελοντής στo Run For Autism Famagusta Team, Παναγιώτης Ζάρτηλας.


Ο Δημήτρης κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο βάρθο και να διακριθεί ανάμεσα σε τριακόσιους και πλέον συμμετέχοντες, για την μαχητικότητα, τη θέληση και τη δύναμη ψυχής που επέδειξε τόσο στον συγκεκριμένο αγώνα, όσο και στην επιτυχημένη αθλητική του πορεία.


Ένα εικοσιτετράωρο πριν από τον Αγώνα Τρίαθλου, ο Δημήτρης είχε μιλήσει στο AlphaNews.Live για την επιθυμία που είχε από την ηλικία των εννέα ετών να συμμετάσχει σε έναν τέτοιο αγώνα, για την πρωτοβουλία της μητέρας του να πραγματοποιήσει το όνειρο του παιδιού της και για τους εθελοντές, προπονητές και συναθλητές που βρίσκονται στο πλάι του.

Δείτε τη συγκινητική συνέντευξη:

Πηγή: alphanews

Send this to a friend