Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Στο 18,6% η πληρότητα του Νοσοκομείου Αναφοράς, μειωμένος ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών στα 59 έτη
Στο 18,6% η πληρότητα του Νοσοκομείου Αναφοράς, μειωμένος ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών στα 59 έτη

Στο 18,6% η πληρότητα του Νοσοκομείου Αναφοράς, μειωμένος ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών στα 59 έτη

Στο 18,6% μειώθηκε η πληρότητα του Νοσοκομείου Αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου, προσθέτοντας πως ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών που νοσηλεύονται μειώθηκε επίσης στα 59 έτη.

Πρόσθεσε ότι «σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 14 ασθενείς με κορωνοϊό εκ των οποίων ο ένας στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας αφού χρειάζεται πιο στενή παρακολούθηση. Η πληρότητα του Νοσοκομείου μειώθηκε στο 18,6%, ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών είναι τα 59 έτη, με το νεαρότερο άτομο να είναι 33 χρονών και το μεγαλύτερο 79 ετών».

Ανέφερε ακόμα πως «χθες Δευτέρα έγιναν 2 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό και δόθηκαν 4 εξιτήρια σε άτομα των οποίων οι επαναληπτικές εξετάσεις ήταν αρνητικές στον Covid-19. Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort στην Τερσεφάνου υπάρχουν 53 άτομα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους».

 

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κα. Χατζηγιάννη είπε πως «από τους 14 ασθενείς με κορωνοϊό μόνο ένας είχε εμβολιαστεί, χωρίς όμως να δοθεί απαραίτητος χρόνος για να αποκτήσει πλήρη ανοσία πριν νοσήσει, με την κατάσταση της υγείας του να είναι καλή. Η καλή επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου που αποκτήθηκε από τους εμβολιασμούς και την τήρηση των μέτρων υγιεινής, αντανακλάται στο γεγονός ότι μειώνονται οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς».

Σημείωσε ακόμα ότι «συνολικά το 2020 και μέχρι την Κυριακή 23 Μαΐου, νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο 1525 ασθενείς με κορωνοϊό, με τους πλείστους από αυτούς να κερδίζουν τη μάχη. Την ίδια ώρα το προσωπικό του Νοσοκομείου, γιατροί, νοσηλευτές, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στη μάχη κατά της πανδημίας κερδίζοντας επάξια, την αγάπη, την εμπιστοσύνη αλλά και τον σεβασμό της κοινωνίας, όχι μόνο στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου αλλά σε ολόκληρη την Κύπρο».

Οσον αφορά την επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου είπε πως «τα έργα προχωρούν τόσο στο δεύτερο όσο και στον τρίτο όροφο του Νοσηλευτηρίου, ενώ στις 8 Ιουνίου ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του έργου. Μέχρι τις 22 Ιουνίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας στους δύο ορόφους και μέχρι τα τέλη του μήνα, οι δύο νέοι θάλαμοι θα είναι έτοιμοι για να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των ασθενών».

Πρόσθεσε πως συνολικά θα λειτουργήσουν δύο νέοι θάλαμοι χωρητικότητας 56 κλινών για τις ανάγκες των ασθενών. «Με τη λειτουργία των νέων θαλάμων θα αναπτυχθεί το πλάνο που προνοεί την προσφορά νέων ειδικοτήτων ιατρικής στους πολίτες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, μεταξύ των οποίων οφθαλμίατρος, ουρολόγος και δερματολόγος», είπε και σημείωσε πως «για τις συγκεκριμένες ειδικότητες υπάρχει το προσωπικό αλλά δεν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές».

Σύμφωνα με την κα. Χατζηγιάννη, «ο τρίτος όροφος του Νοσοκομείου θα λειτουργήσει ως ανεξάρτητη Μονάδα Νοσηλείας Ασθενών με κορωνοϊό και θα είναι ειδικά διαμορφωμένος για το σκοπό αυτό. Ο όροφος θα λειτουργεί επίσης με δικό του εξωτερικό ανελκυστήρα, ο οποίος προσαρμόζεται τώρα στο κτίριο, χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργία του υπόλοιπου κτιρίου του Νοσοκομείου».

Με τη λειτουργία της ανεξάρτητης πλέον Μονάδας Νοσηλείας Ασθενών με κορωνοϊό, είπε «θα απελευθερωθούν όλοι οι υπόλοιποι χώροι του Νοσοκομείου ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα όλες οι άλλες ειδικότητες».

Η Αμαλία Χατζηγιάννη εξέφρασε «την πλήρη ικανοποίηση» τόσο της ίδιας όσο και του υπόλοιπου προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου για την ολοκλήρωση των δύο ορόφων, κάτι που όπως εξήγησε για την ίδια ήταν ένα όνειρο ζωής. «Αυτό που επιθυμούσαμε ήταν να δούμε  το Νοσοκομείο της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου να λειτουργεί πλήρως για όλους τους ασθενείς και για όλες τις ειδικότητες”, είπε, καταλήγοντας.

Send this to a friend