Home ΣΤΟΙΧΗΜΑ Καιρός για νίκη για Κόστα Ρίκα
Καιρός για νίκη για Κόστα Ρίκα

Καιρός για νίκη για Κόστα Ρίκα

 

 

*Στο «ExploriaStadium» του Ορλάντο των ΗΠΑ, Κόστα Ρίκα και Γουαδελούπε αναμετρώνται σε παιχνίδι για την πρώτη αγωνιστική του GoldCup.

**Οι δυο τους συμμετέχουν στον τρίτο όμιλο μαζί με Τζαμάικα και Σουρινάμ.

1238: Costa Rica – Guadeloupe 04:00 («Exploria Stadium»)

 

Κόστα Ρίκα: Αγνοεί τη νίκη εδώ και 11 σερί αγώνες, έχοντας 8 ήττες και τρεις ισοπαλίες. Το πιο πρόσφατο της ματς διεξήχθη πριν από ένα μήνα (10/6), όταν δέχθηκε τη συντριβή με 4-0 από τις ΗΠΑ σε φιλική αναμέτρηση στο RioTintoStadium της RealSaltLake. Για να βρούμε την τελευταία νίκη της Κόστα Ρίκα θα πρέπει να πάμε αρκετά πίσω, και αυτή ήρθε στις 15/11/19, όταν είχε κερδίσει εκτός το Κουρακάο με 2-1. Χάρη σ’ αυτή τη νίκη αλλά και τρεις ισοπαλίες, πήρε ως επικεφαλής του τετάρτου ομίλου της πρώτης κατηγορίας την πρόκριση για τα ημιτελικά με αντιπάλους το Κουρακάο και την Αϊτή. Στη συνέχεια τέθηκε αντιμέτωπη με το Μεξικό, γνωρίζοντας τελικά τον αποκλεισμό στη διαδικασία των πέναλτι, ενώ η κανονική διάρκεια του αγώνα είχε ολοκληρωθεί στο στείρο 0-0. Ακολούθησε ο μικρός τελικός με την Ονδούρα, όπου και αυτή τη φορά έχασε στα πέναλτι, με την κανονική διάρκεια να ολοκληρώνεται σε ισοπαλία 2-2.

Γουαδελούπε: Αντίθετη πορεία σε σχέση με την Κόστα Ρίκα κάνει η Γουαδελούπε, η οποία μετράει έξι διαδοχικές νίκες, εκ των οποίων οι τέσσερις αφορούσαν το NationsLeague, ενώ οι άλλες δύο το GoldCup. Με απολογισμό 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο NationsLeague με αντιπάλους τις Νήσους Τερκς/Κέικος και τον Άγιο Μαρτίνο, η Γουαδελούπε κατάφερε να πάρει την πρωτιά στον τέταρτο όμιλο της τρίτης κατηγορίας, ανεβαίνοντας έτσι από τη Γ’ στη Β’ κατηγορία. Μάλιστα στη τελευταία της νίκη (18/11/19) για το NationsLeague ήταν ισοπεδωτική, κερδίζοντας με 10-0 της Νήσους Τερκς/Κέικος. Μετά απ’ αυτή την μεγάλη σε διάσταση νίκη ακολούθησαν τα προ ολίγων ημερών παιχνίδια με Μπαχάμες (2-0) στα ημιτελικά και Γουατεμάλα (9-10 πέναλτι) στα τελικά του GoldCup, συνεχίζοντας έτσι τη νικηφόρο πορεία της.

Προϊστορία: Στις μέχρι στιγμής δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις νικήτρια ήταν η Κόστα Ρίκα.

19.07.09 Gold Cup Γουαδελούπε Κόστα Ρίκα 1:5
12.06.07 Gold Cup Κόστα Ρίκα Γουαδελούπε 1:0

***Μπορεί η Κόστα Ρίκα να μην τα πηγαίνει καθόλου καλά το τελευταίο διάστημα, όμως η διαφορά δυναμικότητας τους είναι τεράστια. Θεωρούμε ότι θα είναι μεγάλη έκπληξη εάν οι Κοσταρικανοί δεν ξεκινήσουν με το δεξί το θεσμό του GoldCup. (1-1&2+ στο 1,71, σε μία από τις ψηλότερες αποδόσεις της αγοράς, Meridianbet)

 

BETBUILDER: Δημιουργήστε τον δικό σας συνδυασμό!

 

Send this to a friend