Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ It’s coming home με τη μεγαλύτερη πρόκριση της ιστορίας της
It’s coming home με τη μεγαλύτερη πρόκριση της ιστορίας της

It’s coming home με τη μεγαλύτερη πρόκριση της ιστορίας της

Η Αγγλία κέρδισε 2-0 τη Γερμανία στο Γουέμπλεϊ με σκόρερ τους Στέρλινγκ και Κέιν και πέτυχε τη μεγαλύτερη πρόκρθση στην ιστορία της ενώ στους “8” του Euro 2020 περιμένει μια εκ των Σουηδία ή Ουκρανία.  

Τη μεγαλύτερη πρόκριση την ιστορία της πανηγύρισε το βράδυ της Τρίτης (29/6) η Αγγλία επικρατώντας με 2-0 της Γερμανίας στο Γουέμπλεϊ και πλέον το “It’s coming home” που τραγουδούν σχεδόν σε κάθε διοργάνωση οι Άγγλοι φίλαθλοι είναι όλο και πιο κοντά.

Οι Άγγλοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με σκόρερ τους Στέρλινγκ και Κέιν μπρστά σε 45.000 κόσμο που βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Γουέμπλεϊ πήραν μια νίκη που άξιζαν από την αρχή έως το τέλος. Πλέον στους οκτώ του Euro 2020 θα βρουν απέναντι τους μια εκ των Σουηδία η Ουκρανία.

Euro 2020, Αγγλία – Γερμανία 2-0: It’s coming home με τη μεγαλύτερη πρόκριση της ιστορίας της
Κορυφαίος για την Αγγλία ήταν ο Ραχίμ Στέρλινγκ ο οποίος ήταν αυτός που άνοιξε και το σκορ για την ομάδα του ενώ η Αγγλία κρατήθηκε ζωντανή στη διάρκεια του ματς χάρη και στον Πίκφορντ που είχε αρκετές σωτήριες επεμβάσεις.

Το δεύτερο τέρμα που “κλείδωσε” τη νίκη των Άγγλων πέτυχε ο Χάρι Κέιν στο 85′ με υπέροχη κεφαλιά από κοντά διαμορφώνοντας το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

Άλλαγη σε σύστημα η Αγγλία, νέα πρόσωπα η Γερμανία
Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του Γουέμπλεϊ σε έναν πρόωρο τελικό στο Euro 2020 με αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια τους. Οι μεν Άγγλοι άλλαξαν το σύστημα τους και αγωνίστηκαν με 3-4-3, σαν καθρέπτης, της Γερμανίας που έπαιξε επίσης με 3-4-3 αλλά με διαφορές στα πρόσωπα καθώς μπήκαν στο αρχικό σχήμα οι Γκορέτσκα, Βέρνερ αντί των Γκιντογκάν και Γκνάμπρι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Γερμανούς να έχουν τη μπάλα στα πόδια τους αλλά να βρίσκουν δυσκολίες να διασπάσουν την άμυνα της Αγγλίας. Μάλιστα οι Άγγλοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο ματς όταν στο 16′ ο Στέρλινγκ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή έκανε το σουτ αλλά ο Νόιερ με ωραία απόκρουση έδιωξε εντυπωσιακά. Εν συνεχεία στο κόρνερ από τα δεξιά ο Γερμανός γκολκίπερ δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την κεφαλιά του Νόιερ.

Η Γερμανία πίεζε τους Άγγλους ψηλά αλλά άφηνε κενά στην άμυνα τα οποία προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ αλλά χωρίς αποτέλεσμα και τελικές ευκαιρίες.

Οι τυπικά γηπεδούχοι μάλιστα θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ στο 27′ με τον Μαγκουάιρ μετά από σέντρα του Τρίπιερ από τα δεξιά αλλά η κεφαλιά του Άγγλου στόπερ έφυγε αρκετά έξω από την εστία του Νόιερ.

Οι παίκτες του Λεβ απάντησαν με την καλύτερη στιγμή στο παιχνίδι έως εκείνη την ώρα. Ο Χάβερτς έδωσε κάθετα στον Βέρνερ από τα δεξιά στο 32′ αλλά ο επιθετικός της Τσέλσι νικήθηκε από τον Πίκφορντ που έκοψε με το πόδι.

Μετά απ’ αυτή την ευκαιρία το ματς ισορρόπησε με τις δύο ομάδες να δείχνουν πως πάνε στα αποδυτήρια χωρίς κάποιο γκολ και άλλη μεγάλη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όμως η Αγγλία σπατάλησε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Ο Στέρλινκγ έδωσε στον Κέιν μέσα στην περιοχή αυτός όμως δεν έκανε το πλασέ με τη μία αλλά προσπάθησε να κοντρολάρει με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει μπροστά του και να δώσει την ευκαιρία στον Χούμελς να κόψει με σωτήριο τάκλιν.

Με φάση για τη Γερμανία
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές και με τη Γερμανία να έχει μια τρομερή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στην αναμέτρηση. Ο Χάβερτς βρέθηκε σε θέση βολής έπιασε το ευθύβολο σουτ αλλά ο Πίκφορντ με εντυπωσιακή επέμβαση με το ένα χέρι έδιωξε σε κόρνερ και κράτησε το 0-0.

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Τρίπιερ, Ράις, Φίλιπς, Σο, Σακά, Κέιν, Στέρλινγκ.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Ρίντιγκερ, Χούμελς, Γκίντερ, Κίμιχ, Κρόος, Γκορέτσκα, Γκόζενς, Μίλερ, Χάβερτς, Βέρνερ.

 

Send this to a friend