Τέλος Ιουνίου οι νέοι θάλαμοι στο νοσοκομείο Αμμοχώστου
Στις 8 Ιουνίου ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των έργων ολοκλήρωσης του δεύτερου και τρίτου ορόφου του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, η οποία περιλαμβάνει τη διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων.
Σύμφωνα με τη διευθύντρια του νοσοκομείου, Αμαλία Χατζηγιάννη, δυο βδομάδες αργότερα, δηλαδή μέχρι και τις 22 Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό και οι εργασίες της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας στους δυο ορόφους. Υπολογίζεται, πρόσθεσε, ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου, οι θάλαμοι στους δυο ορόφους θα είναι έτοιμοι προς χρήση για τις ανάγκες των ασθενών. Ωστόσο, αναμένεται να συνεχιστούν κάποιες εξωτερικές εργασίες στους δυο ορόφους μέχρι τα τέλη Ιουλίου, οι οποίες όμως δεν θα επηρεάζουν την εσωτερική λειτουργία τους.
Με την προσθήκη των δυο ημιτελών ορόφων, το νοσοκομείο Αμμοχώστου αποκτά δυο ακόμη θαλάμους, συνολικής χωρητικότητας 56 κλινών. Αυτό, τόνισε η κα. Αμαλία Χατζηγιάννη, μεταφράζεται: 1) Περιορίζεται η νοσηλεία ατόμων με κορωνοϊό σε ειδική μονάδα του νοσοκομείου, ειδικά διαμορφωμένη για το σκοπό αυτό. 2) Την ίδια στιγμή απελευθερώνονται όλοι οι υπόλοιποι χώροι του νοσοκομείου, χειρουργεία κ.λπ. Δηλαδή, επεξήγησε η διευθύντρια του νοσοκομείου Αμμοχώστου, με την προσθήκη των δυο θαλάμων στο δεύτερο και τρίτο όροφο, ο τρίτος θα διαμορφωθεί σε ανεξάρτητη Μονάδα Νοσηλείας ασθενών με κορωνοϊό, απελευθερώνοντας όλο το υπόλοιπο νοσοκομείο, τους δυο ορόφους κάτω, ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα όλες οι υπόλοιπες ειδικότητες. Σημειώνεται ότι ο τρίτος όροφος θα λειτουργεί με δικό του εξωτερικό ανελκυστήρα που τώρα προσαρμόζεται στο κτίριο, χωρίς να επηρεάζει το υπόλοιπο κτίριο του νοσοκομείου.
Νέες ειδικότητες
Η κα. Χατζηγιάννη στις δηλώσεις της αποκάλυψε ότι με τους δυο ορόφους που ολοκληρώνονται και τις 56 νέες κλίνες που προστίθενται, υπάρχει πλέον η δυνατότητα στο νοσοκομείο της Αμμοχώστου να αναπτυχθεί το πλάνο που προνοεί την προσφορά νέων ειδικοτήτων ιατρικής στους πολίτες της περιοχής και για τις οποίες το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό υπάρχει, αλλά τώρα, δηλαδή πολύ σύντομα, θα υπάρχει και ο κατάλληλος χώρος. Τέτοιες ειδικότητες αν θα είναι Οφθαλμίατρος, Ουρολόγος, Δερματολόγος και πιθανόν και άλλες.
Νοσηλεύτηκαν 1.525 ασθενείς με κορωνοϊό
Κάνοντας έναν απολογισμό, η κα. Χατζηγιάννη ανέφερε ότι το 2019 έκλεισε με το προσωπικό του νοσοκομείου Αμμοχώστου να ανταποκρίνεται σε 5.845 εισαγωγές ασθενών. Το 2020 και μέχρι και χθες όμως υπογράμμισε, ήταν περίοδος κατά την οποία το νοσοκομείο Αμμοχώστου βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της φροντίδας ασθενών με κορωνοϊό – και κέρδισε πανάξια την εμπιστοσύνη και το σεβασμό ολόκληρης της κυπριακής κοινωνίας. Μέχρι και χθες συνέχισε, 1.525 συνάνθρωποι μας νοσηλεύτηκαν με κορωνοϊό και η συντριπτική τους πλειοψηφία κέρδισε τη μάχη. Με μεγάλο αριθμό ασθενών να εκφράζει την εκτίμηση του προς το προσωπικό με διάφορους τρόπους, για την ανθρωπιά, τον υπερβάλλον ζήλο που επέδειξε αυτό το διάστημα των 15 σχεδόν μηνών.
Η κα. Χατζηγιάννη αποκάλυψε ότι τουριστικοί πράκτορες στο εξωτερικό σημειώνουν ως επί πλέον ασφαλιστική δικλίδα προς τους πελάτες τους ότι στην επαρχία Αμμοχώστου, κοντά στον Πρωταρά και την Αγία Νάπα, βρίσκεται το νοσοκομείο Αναφοράς της Κύπρου για τον κορωνοϊό, το οποίο κατέγραψε πολύ καλά αποτελέσματα στη διαχείριση της πανδημίας ως τώρα. Με τους νέους θαλάμους, με τις νέες ειδικότητες που έρχονται και με την εκτίμηση που πλέον απέκτησε παγκύπρια, το νοσοκομείο Αμμοχώστου τίθεται πλέον πάνω σε νέα βάση, κατέληξε η κα. Αμαλία Χατζηγιάννη.