Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Τρισκόφσκι και Νταρμπισάιαρ έστειλαν ξάνα την ΑΕΚ στην κορυφή! (βίντεο)
Τρισκόφσκι και Νταρμπισάιαρ έστειλαν ξάνα την ΑΕΚ στην κορυφή! (βίντεο)

Τρισκόφσκι και Νταρμπισάιαρ έστειλαν ξάνα την ΑΕΚ στην κορυφή! (βίντεο)

 

 

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για την ΑΕΚ με 2-1 μέσα στο «Παπαδόπουλος» επί της Ανόρθωσης.

Η ομάδα του Καταλά με δύο γκολ των Τρισκόφσκι με πέναλτι στο 35’ και του Νταρμπισάιαρ στο 49’ πήρε ένα σημαντικό «διπλό» που την στέλνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 17 βαθμούς.

Η Ανόρθωση μείωσε στο 90+3 με πέναλτι του Λάζαρου, όμως δεν ήταν αρκετό για να της δώσει κάτι από το ματς και έτσι έμεινε στους έξι βαθμούς.

 

Το φιλμ του αγώνα.

Στο πρώτο μέρος στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες βρήκαν από μία καλή ευκαιρία.

Στο 2’ ο Χουσμπάουερ έκανε το σουτ έφυγε έξω και στο 4’ ο Τρισκόφσκι μέσα στην περιοχή έχασε μεγάλη ευκαιρία, καθώς έκανε το πλασέ όμως ο Λόρια είπε «όχι».

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και στο 16’ έχασε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία με τον Εσπινόσα στο ύψος της περιοχής να στέλνει την μπάλα έξω.

Η Ανόρθωση απάντησε στην ΑΕΚ με κεφαλιά του Ουάρντα στο 19’ όμως η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Ένα λεπτό μετά στο 20’ ο Καλτσάς έχασε άλλη ευκαιρία από πλάγια έκανε το σουτ, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Η Ανόρθωση κατάφερε να ανέβει και να πιέσει την ΑΕΚ, ψάχνοντας κάποιο γκολ.

Όμως στο 32’ έχασε άλλη μεγάλη ευκαιρία η ομάδα του Τιμούρ, με τον Καλτσά μόνος από δεξιά έκανε το γύρισμα και σε κενή εστία ο Πόποβιτς δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Έτσι εκεί που πίεζε η Ανόρθωση, κόντρα στη ροή του αγώνα η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι στο 33’ σε μαρκάρισμα του Κορέα στον Εσπινόσα.

Στο 35’ ο Ιβάν Τρισκόφσκι εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Από εκεί και πέρα η Ανόρθωση ανέβηκε και προσπάθησε για την ισοφάριση, την άγγιξε στο 45+2, όμως η κεφαλιά του Ουάρντα πέρασε έξω.

Έτσι το πρώτο μέρος έληξε με 1-0 υπέρ της ΑΕΚ.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα και με το «καλημέρα» του αγώνα σκόραρε και δεύτερο γκολ.

Στο 49’ ο Ακοράν μέσα στην περιοχή γύρισε την μπάλα στον Νταρμπισάιαρ και αυτός γύρισε ωραία με την μπάλα, έκανε το σουτ, νικώντας τον Λόρια για το 2-0 για την ΑΕΚ.

Από εκεί και πέρα η Ανόρθωση ανοίχτηκε για να μειώσει στο σκορ.

Στο 65’ έχασε μεγάλη ευκαιρία η «Κυρία», με τον Κατσαράβα από πολύ κοντά να μην μπορεί να σκοράρει και τον Γκαρσία να διώχνει πάνω στην γραμμή.

Ένα λεπτό αργότερα η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να τελειώσει το ματς, με τον Τρισκόφσκι να κάνει το σουτ και τον Αντωνιάδη να βάζει το κεφάλι και να διώχνει.

Όμως η Ανόρθωση συνέχισε να πιέζει και στο 79’ άγγιξε το γκολ, με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να κάνει το σουτ, με την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και στην γραμμή και μετά να διώχνουν οι της ΑΕΚ.

Στις καθυστερήσεις η Ανόρθωση κέρδισε πέναλτι, μετά από χέρι, την εκτέλεση ανέλαβε ο Χριστοδουλόπουλος και στο 90+3 μείωσε σε 2-1.

Όμως η ΑΕΚ κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της 2-1 σκορ και έφυγε με τρεις πολύτιμους βαθμούς από το «Παπαδόπουλος» που την εκτόξευσαν στην κορυφή της βαθμολογίας.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Αντωνιάδης, Αραγιούρι, Κορρέα (46’Ιωάννου), Κορέια, Χουσμπάουερ, Αρτυματάς, Πόποβιτς (46’Ντέλετιτς), Καλτσάς (46’Χριστοδουλόπουλος), Ουάρντα (60’Κατσαράβα), Λάφερτι (73’Χριστοφή).

Στον πάγκο οι: Τζουρ, Παπαδόπουλος, Ρουσιάς, Χριστοδουλόπουλος, Αβραάμ, Κατσαράβα, Νινούα, Ιωάννου, Ντέλετιτς, Χριστοφή, Χρυσοστόμου.

ΑΕΚ: Τούμπας, Λέδες, Ακοράν (64′ Φαράζ), Τρισκόφσκι (85’Γκονζάλεθ), Γκαρσία, Μιλίσεβιτς, Ροσάλες, Εσπινόσα (72’Γκιούρσκο), Ντάρμπισαϊαρ (72’Ρομό), Τόμοβιτς, Μάμας (85’Άμπραχαμ).

Στον πάγκο οι: Σάντσεθ, Θάντι, Άμπραχαμ, Ρομό, Φαράζ, Γκονζάλεθ, Αναστασίου, Εγγλέζου, Χριστοφόρου, Ναούμ, Τιάγκο, Γκιούρσκο.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λάφερτι. Χουσμπάουερ, Κορρέα, Ντέλετιτς / Τούμπας, Ροσάλες, Μάμας.

Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος
VAR: Azevedo Malheiro Helder Miguel
AVAR: Εγγλέζου Νίκος
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης

Θεόδωρος Τσιολάκης-LarnakaOnline Sports

Send this to a friend