Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Δρ. Καλακούτα: Ενίσχυση walk in – «Κάποιοι προτιμούν την ταλαιπωρία»
Δρ. Καλακούτα: Ενίσχυση walk in – «Κάποιοι προτιμούν την ταλαιπωρία»

Δρ. Καλακούτα: Ενίσχυση walk in – «Κάποιοι προτιμούν την ταλαιπωρία»

 

 

Δίπλα στους πολίτες βρίσκεται το Υπουργείο Υγείας προσπαθώντας να διευκολύνει όσους δεν εμβολιάστηκαν.

Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο, η διευθύντρια των ιατρικών υπηρεσιών Όλγα Καλακούτα ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα επισκέπτονται επιχειρήσεις με σκοπό να τους διευκολύνουν στους εμβολιασμούς.

Αρχικά αναφερόμενη στα «walk in» διευκρίνισε ότι έχουν βοηθήσει πολύ στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, αφού δεν χρειάζεται ο προγραμματισμός μέσω της Πύλης.

 

Σχολιάζοντας τα παράπονα πολιτών στα σημεία walk in είπε «Κάποιοι από εμάς προτιμούν την ταλαιπωρία από το να κλείσουν ένα ραντεβού».

Διευκρίνισε ότι λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπήρχε την προηγούμενη Παρασκευή στην Κρατική Έκθεση, αυτή τη Παρασκευή θα ενισχυθεί το προσωπικό στα walk in.

Επιπλέον, τόνισε ότι προσπαθούν να διευκολύνουν τον εμβολιασμό για όσους δεν εμβολιάστηκαν.

«Θα πάμε και στα υπόλοιπα πανεπιστήμια, προσπαθούμε να διευκολύνουμε τον εμβολιασμό όσο δεν εμβολιάστηκαν, το κομμάτι της ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης το έχουν αναλάβει άλλοι» είπε η κα Καλακούτα.

Συνέχισε λέγοντας «Ο στόχος μας είναι να πάμε δίπλα στον πολίτη και να προσεγγίσουμε ομάδες. Την προηγούμενη εβδομάδα πήγαμε σε μεγάλο οικονομικό οργανισμό και μέσα σε 4 ώρες εμβολιάσαμε 180 άτομα».

Για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού είπε «Μέχρι στιγμής το 71% του ενήλικου πληθυσμού έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα, ενώ στο 76,7% ανέρχεται το ποσοστό των ατόμων, που έλαβαν την 1η δόση».

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend